Huur een vakantiehuis in Stillinge Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Stillinge Strand, Seeland, Denemarken van verhuring

Stillinge Strand is een populair vakantiegebied met een heerlijk strand, dicht bij de vele bezienswaardigheden van West-Zeeland.

 

Gastenbeoordelingen van Stillinge Strand

 
 

1 gasten hebben Stillinge Strand een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Stillinge Strand ligt aan de Musholm Bugt aan de kust van West-Zeeland, in een gebied met meerdere oudheidkundige vondsten, gedenkstenen, diverse bezienswaardigheden en een rijk vogelleven. In de buurt van het vakantiegebied liggen winkels, restaurants, een midgetgolfbaan en ijskiosken. De dichtstbijzijnde grotere stad is Slagelse, ca. 13 km van Stillinge Strand.

 

Strande

Stillinge Strand is een breed, kindvriendelijk strand met fijn zand. Het strand heeft de Europese Blauwe Vlag en is geschikt voor rolstoelgebruikers. Hier kunnen jullie ook een spelletje midgetgolf spelen als je zin hebt en verder kun je hier ook uitstekend windsurfen. Kongsmark Strand is een zandstrand met ietwat stenen. Het strand is ook bijzonder geschikt voor surfers. Ga je 's-ochtends vroeg wandelen langs de vloedlijn dan heb je met enig geluk, kans dat je 'rav' barnsteen vindt. Wat je zeker niet moet missen zijn de prachtige zonsondergangen waarvan je vanaf het strand van kunt genieten.

Natuur

Slagelse Lystskov (13 km) is een heerlijk bosgebied met o.a. het meer 'Studentersøen'. Het schiereilandje Reersø heeft een unieke natuur met 3 waadgebieden; Flasken, Skiften en Vejlen, alwaar vele waadvogels en eenden leven. Vanaf de uitzichttoren kun je het plaatselijke vogelleven bestuderen (17 km). Het vierde grootste meer van Denemarken is Tissø (17 km) de natuur rond het meer is beschermd en ook hier leven vele waad- en watervogels. Aan de oostzijde van het meer ligt een klein beukenbos 'Klinteskov' met een hooggelegen, glooiend landschap. Tissø is aangewezen als Europees vogelbeschermgebied.

Activiteiten

Langs de kust kunnen de visliefhebbers onder jullie uitstekend vissen. Verder kan er ook gevist worden in het zoetwatermeer Tissø. Golfliefhebbers kunnen zich in hun sport uitleven op de golfbaan van Korsør Golf Klub (18 km). Zowel het strand als de prachtige natuur is bijzonder geschikt voor het maken van lange of kortere wandeltochtjes.

Bezienswaardigheden

De gedenkstenen in Mullerup Mose (Mindestenene) geven de plaats aan waar vondsten van jagers en vissers uit het steentijdperk, de geschiedenis van Denemarken voorgoed veranderd hebben (7 km). Bij Slagelse ligt de Vikingeborgen Trelleborg, een 1000 jaar oude vikingburcht. In het nabije museum kun je naast diverse reconstructies, de alhier uitgegraven voorwerpen zoals wapens, gereedschap en kleding bezichtigen (11 km). Bezoek Slagelse met het oude stadsdeel. Het stadje heeft een interessant museum, een Købmandsgård, interessante historische verzamelingen, galerieën en goede inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden (13 km).

Dagje uit

Het schiereilandje Reersø met de witgekalkte vakwerhuisjes met rieten daken uit de 17e eeuw, de kleine maar sfeervolle visserijhaven, het Reersø Museum, de unieke natuur, het rijke vogelleven en de vele ateliers en werkplaatsen van de hier wonende kunstenaars, is absoluut een bezoekje waard (17 km). Aan de oostzijde van het meer Tissø, liggen 7 hereboerderijen met prachtige lanen, omgeven door velden en bossen (17 km). Rond het plattelandplaatsje Bjerge liggen meerdere jættestuer (hunebedden) o.a. Regnarshøj bij Bjerge By en Rævehøj. Vanaf de top van de grafheuvels heb je een schitterend uitzicht over het Storebælt (18 km). Een genot voor het oog zijn de tuinen Birkegårdens Haver bij Tågerup. Hier vind je een Engelse, Japanse en Deense tuin alsmede een soort kinderboerderijtje (31 km). In Holme-Olstrup ligt het waanzinnig leuke pretpark Bonbonland met 70 attracties en allerlei activiteiten voor jong en oud (54 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stillinge Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Stillinge Strand Vakantiehuis, Stillinge Strand

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   350 m tot water
   Reg. nr.: 91-2510

    
   1 week van EUR 315,-