Huur een vakantiehuis in Stavreby - Boek hier

Vakantiehuizen in Stavreby, Seeland, Denemarken van verhuring

Stavreby is een vredig en natuurschoon gelegen vakantiegebied op het zuidelijke Seeland.

 

Gastenbeoordelingen van Stavreby

 
 

gasten hebben Stavreby een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

De zomerhuizen bij Stavreby op Jungshoved zijn rustig en idyllisch gelegen, helemaal tot aan Fakse Bugt op het zuidoostelijke Seeland. De natuur bestaat uit akkers en groene gebieden. De hoge bomen rond de zomerhuispercelen bieden luwte en je zit lekker privé. De Margrietroute loopt door het natuurschone Stavreby. Ca. 2 km van het vakantiegebied ligt de kleine, maar gezellige haven, Stavreby Bådehavn, met viskotters en allerlei zeilboten. In Stavreby vind je rust en frisse zeelucht. Je woont midden in de natuur en toch niet ver van allerlei activiteiten en bezienswaardigheden. De dagelijkse boodschappen kun je doen in het plaatsje Jungshoved, ca. 4 km van Stavreby. In Præstø (14 km) is er een grotere keuze aan winkels en eetgelegenheden. Ca. 100 km van Stavreby ligt de hoofdstad Kopenhagen met een zee aan activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 

Strande

In Stavreby groeit het gras helemaal tot aan de waterkant, maar je kunt hier toch zwemmen. Net ten noorden en zuiden van Stavreby, liggen er meerdere kleine, maar goede stranden. Wil je graag eens naar een breed wit zandstrand med prima zwemwater, ga dan naar het schiereilandje Feddet, ca. 25 km noordwaarts.

Natuur

Stavreby wordt omgeven door Fakse Bugt, akkers, weilanden en groene gebieden. Bij Bønsvig, 4 km noordwaarts, ligt een mooi klein bos met met een terp. Feddet, een 5 km lang schiereiland dat zich uitstrekt in het Præstø Fjord, heeft een afwisselende natuur. De beschermde heidegebieden met duin en strand hebben een rijk vogelleven, dat je vanuit de vogeltoren kunt observeren. Zowel Præstø Fjord als ook het kleine eilandje Maderne en het Feddet zijn beschermde vogelgebieden (28 km). Breng evt. een bezoekje aan de krijtrotsen Møns klint (48 km naar het zuidoosten) en Stevns Klint (58 km noordwaarts) en geniet van het adembenemende panoramauitzicht.

Activiteiten

De vredige natuur rond Stavreby is bijzonder geschikt voor het maken van heerlijke wandel- en fietstochten. Of wat met een boottochtje over het Præstø Fjord aan boord van de toerboot Fjordkaperen. De boot vaart van Præstø naar Fed Havn op het schiereilandje Feddet. Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien in Fakse Bugt, vanaf de kust, of in één van de vele Put & Take vismeren hier in de omgeving. Golfspelers kunnen terecht op de 18-holes parkgolfbaan van Sydsjællands Golfklub (28 km). Op een korte rijafstand liggen de golfbanen van Falster Golfklub en Møns Golfklub.

Bezienswaardigheden

Bij Bønsvig, 4 km noordwaarts, ligt de gravheuvel 'Svend Gønges Hule'. Dit kleine hunebed is genoemd naar de historische persoon Svend Gønge ‘Gøngehøvdingen’ die zich hier, naar verluidt, schuil heeft gehouden rond 1600. Op de hereboerderij Nysø op Præstø vind je de sculptuurverzameling 'Thorvaldsens Samlingenen' (14 km). Præstø is een charmerend oud handelsstadje met winkels, gezellige eetgelegenheden en vele kunstenaars (14 km). Breng ook een bezoekje aan Kalvehave Labyrintpark, de labyrintgangen zijn een ware uitdaging voor zowel groot als klein (21 km).

Dagje uit

In de handelsstad Vordingborg vind je vele bezienswaardigheden en activiteiten. Het kenmerk van Vordingborg is de ”Gåsetarn” een deel van de grootste middeleeuwse slotruine van Denemarken (25 km). In het Geomuseum Fakse kun je ca. 500 fossielen van o.a. haaien en krokodillen - die hier miljoenen jaren geleden geleefd hebben - bewonderen (33 km). Het pretpark Bonbonland in Holme-Olstrup heeft maar liefst 70 attracties en activiteiten voor jong, oud, groot en klein. Er is de achtbaan het 'Vildsvinet', een raftingbaan, draaimolens, circus, kindertheater, een zeerovermeer en nog heel veel meer (45 km). Op Lolland ligt nabij Bandholm het Knuthenborg Safaripark, hier leven de wilde dieren in een natuurlijke omgeving. Beleef deze wilde dieren van nabij terwijl je met de auto door het park rijdt (85 km). Ook een dagtochtje naar Kopenhagen is absoluut aan te raden. De stad heeft een gezellige sfeer, bezienswaardigheden, attracties, cultuur en is een waar shoppingparadijs (100 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stavreby

Zoek vakantiehuis