Huur een vakantiehuis in Stroby Ladeplads - Boek hier

Vakantiehuizen in Stroby Ladeplads, Seeland, Denemarken van verhuring

Strøby Ladeplads ligt in het heerlijke natuurgebied Stevns aan Køge Bugt (de Baai van Køge), net ten noorden van het unieke Stevns Klint.

 

Gastenbeoordelingen van Stroby Ladeplads

 
 

gasten hebben Stroby Ladeplads een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Stevns biedt een mooie en interessante kust, prachtige, afwisselende natuur, landgoederen, idyllische, kleine jachthavens, een rijk kunstleven en korte afstanden tot bezienswaardigheden voor het hele gezin. In het noordelijke deel van Stevns ligt Strøby Ladeplads, een rustig en innemend vakantieplaatsje bij strand en bos. Er zijn winkels en en restaurants in de omgeving, en de dichtstbijzijnde grotere stad is Køge, 13 km noordwaarts.

 

Strande

Het strand bij Strøby Ladeplads is een fijn zandstrand met goed zwemwater. De oever is kiezelachtig maar een zwemsteiger biedt de mogelijkheid om de kiezelstrook over te steken en de zandbodem te bereiken.

Natuur

Aan de kust, een beetje ten zuiden van Strøby Ladeplads, ligt Gjorslev Bøgeskov, een afwisselend, oud beukenbos met onder meer 55 grafheuvels en talloze goede wandelpaden. Ca. 10 km ten zuiden van het gebied begint de 15 km lange Stevns Klint, die met zijn witte krijtrotsen meer dan 40 meter boven de kust uitsteekt. Geniet u van deze uitzonderlijke krijtrotsenformatie vanop de uitzichtpunten op de rots, of vanaf de kust bij Højerum, Boesdal Kalkbrud of Holtug Kridtbrud. Van Rødvig tot Boesdalkunt u langs het strand wandelen. Bij Holtug Kridtbrud groeien een aantal zeldzame planten.

Activiteiten

Sportvissers komen werkelijk aan hun trekken in deze streek, onder meer langs de kust, op zee of langs de rivier Tryggevælde Å. Er zijn talrijke golfterreinen in de streek, onder meer Køge Golf Klub (14 km), Herfølge (15 km), Golf Club Harekær en Skovbo Golfklub bij Borup (32 km).

Bezienswaardigheden

In Magleby vindt u een reusachtig hunebed uit het bronzen tijdperk (7 km). Gjorslev Slot is gebouwd met kalksteen van Stevns Klint. Het kasteel is omgeven door een slotgracht en een fraai park met vijver in Engelse stijl. Er zijn rondleidingen in het kasteel. Brengt u een bezoek aan Køge, dat een gezellige, oude stadswijk met fraaie huizen uit de 17e eeuw, een sfeervolle jachthaven, de musea Køge Skitsesamling, Køge Museum en Køge Legetøjs Museum (het Speelgoedmuseum van Køge), een mooie kerk, wandelstraten, marktdagen en goede restaurants te bieden heeft (14 km). Mist u vooral de belangrijkste bezienswaardigheid van de streek niet: de 15 km lange en 40 meter hoge krijtrots Stevns Klint. 'Flagbanken' ligt bij Stevns Natur Center en is het meest spectaculaire punt van de krijtrots; van hier heeft u een fantastisch uitzicht. Ook de oude kerk bij Højerup, die vlak aan de krijtrotsen ligt, is een bezoek waard.

Dagje uit

De hoofdstad Kopenhagen, met haar rijke cultuurleven, musea, muziek, toneel, galeries, attracties en de langste winkelwandelstraat van Europa 'Strøget', ligt 43 km van Strøby Ladeplads. Hier vindt u onder meer attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, de Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo (de Dierentuin van Kopenhagen) en nog veel meer. Bonbonland in Holme Olstrup biedt meer dan 70 attracties voor het hele gezin, te water, te land en in de lucht (51 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Stroby Ladeplads

Zoek vakantiehuis