Huur een vakantiehuis in Skibby - Boek hier

Vakantiehuizen in Skibby, Seeland, Denemarken van verhuring

Skibby is een klein handelsstadje tussen het Roskilde Fjord en het Isefjord.

 

Gastenbeoordelingen van Skibby

 
 

17 gasten hebben Skibby een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het zomerhuisgebied ligt niet ver van het kleine stadje Skibby (13 km), op het onderste deel van het schiereiland Hornsherred, ook wel Bramsnæs genoemd. Dit gebied bestaat uit landbouw, kleine dorpjes en enkele vissersplaatsjes. Hier wachten op jullie mooie natuur belevenissen, zwemplezier, cultuur en bezienswaardigheden, en niet alleen in de grotere steden zoals Holbæk (22 km) en Roskilde (32 km) met de vele winkels, restaurants en het grote culturele aanbod. De dagelijkse boodschappen kun je binnen een straal van 4 km doen.

 
Uitzicht op het ondiepe zwemwater bij de vakantiehuizen en de jachthaven van Skibby Zwemsteiger bij het vakantiepark Skibby Uitzicht op de jachthaven vanaf de zwemsteiger bij het vakantiepark Skibby De charmante jachthaven van het vakantiegebied Skibby
 

Strande

Het is slechts enkele meters naar het dichtstbijzijnde strand. Ejby Strand is een strand met zand, stenen en een zwemsteiger, slechts 10 km verderop. Ook Herslev Strand (23 km) een kindvriendelijk strand met ondiep water en grof zand, is zeker aan te bevelen.

Natuur

De kust van het Isefjord is zeer steil, terwijl de kust van het Roskilde Fjord gelijkmatig overgaat in strandweilanden en velden. Het beschermde beekdal 'Ejby Ådal' ca. 10 km, is een diepe kloof, ten noorden van Ejby Havn. De wanden van de kloof bestaat uit plateaus en daar waar de beek uitmondt in het Isefjord bestaat het landschap uit weilanden en veengronden. Ejby Ådal heeft een interessante flora met 600 verschillende, geregistreerde, planten. Het Roskilde Fjord is een wildreservaat. Haast overal in het fjord, is het water ondiep, minder dan 6 meter. Op het fjord leven vele watervogels, die hun broedplaatsen hebben op de ongeveer 30 kleine eilandjes en tongen.

Activiteiten

Holbæk Golfklub ligt slechts 18 km van het zomerhuisgebied, en is vanwege de unieke ligging, direct op het schiereilandje Kirsebærholmen, een belevenis op zich. Geniet hier van het schitterende uitzicht over Holbæk Fjord. Naar Roskilde Golf Klub is het ongeveer 24 km, in Roskilde vinden jullie ook een bowlingcenter (31 km). Visliefhebbers hebben kans op een goede vangst langs de kusten, bijvoorbeeld in Bramsnæs Bugt waar je op zeeforel e.d. kunt vissen. Laat je zelf eens verwennen in het Turkse Bad in Holbæk (22 km) met een heerlijk dampbad, een sauna en massage.

Bezienswaardigheden

In het Bramsnæs Museum in Kirke Hyllinge (5 km) komt de oudheid tot leven. Bestudeer de objecten die met het leven van de mensen in Bramsnæs te maken hebben. Wil je echt eens lekker uit gaan eten, dan kan dit bij Restaurant Langtved Færgekro, ze hebben hier een uitstekende keuken. Het restaurant is gelegen in een oud vakwerkhuis (11 km). In Skibby ligt Selsø Slot, met een museum. In dit slot bevindt zich de voornaamste ridderzaal van Denemarken, met de prachtige plafonds en grote Versailles spiegels (13 km). In Bramsnæs liggen vele jættestuer (hunebedden) een stukje Deense geschiedenis. Aan de noordzijde van het beekdal Ejby Ådal, ligt een bautasteen, een gedenksteen uit de vikingtijd. De steen wordt ook wel Troldbykællingen genoemd.

Dagje uit

In Holbæk kun je shoppen, een bezoekje aan de marina of het museum brengen. Het museum bestaat uit 13 gebouwen met in de tuinen, muziek en theater (22 km). Bezoek ook het plaatsje Nyvang, alwaar de oudheid levend wordt. Bezoek de smederij uit 1869 of proef de specialiteiten uit de keuken van het Husmandsstedet. In het Vikingskibsmuseet in Roskilde vinden jullie allerlei vikingschepen. Het museum heeft een eigen eilandje en haven (32 km). Bij Hørve, ligt het oudste slot van Denemarken, Dragsholm Slot. De oorspronkelijke middeleeuwse vesting heeft een gevangenhol en vele spookverhalen. Het pretpark Sommerland Sjælland, bij Nykøbing, heeft ca. 60 atrracties en activiteiten voor jong en oud (ca. 57 km). Bezoek ook de koninklijke stad Kopenhagen, met veel cultuur en attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Rosenborg Slot en de langste winkelstraat van Europa, 'Strøget' (62 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skibby

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Skibby Vakantiehuis, Skibby

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 94-0025

    
   1 week van EUR 475,-
    
  •  

   Skibby Vakantiehuis, Skibby

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 94-0028

    
   1 week van EUR 522,-
    
  •  

   Skibby Vakantiehuis, Skibby

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 94-0027

    
   1 week van EUR 657,-
    
  •  

   Skibby Vakantiehuis, Skibby

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 94-0026

    
   1 week van EUR 573,-