Huur een vakantiehuis in Tikob - Boek hier

Vakantiehuizen in Tikob, Seeland, Denemarken van verhuring

Tikøb ligt in Nordsjælland, tussen Helsingør en het prachtige meer Esrum Sø.

 

Gastenbeoordelingen van Tikob

 
 

4 gasten hebben Tikob een gemiddelde beoordeling van 4,25 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Noord-Zeeland is een waar vakantie eldorado. Van Tikøb is het niet ver naar Esrum Sø, ca. 4 km, of naar het stadje Helsingør met de vele winkeltjes en activiteiten (13 km). Het gebied heeft vele bezienswaardigheden, activiteiten, heerlijke stranden en een veerdienst naar Zweden. Tikøb is een klein, levendig plaatsje met winkels, een kerk en een museum. Geniet van een ontspannende vakantie onder de vriendelijke, plaatselijke, bewoners. Maak ook eens een dagtripje naar Zweden, vanuit Helsingør ben je binnen 20 minuutjes in Helsingborg (Zweden).

 

Strande

De stranden van het Øresund liggen ca. 12 km van Tikøb. Het strand van Ålsgårde is een klein, wit zandstrand met een zwemsteiger. Het mooie, fijne zandstrand van Hornbæk is vanwege het ondiepe water bijzonder kindvriendelijk. Het strand heeft hoge duine, de Europese Blauwe Vlag en in de zomer strandwachten die een oogje in het zeil houden. Strandactiviteiten zoals waterfietsen, beachvolleybal, windsurfen en zeilen zijn hier zeer populair. Jullie kunnen ook zwemmen in het meer, Esrum Sø. Bij Fredensborg (15 km) vinden jullie een goed plekje in de buurt van het Fredensborg Slot, dat de zomerresidentie is van de Koningin Margrethe II. Ook de kroonprins en zijn vrouw, kroonprinses Mary hebben hier hun thuisbasis.

Natuur

In het gevarieerde en glooiende landschap rond Tikøb liggen 2 grote meren. Arresø, dat met zijn 40 km2 het grootste meer van Denemarken is, en Esrum Sø dat omgeven wordt door het grootste loofbos van Denemarken, namelijk het Gribskov. Het landschap rond Hornbæk (8 km) bestaat uit meren, velden, bossen en de zee. Het glooiende terrein heeft meerdere goede uitzichtpunten. Hier ligt ook Hornbæk Plantage met een rijke flora en fauna alsmede meerdere uitgezette wandel- en fietsroutes. Tibirke Bakker (25 km) is een heerlijk, beschermd, natuurgebied met heide bedekte heuvels. Vanaf een van de uitzichtpunten heb je een schitterend uitzicht over Arresø, het Gribskov en een stukje van het Roskilde Fjord.

Activiteiten

In de omgeving kunnen jullie midgetgolf spelen, beachvolleyen, tennissen, paardrijden, windsurfen, een ritje maken met de veteraantrein of de huifkar. Zes van de beste golfbanen van Denemarken liggen in Nordsjælland. In Tikøb is er een 9-holes golfbaan. In Hornbæk ligt de langste golfbaan van Denemarken, een 18-holes baan van Hornbæk Golfklub. Asserbo Golfklub is een van de oudste en beste golfclubs in het land. De baan ligt in een prachtig natuurgebied bij Arrenakke Bakke. De baan is een uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde spelers (33 km). Visliefhebbers kunnen prima vissen vanaf de kust, in de nabijgelegen Put & Take vismeren, vanuit een gehuurd bootje of zeevissen aan boord van een viskotter en natuurlijk in het meer, Esrum Sø. Bij Rågeleje (26 km) ligt het beschermde natuurgebied, Heatherhill, met hoge duinhellingen en afgronden. Hier heerst een gunstige wind en het paragliden is hier dan ook een populaire activiteit.

Bezienswaardigheden

Tikøb Frysehus (3 km) is een klein museum, dat toont, hoe men in vroege tijden geleefd heeft zonder koelkasten en vriezers. Hier kom je ook meer te weten over de geschiedenis van Tikøb. Ca. 5 km vanTikøb ligt midden in een ongerept bos- en weidelandschap, het oude cistercienserklooster Esrum Kloster uit 1151. In de kloostergebouwen zijn div. Tentoonstelling en in de kloostertuin groeien o.a. vele medicinale kruiden. Ook de ruïnes van Gurre Slot zijn een bezoekje waard (ca. 7 km). Hier komen de oude dagen tot leven en naar zeggen, spookt het hier 's-nachts. Hornbæk Kunstmuseum (8 km) is een culturele ontmoetingsplaats met wisselende kunsttentoonstellingen. In Dronningmølle ligt het Rudolf Tegners Museum met sculpturen van gips en marmor. De sculpturen staan o.a. opgesteld in een mooi park waar je al wandelend kunt genieten van deze prachtige sculpturen. Verder vinden jullie in Dronningmølle het Munkeruphus, een tentoonstelling met kunst, design en architectuur.

Dagje uit

'Hammermøllen og Turbinehuset' in Hellebæk (12 km) is een gerestaureerde molen, vandaag de dag een museum. Tot in 1870 werden hier geweerlopen en pistoollopen geproduceerd. Bezoek ook eens Fredensborg Slot, evt. met rondleiding, hier woont 's-zomers de koningin, Margrethe II. In Humlebæk ligt het wereldberoemde museum voor moderne kunst 'Louisiana'. Het prachtige gebouw en park, direct aan het Øresund, zijn zeer zeker een bezoekje waard (15 km). In Rungstedlund (6 km) ligt het Karen Blixen Museum (out of Africa), met een galerie, tentoonstellingen, de private gemakken van Karen Blixen, een foto-afdeling, bibliotheek en café. Bezoek ook eens de hoofdstad, Kopenhagen, met cultuur, musea, muziek, theaters, galerieën, attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en de langste winkelstraat van Europa 'Strøget' ca. 49 km.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Tikob

Zoek vakantiehuis