Huur een vakantiehuis in Sejerø - Boek hier

Vakantiehuizen in Sejerø, Seeland, Denemarken van verhuring

Het prachtige Sejerø heeft een mild klimaat, een heuvelachtig landschap, veel badstrandjes en diverse historische monumenten

 

Gastenbeoordelingen van Sejerø

 
 

gasten hebben Sejerø een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Op een uur varen van het stadje Havnsø in Noordwest-Seeland ligt het unieke eilandje Sejerø. Sejerø is 11 km lang en 2 km breed en heeft een prachtige natuur met een rijke flora en fauna, een mild klimaat, mooie badstranden, een vuurtoren en een grafheuvel, grafkamer en bautasteen. In Sejerby, het hoofddorp van het eiland, staat een supermarkt. Verspreid over Sejerø vindt u verschillende eetgelegenheden, o.a. in de gezellige jachthaven. Op de westpunt van het eiland staat de vuurtoren van Sejerø, met aan beide kanten een heerlijk badstrand. Geniet tijdens uw vakantie op Sejerø van de rust en stilte, maar ook van de vele recreatiemogelijkheden, zoals fietsen, wandelen en vliegeren. Sejerø staat bekend om zijn ongerepte natuur, de interessante planten en dieren en de vele vakantiehuizen.

 

Strande

Sejerø kent verschillende goede badstranden met schoon en kindvriendelijk zwemwater. U kunt zwemmen op het mooie Gniben Strand bij een van de vakantieparken, of bij Såen, dat een strand op het zuiden heeft. Aan beide kanten van de vuurtoren ligt een heerlijk badstrand. Bezoek ook het strand bij Revet, dat vooral mooi is in juni, als de bloemen van het slangenkruid het landschap blauw kleuren.

Natuur

De natuur is de grootste attractie van Sejerø. Het sterk glooiende landschap aan de kust telt meer dan 40 heuvels. Het hoogste punt is Kongshøj, dat 30 meter boven zee ligt. Bij de oostpunt van het eiland ligt een 4 km lange grindbank, die uitloopt in de onderzeese heuvel Kolen. Over Kolen kunt u ver de zee in lopen, maar aan het eind van de heuvel is het water plotseling 10 meter diep. Sejerø is de thuisbasis van de zeldzame zwarte zeekoet, die in de rotsen van het eiland woont. De zwarte zeekoet komt alleen voor op Sejerø en het buureiland Samsø. Daarnaast kunt u grote roofvogels als buizerds, wouwen en uilen zien. Omdat er geen roofdieren zijn op Sejerø, gedijen dieren als reeën, hazen, fazanten en wilde pauwen hier erg goed. In het winterseizoen zijn vaak zeehonden voor de kust te zien, en in de zomer zwemmen bruinvissen langs het eiland.

Activiteiten

Omdat u overal omringd bent door de natuur, is Sejerø de ideale vakantiebestemming als u graag rust en stilte combineert met recreatie in de buitenlucht. Ga lekker wandelen of fietsen over het eiland. U kunt fietsen huren bij Tinggården. Volg de wandelroute vanuit Nordre Klint via het pad Kongshøjstien over de rotsen en geniet van het mooie uitzicht. Of maak een wandeling met een natuurgids, die u de zwarte zeekoeten en hun nestgaten in de rotsen bij Lindehoved laat zien. Sejerø is een paradijs voor sportvissers, die langs de hele kust hun hengel uit kunnen gooien. Hier kunt u forel, schol, kabeljauw, makreel, tarbot en tong vangen. Als u Sejerø graag vanuit het zadel wilt ontdekken, kunt u het hele jaar door onder begeleiding een rit op IJslandse paarden maken in de mooie natuur bij Mastrup. Kinderen kunnen een trektocht maken in het bos of op het strand van Kongshøjgård. En als u begin augustus een vakantie boekt op Sejerø, kunt u deelnemen aan het Sejerø Festival.

Bezienswaardigheden

Op Sejerø kunt u verschillende historische monumenten zien in de vorm van grafheuvels uit de bronstijd, een langgraf op de noordpunt van het eiland en een bautasteen. Bezoek de 19 meter hoge, gele vuurtoren van Sejerø, die in 1852 op Gniben, de noordwestpunt van Sejerø, is gebouwd. De vuurtoren staat op slechts 2 meter van de afgrond, en u kunt hem samen met de vuurtorenwachter beklimmen. Bij helder weer kunt u Jutland zien liggen. In het Sejerø Kulturhus kunt u verschillende exposities bekijken en lezingen bijwonen. Het Sejerø Museum is ingericht als een oude kruidenierswinkel, met daarachter een kunstexpositie van kunstenaars die verbonden zijn aan Sejerø. De kerk van Sejerø dateert uit 1300 en is overdag geopend. Tijdens de openingsuren kunt u de kerktoren beklimmen.

Dagje uit

Breng in combinatie met de overtocht naar Sejerø een bezoek aan het havenstadje Havnsø. Bekijk de Hollandse molen van dit stadje uit 1822 en geniet van de gezellige sfeer in de haven. Op 9 km van Havnsø staat het oudste kasteel van Denemarken, het Dragsholm Slot. Hier kunt u een kerker van de oorspronkelijke vesting uit de vroege middeleeuwen bekijken en op een interactieve manier kennismaken met de geschiedenis van de omgeving, die helemaal terugvoert tot de ijstijd. Rond het kasteel ligt een fraai kasteelpark. Bij het Dragsholm Slot ligt bovendien Geopark Odsherred, een uniek en prachtig natuurgebied met een interessante geologische geschiedenis.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sejerø

Zoek vakantiehuis