Huur een vakantiehuis in St. Havelse Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in St. Havelse Strand, Seeland, Denemarken van verhuring

St. Havelse Strand staat garant voor prachtige natuurbelevenissen direct aan het mooie Roskilde Fjord op Zeeland.

 

Gastenbeoordelingen van St. Havelse Strand

 
 

gasten hebben St. Havelse Strand een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied bestaat uit weilanden, waadgebieden, het fjord, landtongen, strand, bochten, meren en beken. Het zomerhuisgebied ligt slechts enkele meters van het Roskilde Fjord en slechts 3 kilometer van het meer Arresø. Het grootste meer van Denemarken. Hier vinden jullie alles wat je hartje begeert. Verheug jullie op de schone stranden aan het Kattegat, de prachtige natuur van het Roskilde Fjord, de vele buiten activiteiten, kunstenaarsateliers, musea etc., zoals bijvoorbeeld in het stadje Frederiksværk (7 km), waar je ook goede inkoopmogelijkheden hebt. In de directe omgeving van St. Havelse Strand kun je echter ook de dagelijkse boodschappen doen.

 

Strande

Het zomerhuisgebied ligt slechts enkele meters van het fjord. Ga je liever in de zee zwemmen, dan is het strand van Liseleje aan te bevelen. Het mooie, kindvriendelijke strand van Liseleje ligt 12 km van St. Havelse Strand, en is een van de beste stranden aan het Kattegat. Het strand heeft de Europese Blauwe Vlag, fijn zand, duinen en in het zomerseizoen zijn er strandwachten aanwezig die een oogje in het zeil houden. Dit strand is vanwege de goede windcondities ook bijzonder geliefd bij windsurfers. Willen jullie zwemmen in het Roskilde Fjord, dan kun je bijvoorbeeld het Marbæk Strandpark (16 km) kiezen, hier is de bodem van zand en het water ondiep. Beachvolleybal is hier een bijzonder populaire strandactiviteit.

Natuur

Langs het meer, Arresø, kun je prima wandelen en of fietsen. Een fietstochtje rond het hele meer is 50 kilometer lang. Ook kun je een gezellig zeiltochtje op het meer maken met het M/S Frederikke (3 km). Via de uitgezette wandelroute 'Bakkestien', met heuvels, hellingen, bos en strand, hebben jullie een mooi uitzicht over Frederiksværk en het Roskilde Fjord (7 km). Tibirke Bakker is een heerlijk, beschermd, natuurgebied met heide bedekte heuvels. Van een van de vele uitzichtpunten heb je een fantastisch uitzicht over Arresø, het bos Gribskov en een stukje van het Roskilde Fjord (20 km). Gribskov is, met het 5600 ha grote oppervlak, het grootste loofbos van Denemarken. Hier vinden jullie ontelbare wandel- en fietsroutes en meerdere historische plekjes (34 km). Bij het Gribskov ligt ook het meer, Esrum Sø, mooi omgeven door een ongerept landscahp met bossen en weilanden. Hier kun je zwemmen, zeilen en vogels observeren in het vogelreservaat.

Activiteiten

In Frederiksværk (7 km) kun je fietsen huren om eens heerlijk in de omgeving te gaan fietsen. Probeer de route 'Fjordstien' langs het Roskilde Fjord. De route loopt van Hundested over Frederiksværk, Frederikssund en Jyllinge naar Roskilde. Hiervandaan kun je verder fietsen naar Holbæk en Rørvig. Visliefhebbers kunnen langs de gehele kust van Nordsjælland uitstekend vissen, en slechts 5 km van het zomerhuisgebied ligt het Put & Take vismeer 'Hagelsegård Ørredfiskeri'. In het Roskilde Fjord kan ook prima gevist worden, aan te bevelen is een visstek net ten noorden van Kronprins Frederiks Bro (14 km). Golfspelers kunnen terecht op een van de oudste en beste golfbanen van Denemarken, namelijk Asserbo Golfklub. De golfbaan ligt in een prachtig natuurgebied bij Arrenakke Bakke (9 km). Maak ook eens een kanotochtje op de kanalen die het Roskilde Fjord verbinden met het meer Arresø. Kano's kun je huren bij Frederiksværk Camping of bij het Vandrehjemmet (Jeugdherberg).

Bezienswaardigheden

In de buurt van het zomerhuisgebied vinden jullie vele galerieën, ateliers en werkplaatsen waar je schilderijen, glaskunst e.d. kunt bewonderen. Slechts 6 km van St. Havelse Strand ligt het prachtige cultuur historische Arresødal Slot in een klein bos met dezelfde naam. Het slot kun je echter alleen van buitenaf bezichtigen. Bezoek Frederiksværk met de vele winkeltjes, restaurants en musea (7 km). In het Bymuseet kun je van alles te weten komen over de plaatselijke geschiedenis. Ook een bezoekje waard zijn de ruïnes, Droningholm Slotsruin. Hier kun je de resten van de eens zo sterke burcht, met wallen en een ophaalbrug, bewonderen. De ruïnes van Asserbo Slotsruin (13 km) zijn ook de moeite waard. Het slot werd in de 12e eeuw gebouwd door monniken.

Dagje uit

In Nordsjælland liggen vele kastelen zoals het sprookjesachtige Frederiksborg Slot in Hillerød (19 km), Fredensborg Slot in Fredensborg, de zomerresidentie van Koningin Margrethe (26 km) en Kronborg Slot in Helsingør (41 km). Het wereldberoemde museum voor moderne kunst 'Louisiana', ligt in Humlebæk. De prachtige gebouwen en het mooie park, direct aan het Øresund, zijn zeker een bezoekje waard (36 km). In Rungstedlund ligt het Karen Blixen Museet (Out of Africa), met haar privé vertrekken, een bibliotheek, fototentoonstelling en een café (37 km). Geniet van het unieke sfeertje in het oude havenplaatsje Gilleleje, met de oude dorpskern en de kleine vissershuisjes en de sfeervolle haven (41 km). In Kopenhagen vind je attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen en de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa (53 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in St. Havelse Strand

Zoek vakantiehuis