Huur een vakantiehuis in Tureby, Koge - Boek hier

Vakantiehuizen in Tureby, Koge, Seeland, Denemarken van verhuring

Hier kunt u vakantie houden in een rustige, recreatieve omgeving die tegelijk dicht bij veel Zeelandse bezienswaardigheden ligt.

 

Gastenbeoordelingen van Tureby, Koge

 
 

gasten hebben Tureby, Koge een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Tureby ligt in het oostelijke deel van Zeeland, ca. 12 km ten zuidwesten van Køge. Het dorpje is omgeven door aangeplante bossen, akkers, een meer, een plaats waar een vuurtje kan worden gestookt en het landgoed Turebyholm. Op ca. 15 km ligt de kust en het mooie badstrand bij Strøby Egede. De streek rond Tureby is vooral in trek bij natuurliefhebbers die rust en vrede en frisse lucht verkiezen, en liefhebbers van historische bezienswaardigheden. Langs de kronkelweggetjes in de streek komt u voorbij glooiende landschappen, rivierdalen, idyllische dorpjes, middeleeuwse kerkjes, de unieke krijtrotsen van Stevns Klint en Lammehøj, een grafheuvel uit de bronstijd in het dorpje Varpelev. Dagelijkse inkopen kunnen in de buurt worden gedaan en 12 km verderop biedt Køge goede winkelgelegenheid, restaurants, attracties en bezienswaardigheden.

 

Strande

Er is geen badstrand in de onmiddellijke omgeving van Tureby, maar tussen Strøby Egede (15 km) en Køge (12 km) bevindt zich een uitstekend zandstrand met goed zwemwater. Het strand bij Strøby Ladeplads (18 km) is eveneens een goed zandstrand met heerlijk zwemwater. De bodem aan de waterkant is stenig, maar via een zwemsteiger kunt u de stenen ontwijken en de zandbodem bereiken.

Natuur

Tureby is omgeven door aangeplante bossen, landbouwgebieden en het rivierdal Tryggevælde Ådal, met zijn weilanden en overblijfselen uit de oudheid. In het rivierdal kunt u in de zomer zeldzame planten, broedende waadvogels en grazende koeien aantreffen. Achter Strøby Egede ligt het kleine, aantrekkelijke bos Pram-Skov en het kasteel Vallø Slot, met zijn uitgestrekte bosgebieden die uitnodigen tot wandel- en fietstochten. Een beetje ten zuiden van Strøby Egede, aan de kust, ligt Gjorslev Bøgeskov, een veelzijdig oud beukenbos met meer dan 50 grafheuvels en talrijke wandelpaden. Ca. 10 km zuidwaarts van het gebied begint de 15 kilometer lange Stevns Klint, die met zijn witte krijtrotsen meer dan 40 meter boven de kust uitsteekt. Beleeft u deze uitzonderlijke krijtrotsen vanop de uitzichtpunten of de kust bij Højerum, Boesdal Kalkbrud of Holtug Kridtbrud.

Activiteiten

Voor golfspelers zijn er goede mogelijkheden in de streek. In Køge Golfklub, 10 km naar het noorden toe, kunt u golfen op een heerlijke baan met 18 holes, omgeven door bomen en meertjes. Rønnede Golfklub, 21 km naar het zuiden toe, heeft een mooie en spannende golfbaan met 18 interessante holes. Sportvissers komen aan hun trekken aan de kust, op zee of langs de rivier Tryggevælde Å, die achter Strøby Egede loopt en ten noorden van de stad uitmondt. De rustige en weelderige natuur, onder meer rondom Stevns Klint, nodigt uit tot fiets- en wandeltochten en tochten te paard.

Bezienswaardigheden

Het fraaie, gerestaureerde landhuis Turebyholm hoort onder het landgoed Bregentved en heeft een uitzonderlijk welbewaard hoofdgebouw in rococostijl. Het landhuis is omgeven door velden, alleeën en hagen. Brengt u een bezoek aan Køge, dat onder meer beschikt over een gezellige historische wijk, met fraaie huizen uit de 17e eeuw, een sfeervolle jachthaven, de musea Køge Skitsesamling, Køge Museum en Køge Legetøjs Museum (Speelgoedmuseum), een mooie kerk, een wandelstraat, marktdagen en goede restaurants (12 km). Het majestatische Vallø Slot is een renaissancekasteel uit 1580 met twee mooie torens. Het kasteel is omgeven door een prachtige tuin en ligt te midden van uitgestrekte bossen en open akkers. Het park en de binnenplaats van het kasteel zijn openbaar toegankelijk (15 km).

Dagje uit

In Magleby ligt een reusachtig hunebed uit de bronstijd (23 km). Bonbonland in Holme Olstrup biedt meer dan 60 attracties voor het hele gezin, te water, te land en in de lucht. Probeert u bijvoorbeeld de glijbaan 'Hundeprutte-rutschebanen', 'Den Skøre Skildpadde' (de Gekke Schildpad), 'Bæverrafting' (Beverrafting) of een andere, spannende activiteit (29 km). Mist u vooral de belangrijkste bezienswaardigheid van de streek niet: de 15 km lange en 40 meter hoge krijtrots Stevns Klint. 'Flagbanken' ligt bij Stevns Natur Center en is het spectaculairste punt van de krijtrots; van hier heeft u een fantastisch uitzicht. Ook de oude kerk bij Højerup is een bezoek waard (30 km). Kopenhagen biedt een levendig cultuurleven, musea, toneel, galeries en de langste winkelwandelstraat van Europa, 'Strøget'. Hier vindt u attracties zoals Tivoli, het Planetarium, het Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, het kasteel Rosenborg Slot met de kroonjuwelen, København Zoo en nog veel meer (57 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Tureby, Koge

Zoek vakantiehuis