Huur een vakantiehuis in Svallerup Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Svallerup Strand, Seeland, Denemarken van verhuring

Svallerup Strand ligt aan de idyllische bocht, Jammerland Bugt, op het westen van Zeeland.

 

Gastenbeoordelingen van Svallerup Strand

 
 

gasten hebben Svallerup Strand een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied van Svallerup Strand wordt omgeven door de zee en een heerlijke natuur en ligt ongeveer 11 km ten noorden van Gørlev en ca. 12 km ten zuiden van Kalundborg. Een heerlijke vakantiebestemming voor vis- en natuurliefhebbers. Binnen een afstand van ca. 10 km ligt het vierde grootste meer van Denemarken, Tissø. De dagelijkse boodschappen kun je in de omgeving doen. Kalundborg heeft een interessant havenmilieu, een uniek middeleeuws stadsdeel, vele tentoonstellingen, restaurants en winkels.

 

Strande

Svallerup Strand is een kindvriendelijk strand met grof zand. Het strand van Bjerge (5 km) bestaat uit Bjerge Sydstrand en Bjerge Nordstrand. Beide zandstranden met helder water en de Europese Blauwe Vlag. Speciaal Bjerge Sydstrand is bijzonder kindvriendelijk vanwege de niet al te sterke stroming en het langzaam dieper wordende water. Bij eb ontstaan er kleine zandbanken. In het zuidelijke deel van Bjerge Sydstrand ligt een beachvolleybalbaan en een speelplaats. Naast het zwemmen, zonnebaden, beachvolleyen, wandelen en allerlei andere strandactiviteiten, kun je hier ook uitstekend surfen, zeilen en vissen.

Natuur

Svallerup Strand is omgeven door bossen en beschermde natuurgebieden. Het meer Tissø heeft een oppervlakte van 13 km2 en is het vierde grootste meer van Denemarken. Naar het westen bestaat de natuur uit velden en een vlak morenenlandschap, terwijl naar het oosten het landschap heuvelachtig is. Het gebied heeft een rijk vogelleven. Het schiereiland Røsnæs is een mooi en attractief natuurgebied ten westen van Kalundborg (23 km).

Activiteiten

In het beekje Halleby Å en in het kanaal 'Sukkerkanalen', die beide van het meer Tissø naar het strand van Bjerge lopen, heb je goede vismogelijkheden. Verder vind je langs de kust meerdere goede visstekkies, zoals bij de hellingen van Bjerge Klint. Dit plekje is bij laag water zeer visrijk. In het meer Tissø kunnen jullie op zoetwatervissen vissen. In de nabije omgeving van Svallerup Strand zijn er meerdere golfbanen. De dichtstbijzijnde golfbanen vind je in Kalundborg (ca. 19 km), Korsør (46 km) en Sorø (46 km). Het gebied met het lange en goede strand is uitermate geschikt voor allerlei strandactiviteiten.

Bezienswaardigheden

De kerk, Svallerup Kirke, werd gebouwd in de 12 eeuw in Romeinse stijl. Rond het plaatsje Bjerge, ca. 5 km, liggen meerdere jættestuer (hunenbedden) zoals Regnarshøj bij Bjerge By en Rævehøj. Hier heb je een schitterend uitzicht over het Storebælt. Bezoek het levendige handelsstadje Kalundborg met het interessante havenmilieu, het oude, middeleeuwse stadsdeel met smalle straatjes, vakwerkhuizen, de enigste kerk van Denemarken met vijf torens en Kalundborgs Museum (12 km). Het veelzijdige landbouwmuseum Fløjgården heeft een grote, privé, verzameling landbouwmachines uit de periode 1850-1950, in totaal 2000 voorwerpen. De Belgische trekpaarden van de boerderij, worden nog regelmatige voor de oude wagens en landbouwmachines gespannen (15 km).

Dagje uit

De gedenkstenen in Mullerup Mose getuigen van de opgravingen van voorwerpen van jagers en vissers uit het steentijdperk (17 km). Op het schiereilandje Reersø ligt het kleine, interessante, Reersø Museum, een 'aftægtsbolig' uit de 18e eeuw (18 km). Maak eens een uitstapje met de veerboot vanuit Havnsø, naar het eilandje Sejerø, met het heuvelachtige landschap, vele kleine stranden, meerdere jættestuer en een bautasteen (steen uit de vikingtijd). Sejerø heeft bovendien het mildste klimaat van Denemarken (29 km). De tuinen, Birkegårdens Haver bij Tågerup zijn een vreugde voor het oog. Geniet van deze Engelse, Japanse en Deense tuinen (32 km). In het Odsherreds Zoo Dyrepark nabij Asnæs, leven 600 dieren van verschillende soorten en maten (48 km). Het leuke pretpark Sommerland Sjælland heeft 60 attracties voor de hele familie. Hier ligt ook het grootste waterparadijs van Sjælland. Echt een leuk dagje uit voor jong en oud (64 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Svallerup Strand

Zoek vakantiehuis