Huur een vakantiehuis in Tørslev Hage - Boek hier

Vakantiehuizen in Tørslev Hage, Seeland, Denemarken van verhuring

Tørslev Hage is een rustig en gezellig vakantiepark aan de Roskilde Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Tørslev Hage

 
 

gasten hebben Tørslev Hage een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Op het schiereiland Hornsherred in Noord-Seeland ligt het rustige vakantiepark Tørslev Hage in een prachtige natuuromgeving direct aan de Roskilde Fjord. Hier kunt u zwemmen, vissen, varen, wandelen, fietsen en genieten van de zonsondergang boven de fjord. U kunt inkopen doen in het dorp Tørslev, dat 2 km landinwaarts ligt en uit vele boerderijen rond een dorpsvijver bestaat. Tørslev Hage ligt in een gebied met vele bezienswaardigheden. In de directe omgeving vindt u bijvoorbeeld een vogelreservaat, verschillende kastelen en een golfbaan. De dichtstbijzijnde stadjes zijn Jægerspris en Frederikssund, allebei op 8 km van Tørslev Hage. In Roskilde (37 km) en Kopenhagen (51 km) wacht het gezellige stadsleven met attracties voor het hele gezin.

 

Strande

Tørslev Hage beschikt over een mooi, kindvriendelijk strand. Het strand heeft een zachte zandbodem met stenen en het zeewater is heel ondiep. De fjord is geschikt om in te zwemmen, te varen en te vissen.

Natuur

Tørslev Hage ligt in een prachtig natuurgebied met een fjord en een rijke flora en fauna. Dicht bij het vakantiepark bevindt zich een vogelreservaat met onder andere zwanen, eenden, zilvermeeuwen en blauwe reigers. In het bos Jægerspris Nordskov kunt u de oudste eiken van Denemarken bewonderen. Drie van de duizendjarige eikenbomen heten Storkeegen (de Ooievaarseik), Snoegen (de Kronkeleik) en Kongeegen (de Koningseik). In het bos zijn bovendien veel wandel- en fietspaden aangelegd (14 km). Arresø, aan de andere kant van de Roskilde Fjord, is het grootste meer van Denemarken. Hier kunt u wandelen en fietsen of een gezellig boottochtje maken op het meer (22 km).

Activiteiten

De Roskilde Fjord is zeer geschikt om in te zwemmen of te varen. Zo is het heel populair om in de fjord te surfen, te kanoën of te zeekajakken. Ook kunt u wandelen en fietsen over het fietspad dat langs de fjord is aangelegd. Sportvissers kunnen vissen op geep en zeeforellen, die in groten getale in de Roskilde Fjord aanwezig zijn, of een bezoek brengen aan een van de Put & Take-vismeren in de omgeving. Golfers kunnen hun hart ophalen op de Frederikssund Golfbaan, op slechts een paar km van Tørslev Hage.

Bezienswaardigheden

Een paar minuten rijden van Tørslev Hage bevindt zich het middeleeuwse Jægerspris Slot. Hier kunt u gedenkzalen, tentoonstellingen en een fraai kasteelpark bekijken. Het Gerlev Rosenpark bevat meer dan 5000 mooie planten (4 km). In het zomerseizoen kunt u versgemalen meel kopen bij de historische molen Jægerspris Mølle (8 km). Het gezellige handelsstadje Frederikssund beschikt over een voetgangerszone, winkels en uitstekende eetgelegenheden. Dit stadje was in het verleden ook de thuisbasis van de Vikingen en de hele zomer door worden er Vikingspelen gehouden (8 km). Vikingelandsbyen bij Frederikssund is een fraai gelegen, goed bewaard gebleven Vikingendorp met huizen en schepen. Bij Skibby kunt u een bezoek brengen aan het renaissancekasteel Selsø Slot en de deftigste ridderzaal van Denemarken bekijken met enorme schilderijen, wisselende tentoonstellingen, de oudste intacte keuken van het land en een kerker (10 km).

Dagje uit

In het J.F. Willumsens Museum in Frederikssund worden schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken en foto’s van J.F. Willumsen tentoongesteld (8 km). Het charmante stadje Kulhuse op het puntje van het schiereiland Hornsherred in Noord-Seeland heeft een gezellige haven met een veerverbinding naar Sølager. De veerboot neemt fietsen en auto’s mee, en de overtocht duurt niet langer dan 8 minuten (18 km). Het Vikingschipmuseum in Roskilde biedt een interessante kijk in de geschiedenis van de Vikingen en hun schepen. Ook kunt u met een van de schepen van het museum een tochtje maken op de Roskilde Fjord (36 km). Op 45 minuten rijden bevindt zich de hoofdstad Kopenhagen, waar u alle bekende attracties kunt bezoeken als het attractiepark Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, de Carlsberg Glyptotheek, het Rosenborg Slot, de Kopenhagen Zoo en nog veel meer (61 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Tørslev Hage

Zoek vakantiehuis