Huur een vakantiehuis in Solroed Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Solroed Strand, Seeland, Denemarken van verhuring

Solrød Strand is een heerlijk rustig vakantiegebied aan zee, met een mooie natuur, nabij diverse steden en bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Solroed Strand

 
 

gasten hebben Solroed Strand een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Solrød Strand bij Køge Bugt is een gezellig zomerhuisgebied dat wordt omgeven door strand, bossen, weilanden, kalkgroeven en kleine dorpjes met oude huisjes, kerken, boerderijen en dorpsvijvers. Solrød Strand ligt slechts 40 km van Kopenhagen en meerdere keren per uur rijden er treinen (S-tog) vanaf het kleine station van Solrød Strand naar Kopenhagen. Enkele kilometers achter de kust ligt het dorpje Solrød met o.a. 8 grafheuvels uit het bronstijdperk. Solrød Strand is gelegen in een gebied dat rijk is aan bezienswaardigheden in de vorm van interessante kustlijnen, een heerlijke natuur, idyllische haventjes en een rijk kunstenaarsmilieu. In Solrød Centret vinden jullie goede inkoopmogelijkheden en diverse goede eetgelegenheden.

 

Strande

Aan Solrød Strand kunnen jullie gebruik maken van een breed zandstrand met duinen en duingras. Hier vinden jullie goede zwem- en zeilcondities. Net ten noorden van dit strand ligt Karlstrup Strandpark - één van de beste stranden van Sjælland. Het strand is breed en heeft een zwak aflopende zandbodem waardoor het een kindvriendelijk strand is.

Natuur

Karlstrup Skov is een heerlijk recreatief gebied met diverse bossen, veengebieden en een ca. 20 ha grote kalkgroeve met een 14 meter diep meer. Paden voeren jullie rond om het meer alwaar jullie kunnen genieten van de indrukwekkende kalkrotsen. Karlstrup Skov gaat over in het Trylleskoven, een dennenbos met betoverende verwrongen dennebomen, heide en heel veel eekhoorntjes. Door het bos lopen diverse wandelroutes. Bij Karlstrup Strandpark kunnen jullie in het voor- en najaar ontelbare trekvogels observeren. Ook bij het meer Stauning Sø, nabij het dorp Solrød heerst een druk vogelleven. Net ten zuiden van Strøby Egede, aan de kust, ligt Fjorslev Bøgeskov (beukenbos) een oud bos met ca. 55 grafheuvels en ontelbare wandelpaden (17 km). Bezoek ook de 40 meter hoge krijtwitte rotsen van Stevns Klint (ca. 36 km naar het zuiden). Geniet ook vanaf de rots van het fantastische uitzicht.

Activiteiten

Bezoek eventueel het zwembad in Solrød met o.a. een spabad, babybadje, sauna en solarium. Bij de kalkgroeve Karlstrup Kalkgrave, een groot gat van 500 x 400 meter, krijg je inzicht in de geologische geschiedenis van Denemarken. Met enig geluk vinden jullie goed bewaard gebleven fossielen (2 km). Ook golfliefhebbers kunnen terecht in deze omgeving. Probeer bijvoorbeeld eens de baan van Solrød Golfklub, een pay & play baan met 9 holes, Køge Golf Klub (9 km), Golf Club Harekær (10 km), Skovbo Golfklub bij Borup (24 km) en Golfklubben Hedeland (27 km). Goede vismogelijkheden vinden jullie langs de kust, op zee of in één van de vele Put & Take vismeren. Het heerlijke lange strand, de kalkgroeve en het mooie bossen zijn bijzonder geschikt voor het maken van wandel-, fiets- of paardrijtochten.

Bezienswaardigheden

Nabij het plaatsje Solrød vinden jullie meerdere grafheuvels uit het bronstijdperk. Aan de noordkant van Solrød Strand ligt de legendarische 300 jaar oude en nog steeds in bedrijf zijnde herberg Korporalskroen. Møllebækkens Købmandsgård bij Karlslunde ziet er nog precies zo uit als in 1908 en doet dienst als winkel en museum met nostalgische kruidenierswaren (3 km). Bezoek de handelsstad Køge met het gezellige oude stadsdeel, de oude mooie 16e eeuwse huisjes, de sfeervolle jachthaven, de musea Køge Skitsesamling, Køge Museum en Køge Legetøjs Museum (laatstgenoemde is een speelgoedmuseum), de mooie kerk, de winkelstraat, marktdagen en goede eetgelegenheden (9 km). Greve Museum is een interessant ontraditioneel museum met vele tentoonstellingen en activiteiten (9 km).

Dagje uit

Gjorslev Slot, dat omgeven wordt door een slotgracht en park aangelegd in Engelse stijl, is gebouwd met kalkstenen van Stevns Klint. In het slot worden rondleidingen gegeven (22 km). De grootste bezienswaardigheid van Stevns is de 15 km lange en 41 m hoge krijtrots Stevns Klint. 'Flagbanken' is het meest dramatische punt van Stevns Klint, met een schitterend uitzicht over de omgeving. Flagbænken ligt in de nabijheid van Stevns Natur Center. Breng evt. ook een bezoekje aan de oude kerk van Højerup, deze kerk ligt aan de voet van de krijtrots (36 km). In de hoofdstad Kopenhagen (ca. 40 km), vinden jullie cultuur, musea, muziek, theaters, galerieën, de langste winkelstraat van Europa 'Strøget' alsmede attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenberg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo etc. In Holme-Olstrup ligt Bonbonland, een familiepretpark met ongeveer 70 attracties en activiteiten ter water, ter lucht en ter land (46 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Solroed Strand

Zoek vakantiehuis