Huur een vakantiehuis in Tisvildeleje - Boek hier

Vakantiehuizen in Tisvildeleje, Seeland, Denemarken van verhuring

Het populaire vakantiegebied Tisvildeleje aan de kust van Noord-Seeland heeft een fijn badstrand, kleurrijke strandhuisjes, een gezellig centrum, prachtige bossen en veel mooie vakantiehuizen. In Tisvildeleje vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie in een Deens vakantiehuis.

 

Gastenbeoordelingen van Tisvildeleje

 
 

30 gasten hebben Tisvildeleje een gemiddelde beoordeling van 4,37 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Aad, Geldrop bezocht het gebiet van
 
11-08-2018 aan 18-08-2018

Hillerōd is een bezoek meer dan waard (kasteel en kasteeltuin). Ook het restaurant Rabarbergaarden is een aanrader (niet voor kinderen), zie hun website: www.rabarbergaarden.dk .


 

Omgeving

Tisvildeleje ligt aan de mooie kust van Noord-Zeeland, direct aangrenzend aan het mooie beschermde natuurgebied, Tibirke Bakker, met de met heide bedekte heuvels en het fantastische uitzicht over het meer Arresø, het bos Gribskov en het Roskilde Fjord. Hier kun je genieten van een afwisselende vakantie, zoals heerlijk luieren op het kindvriendelijke zandstrand maar ook van de gezelligheid van Tisvildeleje met vele uitnodigende restaurantjes, galerieën, winkeltjes en 's-zomers elke zaterdag een vlooienmarkt.

 
Het prachtige natuurgebied Tisvilde Hegn achter het heerlijke badstrand bij Tisvildeleje Strandwachterspost op het brede zandstrand bij het vakantiegebied Tisvildeleje Badgasten op het uitnodigende zandstrand van Tisvildeleje Gezellige en kleurrijke badhuisjes achter het strand van Tisvildeleje
 

Strande

Het kilometers lange witte, kindvriendelijke, zandstrand van Tisvildeleje heeft de Europese Blauwe Vlag. Het lange strand van Rågeleje (9 km) met fijn zand en weinig stenen heeft eveneens de Blauwe Vlag en in de zomer houden strandwachten een oogje in het zeil. Het strand ligt langs de Strandpromenade en de Strandvejen. Vanwege de noordwestelijke ligging van het strand, ligt het redelijk onbeschut aan het Kattegat en is daardoor een bijzonder geliefd plekje bij windsurfers vanwege de goede windcondities. Ook het heerlijke, eveneens kindvriendelijke strand van Liseleje (14 km) is aan te bevelen. Dit strand heeft duinen, de Blauwe Vlag en 's-zomers strandwachten. Ook dit strand is uitermate geschikt voor windsurfers.

Natuur

Geniet enkele uurtjes van het prachtige, heuvelachtige gebied, Tibirke Bakker, dat deel uit maakt van het bos Tisvilde Hegn. Geef je fantasie de vrije loop in het trollenbos 'Troldeskoven', waar de oude, gekromde naaldbomen interessante vormen en figuren hebben. Het meer Arresø, 6 km, is met een oppervlakte van 40 km2 het grootste meer van Denemarken. Je kunt dan ook heerlijk wandelen en fietsen langs het meer. Een fietstochtje rondom het meer is 50 km lang. Ook kun je een zeiltochtje op het meer maken. Het bos, Gribskov beslaat een gebied van 5000 ha en is een van de grootste bossen van Denemarken. Hier kunnen jullie kiezen uit vele wandel- en fietspaden die jullie langs allerlei historische bezienswaardigheden leidt (13 km). In het Gribskov ligt ook het mooie meer Esrum Sø, omgeven door een ongerept landschap bestaande uit bossen en weilanden. Hier kunnen julie zwemmen, zeilen en de vogels in het vogelreservaat observeren.

Activiteiten

Zowel in Tisvildeleje als in Liseleje (9 km) vinden in de zomer allerlei activiteiten plaats. Verheug jullie op het Dragefestival (vliegers), de marktdagen, het midzomerfeest met de fakkeltocht en nog veel meer. Visliefhebbers kunnen uitstekend vissen langs de kust van Nordsjælland. Verder vinden jullie hier ook meerdere golfbanen. Asserbo Golfklub (14 km) is de oudste en beste golfclub van Denemarken en ligt in een heerlijk natuurgebied bij Arrenakke Bakke. Deze golfbaan is een uitdaging voor zowel gevorderde als beginnende golfers. Bij Rågeleje (9 km) ligt Heatherhill, een prachtig beschermd natuurgebied met steile hellingen direct aan de kust. Een populaire sport alhier is het paragliden.

Bezienswaardigheden

Het kerkje, Tibirke Kirke staat op de plaats waar zich in de oudheid een heidense offerplaats bevond. De bron, Helene Kilde, een van de bekendste bronnen van Denemarken, ligt bij de helling tussen Tisvildeleje en het Kattegat. Naar verluidt, moet je in de nacht van Sankt Hans water drinken uit de bron bij het graf van de heilige Helene, zodat je geneest van een eventuele ziekte. Aan de voet van Tibirke Bakker, werd in 1940 een pad gevonden uit de ijzertijd 'Oldtidsvejen', denk aan de kaplaarzen. Breng ook een bezoekje aan de ruïne Asserbo Slotsruin (9 km). Het slot werd in de 12e eeuw gebouwd door monniken. Het slot werd bedolven onder het zand en pas in 1849 op bevel van Koning Frederik VII weer vrijgegraven. Helsinge (9 km) is een gezellig handelsstadje met bezienswaardigheden, musea, een winkelstraat en diverse eetgelegenheden.

Dagje uit

Het vissersdorp Gilleleje met het oude stadsdeel en de kleine vissershuisjes en de sfeervolle haven is zeker een bezoekje waard (19 km). In Dronningmølle ligt het Rudolf Tegners Museum met sculpturen van gips, marmor en brons. Vele sculpturen zijn opgesteld in een prachtig natuurgebied waar je dus heerlijk doorheen kunt wandelen (28 km). In Humlebæk ligt het wereldberoemde museum voor moderne kunst het 'Louisiana'. Het prachtige gebouw en het mooie park direct aan het Øresund zijn absoluut een bezoekje waard (36 km). Het Karen Blixen Museum (out of Africa) ligt in Rungstedlund. Hier kun je haar privé vertrekken en bibliotheek zien alsmede een fototentoonstelling (38 km). Kopenhagen moet je zeker niet overslaan. Hier vinden jullie cultuur, attracties zoals Tivoli, het Planetarium, Rosenborg Slot en de langste winkelstraat 'Strøget' van Europa (57 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Tisvildeleje

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   25 m tot water
   Reg. nr.: 93-2595

    
   1 week van EUR 965,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1200 m tot water
   Reg. nr.: 93-2585

    
   1 week van EUR 659,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   1400 m tot water
   Reg. nr.: 93-2576

    
   1 week van EUR 421,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   350 m tot water
   Reg. nr.: 93-2565

    
   1 week van EUR 772,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 1   •   950 m tot water
   Reg. nr.: 93-2589

    
   1 week van EUR 1754,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   2600 m tot water
   Reg. nr.: 93-2594

    
   1 week van EUR 1176,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 93-2569

    
   1 week van EUR 580,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   3750 m tot water
   Reg. nr.: 93-2584

    
   1 week van EUR 1069,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis, Tisvildeleje

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   1200 m tot water
   Reg. nr.: 93-2578

    
   1 week van EUR 740,-
    
  •  

   Tisvildeleje Vakantiehuis in een stad, Tisvildeleje

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 93-2597

    
   1 week van EUR 774,-