Huur een vakantiehuis in Stroby Egede - Boek hier

Vakantiehuizen in Stroby Egede, Seeland, Denemarken van verhuring

Strøby Egede is een gezellig vakantiehuisgebied en een aangename badstad aan de oostkust van Zeeland.

 

Gastenbeoordelingen van Stroby Egede

 
 

7 gasten hebben Stroby Egede een gemiddelde beoordeling van 4,43 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Jan Willem, Breda bezocht het gebiet van
 
15-06-2019 aan 29-06-2019

Bezoek bij Stevns de Holtug Kalkbrod. Een voormalige kalksteen afgraving aan zee, waar je fossielen mag/ kan zoeken


Hessel, Balk bezocht het gebiet van
 
03-06-2018 aan 10-06-2018

Het eiland Møn. Op een 24 uurs tourist ticket naar Kopenhagen bleek vanuit Koge een prima mogelijkheid te zijn.


 

Omgeving

Strøby Egede ligt aan Køge Bugt (de Baai van Køge), enkele kilometers ten zuiden van Køge, en is omgeven door strand, bos, en een rivierdal. De streek is rijk aan bezienswaardigheden; interessante kusten, prachtige natuur, kastelen, landgoederen, idyllische kleine jachthavens en kunstenaarsleven. Er zijn winkels en restaurants in de buurt, en de dichtstbijzijnde grotere stad is Køge, 8 km noordwaarts.

 

Strande

Er is een fijn zandstrand met goed zwemwater dat zich van Strøby Egede tot Køge uitstrekt.

Natuur

De rivier Tryggevælde Å loopt achter de stad en mondt uit in Køge Bugt, net ten noorden van Strøby Egede. Achter de stad ligt ook het bos Pram-Skov. Het kasteel Vallø Slot en de uitgestrekte bosgebieden eromheen liggen dicht bij de stad en de mooie bossen nodigen uit tot fiets- en wandeltochten. Aan de kust, een beetje ten zuiden van Strøby Egede, ligt Gjorslev Bøgeskov, een afwisselend, oud beukenbos met onder meer 55 grafheuvels en talloze goede wandelpaden. Ca. 10 km ten zuiden van het gebied begint de 15 km lange Stevns Klint, die met zijn witte krijtrotsen meer dan 40 meter boven de kust uitsteekt. Geniet u van deze uitzonderlijke krijtrotsenformatie vanop de uitzichtpunten op de rots, of vanaf de kust bij Højerum, Boesdal Kalkbrud of Holtug Kridtbrud. Van Rødvig tot Boesdalkunt u langs het strand wandelen. Bij Holtug Kridtbrud groeien een aantal zeldzame planten.

Activiteiten

Sportvissers komen werkelijk aan hun trekken in deze streek, onder meer langs de kust, op zee of langs de rivier Tryggevælde Å, die vlak achter Strøby Egede loopt en ten noorden van de stad uitmondt. Er zijn talrijke golfterreinen in de streek, onder meer Køge Golf Klub (8 km), Herfølge (9 km) en Skovbo Golfklub bij Borup (26 km). Het heerlijke, lange strand, de prachtige bossen en andere natuurgebieden, onder andere Stevns Klint, nodigen uit tot fiets-, wandel- en rijtochten te paard.

Bezienswaardigheden

Brengt u een bezoek aan Køge, dat een gezellige, oude stadswijk met fraaie huizen uit de 17e eeuw, een sfeervolle jachthaven, de musea Køge Skitsesamling, Køge Museum en Køge Legetøjs Museum (het Speelgoedmuseum van Køge), een mooie kerk, wandelstraten, marktdagen en goede restaurants te bieden heeft (8 km). In Magleby vindt u een reusachtig hunebed uit het bronzen tijdperk (11 km). Gjorslev Slot is gebouwd met kalksteen van Stevns Klint. Het kasteel is omgeven door een slotgracht en een fraai park met vijver in Engelse stijl. Er zijn rondleidingen in het kasteel. Mist u vooral de belangrijkste bezienswaardigheid van de streek niet: de 15 km lange en 40 meter hoge krijtrots Stevns Klint. ''Flagbanken'' ligt bij Stevns Natur Center en is het meest spectaculaire punt van de krijtrots; van hier heeft u een fantastisch uitzicht. Ook de oude kerk bij Højerup, die vlak aan de krijtrotsen ligt, is een bezoek waard (ca. 20 km).

Dagje uit

Rødvig is een gezellige havenstad met een vissershaven, een jachthaven en het boeiende Rødvig Skibsmotormuseum (22 km). De hoofdstad Kopenhagen, met haar rijke cultuurleven, musea, muziek, toneel, galeries, attracties en de langste winkelwandelstraat van Europa ''Strøget'', ligt 37 km van Strøby Egede. Hier vindt u onder meer attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, de Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo (de Dierentuin van Kopenhagen) en nog veel meer. Bonbonland in Holme Olstrup biedt meer dan 70 attracties voor het hele gezin, te water, te land en in de lucht (45 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stroby Egede

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Stroby Egede Vakantiehuis, Stroby Egede

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 92-8007

    
   1 week van EUR 305,-
    
  •  

   Stroby Egede Vakantiehuis, Stroby Egede

    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 92-8012

    
   1 week van EUR 441,-