Huur een vakantiehuis in Vejby Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Vejby Strand, Seeland, Denemarken van verhuring

Vejby Strand is een sfeervol en natuurschoon vakantiehuisgebied aan de kilometerslange strandkust van Noord-Seeland.

 

Gastenbeoordelingen van Vejby Strand

 
 

11 gasten hebben Vejby Strand een gemiddelde beoordeling van 4,55 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het mooie vakantiegebied Vejby Strand ligt ca. 49 m boven de zeespiegels en is daarmee het hoogste punt aan de kust van Noord-Seeland. Het zomervakantiehuisgebied ligt tussen de oude badplaatsen Rågeleje en Tisvilde in een prachtig heuvelachtig gebied met zee, hoge kusthellingen, heide, groene recreatiegebieden zoals Tibirke Bakker en Heatherhill. In deze heerlijke natuur kun je heerlijk ontspannen, zwemmen, surfen, vissen, wandelen en genieten van de rust en de frisse lucht. ’s-Avonds kun je vanaf het strand of de heuvel van Heatherhill, genieten van de schitterende zonsondergangen. In de omgeving heb je goede inkoopmogelijkheden, en het is niet ver naar diverse bezienswaardigheden, attracties en grotere vakantieplaatsen. De dichtstbijzijnde grotere dorpen zijn Helsinge (12 km), Gilleleje (13 km) en Frederiksværk (17 km).

 

Strande

Het lange mooie strand met fijn zand en helder water ligt aan de voet van een steile kusthelling. Het strand heeft de Europesche Blauwe Vlag ten teken van schoon zwemwater. Op meerdere plaatsen langs het strand staan de kleine kleurrijke strandhuisje. Het strand ligt op het noordwesten en ligt relatief onbeschut aan het Kattegat, dus perfecte windcondities voor surfers- en kitesurfers.

Natuur

Heatherhill ligt bij Vejby Strand en is een groot heuvelachtig natuurgebied dat loopt tot aan het Kattegat. Heatherhill valt onder de Natuurbescherming. Het grootste gedeelte is bedekt heide en er lopen grazende schapen rond. Hier kun je heerlijk wandelen. Tibirke Bakker is eveneens een beschermd natuurgebied dat bestaat uit met heide bedekte heuvels. Vanaf het uitzichtspunt heb je uitzicht naar Arresø, Kattegat, Grib Skov en een stukje van het Roskilde Fjord (7 km ten oosten van Vejby Strand). Grib Skov is het één van de grootste bossen van Denemarken met ontelbare wandelpaden, fietsroutes en historische bezienswaardigheden. Bij het Grib Skov ligt in een ongerept landschap van bos en groene weilanden, het pittoreske meer Esrum Sø. Hier kun je zwemmen, zeilen of de vogels in het vogelreservatt observeren (22 km). Het meer Arresø is met zijn 40 km2 het grootste meer van Denemarken. Een wandel- en/of fietstocht rond het meer (ca. 50 km) is absoluut de moeite waard (23 km).

Activiteiten

Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien langs de kust van Vejby Strand, hier vang je altijd wel een platvis of aalkwab. De hoge hellingen en de gunstige windcondities maken van Vejby Strand een attractieve bestemming voor paragliders en windsurfers. Hier kun je surfen van Lynæs in het westen, naar Helsingør i het oosten. Noord-Seeland is rijk aan golfbanen, probeer bijvoorbeeld de baan van Asserbo Golf Klub bij Frederiksværk, Helsinge Golfklub of Gilleleje Golfklub. Natuurlijk kun je ook heerlijk wandelen en fietsen in deze prachtige natuur.

Bezienswaardigheden

Breng ook een bezoekje aan Smidstrup-Farmen; een boerderij met allerlei deense boerderijdieren (8 km). Helsinge is een gezellig en sfeervol handelsstadje met diverse bezienswaardigheden, musea, winkelstraat, fontein, winkels en eetgelegenheden (12 km). Het charmerende vissersdorpje Gilleleje met het oude gedeelte, de kleine visserhuisjes en de sfeervolle haven (13 km).

Dagje uit

Tegners Museum in Dronningmølle toont gipsen, bronzen en marmorsculpturen van de beeldhouwer Tegners, wandel door het park en bezichtig de 25 bronzen sculpturen (21 km). In het Esrum Kloster aan het meer Esrum Sø, kun je de tentoonstelling ”Cisterciensers in Esrum Klooster”, de kloostertuin en kloosterapotheek bezichtigen (27 km). Maak een kasteeltocht door Noord-Seeland naar het avontuurlijke Frederiksborg Slot met de vele torentjes (24 km) of Fredensborg Slot, de zomerresidentie van Koningin Margrethe (29 km). Louisiana in Humlebæk is het museum voor moderne kunst. De unieke museumsgebouwen en het oude park zijn de coulissen voor bijzondere kunsttentoonstellingen (38 km). Het Karen Blixen Museum op Rungstedlund, heeft een galerie, tentoonstellingen, Karen Blixen’s privé vertrekken, bibliotheek en café (40 km). Kopenhagen is ook de moeite waard, het pulserende culturele leven, de musea, theaters, galeriën, attracties, pretparken en de langste winkelstraat van Europa Strøget (60 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Vejby Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Vejby Strand Vakantiehuis, Vejby Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 93-2352

    
   1 week van EUR 730,-
    
  •  

   Vejby Strand Vakantiehuis, Vejby Strand

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 93-2368

    
   1 week van EUR 655,-
    
  •  

   Vejby Strand Vakantiehuis, Vejby Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 93-2038

    
   1 week van EUR 669,-
    
  •  

   Vejby Strand Vakantiehuis, Vejby Strand

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   1200 m tot water
   Reg. nr.: 93-2366

    
   1 week van EUR 541,-
    
  •  

   Vejby Strand Vakantiehuis, Vejby Strand

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 14   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: no   •   800 m tot water
   Reg. nr.: 93-2041

    
   1 week van EUR 1237,-
    
  •  

   Vejby Strand Vakantiehuis, Vejby Strand

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   600 m tot water
   Reg. nr.: 93-2040

    
   1 week van EUR 669,-