Huur een vakantiehuis in Saltbæk - Boek hier

Vakantiehuizen in Saltbæk, Seeland, Denemarken van verhuring

Saltbæk ligt dicht bij het vogelreservaat Saltbæk Vig en slechts 8 km van Kalundborg.

 

Gastenbeoordelingen van Saltbæk

 
 

1 gasten hebben Saltbæk een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied ligt bij het kleine dorpje Saltbæk, slechts enkele honderden meters van het water en nabij het vogelreservaat Saltbæk Vig. Saltbæk hoort tot het gebied Odsherred, een typisch Deens vakantiegebied aangezien vele van de hier gelegen zomerhuizen slechts zelden aan toeristen verhuurd worden. Hier vinden jullie zowel natuur, zwemplezier, cultuur en bezienswaardigheden. De dagelijkse boodschappen kunnen jullie in de omgeving doen. De dichtstbijzijnde grotere stad is Kalundborg (8 km) met een sfeervol havenmilieu, een uniek middeleeuws stadsdeel, vele tentoonstellingen en een gezellige stadskern met restaurantjes en winkels.

 

Strande

Saltbæk Strand is een van de 3 stranden in de Gemeente Kalundborg, die de Europese Blauwe Vlag hebben wapperen. Het strand bestaat uit zand en stenen en er ligt een zwemsteiger zodat je lekker het water in kunt duiken. De zeebodem bestaat uit zand en het water is van goede kwaliteit. Maak een wandelingetje over de paadjes, maar denk er aan, je mag niet op de dijk lopen aangezien Saltbæk Vig een beschermd natuurgebied is. Aan het strand kun je verschillende stenen zoeken en soms ook fossielen van bijvoorbeeld zeeegels. Het zandstrand bij Havnsø (26 km) valt onder het gebied Vesterlyng. Dit strand is kindvriendelijk, heeft eveneens de Blauwe Vlag en is geliefd bij windsurfers.

Natuur

Het vogelreservaat Saltbæk Vig behoort tot de grootste meren in West-Zeeland en is een kustlagune met aan de oevers rietsuiker. Vesterlyngen bij Havnsø (26 km) is het grootste heidelandschap van Zeeland met graasweilanden, kleine meren, heide en een zeldzame flora. Het gebied is bovendien beschermd. Ca. 44 km verder ligt, omgeven door bos, water en de landtong Ordrup Næs, Ordrup. Dit is een ten dele beschermd natuurgebied met loof- en naaldbomen. Vanaf het puntje op de landtong kun je marsvin (een kleine dolfijnsoort) en zeehonden zien.

Activiteiten

Langs de gehele kust van West-Zeeland kunnen de visliefhebbers onder jullie uitstekend vissen, alsmede in de Put & Take vismeren of zeevissen aan boord van een van de viskotters die uitvaren vanuit Havnsø of Sjællands Odde. Verder is Saltbæk Vig ook een goede visstek. Ga je liever golfen, dan is de 18-holes baan van Kalundborg Golf Klub aan te bevelen. Ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden, de paarden kun je hier in de omgeving op meerdere plaatsen huren (9 km). Op Ordrup Næs is een wandelpad dat je door de prachtige natuur rond de gehele landtong brengt. Vanwege de goede windcondities op Ordrup Næs, is het een populaire plaats om te vliegeren. Wil je graag eens gaan duiken, dan kun je hier op Ordrup Næs, ca. 50 m zee inwaarts, voorwerpen vinden van een oude nederzetting uit het steentijdperk.

Bezienswaardigheden

Bezoek de middeleeuwse stad Kalundborg (8 km). Slenter door de smalle, met kinderkopjes bestraatte straatjes en steegjes en bezichtig de goed bewaard gebleven vakwerkhuizen. Laad je fascineren door de eersteklas architectuur en breng ook een bezoekje aan de kerk 'Vor Frue Kirke' met de 5 torentjes uit 1170. Het natuurgebied Loch Ness bij Spangsbro (9 km) is een recreatiegebied voor het hele gezien. Havnsø (26 km) ligt in Nekselø Bugt en is altijd een belangrijk veerplaatsje geweest. Geniet van het havensfeertje, koop evt. wat vers gevangen vis of ga met het veerbootje van Havnsø naar het autovrije eilandje Nekselø, met een prachtig natuurlandschap en het rijke dierenleven, zeker een bezoekje waard is. Of vaar van Havnsø naar het heuvelachtige eilandje Sejerø met de vele kleine strandjes, diverse jættestuer en een bautasteen. Bovendien heeft Sejerø het mildste klimaat van Denemarken.

Dagje uit

In Odsherred Zoo Dyrepark bij Asnæs kunnen jullie 600 dieren bezoeken, bestaande uit ca. 94 verschillende diersoorten (46 km). Het oudste slot van Denemarken is Dragsholm Slot. De oorspronkelijke vesting uit de vroege middeleeuwen heeft een gevangenhol, maar je kunt ook luisteren naar griezelige spookverhalen. Bij het slot hoort een mooi slotpark (47 km). In Højby ligt een van de best bewaard gebleven jættestuer (hunebed) van Denemarken. De jættestue is 4,5 m hoog, heeft een diameter van 26 m en 2 grafkamers met plaats voor 98 mensen. Een tentoonstelling met de uitgegraven voorwerpen kun je bezichtigen in het nabij gelegen Stenstrup Museum (59 km). Het pretpark Sommerland Sjælland met meer dan 60 attracties is een leuk dagje uit voor de hele familie (63 km). Vergeet niet een bezoekje te brengen aan Kopenhagen met vele activiteiten, attracties en de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa (109 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Saltbæk

Zoek vakantiehuis