Huur een vakantiehuis in Ballum - Boek hier

Vakantiehuizen in Ballum, West Jutland, Denemarken van verhuring

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Ballum ben je omgeven door het Nationalpark Vadehavet, sluizen en een kwelderlandschap. Geniet van de unieke natuur met open vlaktes, bekijk de grote zwermen vogels en bezoek de vele bezienswaardigheden.

 

Gastenbeoordelingen van Ballum

 
 

135 gasten hebben Ballum een gemiddelde beoordeling van 4,33 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
13-07-2019 aan 27-07-2019

The labyrinth park was nice. Good to visit on a cold day. Romo is nice for walking and cycling. The beaches are great. Enough space for everyone. Ribe is also a nice town to visit.


Hendrike, Ede bezocht het gebiet van
 
20-04-2019 aan 27-04-2019

Ribe is leuk! En ga vooral ook even met de auto op het strand, episch!


Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
07-08-2018 aan 11-08-2018

Het strand van Romo is geweldig. Het Vikingmuseum in Ribes is een bezoek waard.


Wil, Roosendaal bezocht het gebiet van
 
28-04-2018 aan 05-05-2018

Lego land was geweldig


 

Omgeving

De omgeving van Ballum bestaat uit een ruw maar uniek natuurlandschap - een ideaal vakantiegebied voor vogelliefhebbers, sportvissers en natuurliefhebbers. Het gebied is een rustige vakantiebestemming, vlakbij bezienswaardigheden en de dam naar het waddeneiland Rømø. Ballum bestaat uit 7 kleine, gezellige dorpjes, waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. Ook zijn er een aantal restaurants.

 
Kwelders bij de Waddenzee en Ballum Het gezellige, oude gedeelte van Ballum De sluis van Ballum bij de monding van de rivier de Brede Å Het idyllische waddenlandschap achter de sluis van Ballum
 

Strande

Ballum ligt aan de Waddenzee. Het dichtstbijzijnde zandstrand ligt bij Emmerlev Klev, 14 km. van Ballum. Het strand is hier kindvriendelijk, door de zandbodem en het lage water. Van de dam heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en de eilanden Sild en Rømø. Lakolk Strand, Europa´s mooiste en breedste strand ligt ongeveer 23 km van Rømø. Op Rømø liggen brede witte zandstranden.

Natuur

Beleef het bijzondere natuurlandschap met de marsgrond en de Waddenzee, dit landschap tref je nergens anders aan. Er zijn weilanden en riviertjes in het noordelijke gedeelte, heide in het zuiden en in het westen ligt de zee. Beleef de marsgrond te voet of op de fiets en laat je fascineren door de ruwe natuur waar een rijk dierenleven heerst. Vaak kun je zeehonden zien, die zich vaak in het westelijke gedeelte van de Noordzee ophouden. Ballum Enge ligt landinwaarts, hier zijn veel zwanen, ganzen en kievitten. Elk voor- en najaar kun je -als je geluk hebt- het natuurverschijnsel 'de zwarte zon' bekijken. Een miljoen zwaluwen verzamelen zich kort voor zonsondergang en voeren, volgens de locale bewoners, een toneelstuk in de lucht op.

Activiteiten

Er zijn een aantal goede golfbanen in de omgeving van Ballum, zoals in Tønder, Arrild, Toftlund en Ribe. De sportvisser kan hier zijn hart ophalen: je kunt hier in de Waddenzee, de riviertjes en beekjes vissen. Geniet van de mooie natuur langs de vele fiets- en wandelpaden.

Bezienswaardigheden

Het 'Hjemsted Oldtidspark' bij Skærbæk geeft je een indruk van het leven tijdens de Ijzertijd. Het bestaat uit een museum, een boerderij uit de Ijzertijd, graven en onderaardse gangen (12 km). 'Højer Mølle- og Marskmuseum' ligt in de grootste Nederlandse molen van Denemarken. Je kunt hier een tentoonstelling over de stormvloed en het leven in het kweldergebied bekijken (19 km). Bezoek Rømø met het breedste zandstrand van Europa. Hier kun je heerlijk zwemmen (21 km). Maak een dagtochtje naar de Duitse grens, ongeveer 25 km van Ballum. In Møgeltønder ligt een oude Middeleeuwse slotskerk uit de periode van de Renaissance. Het prachtige park om het slot 'Schackenborg' heen, is absoluut de moeite waard.

Dagje uit

Bezoek Tønder en geniet van de gezellige sfeer in het oudste handelsstadje van Denemarken met interessante, historische musea en vele goede eetgelegenheden (31 km). Bekijk het spannende klooster, dat rond 1100 door monniken gebouwd werd in het dorpje Løgumkloster (32 km). Of bekijk de oude ruïnes van het slot bij Trøjborg, hier zouden de vorige bewoners nog steeds ´s nachts rondspoken. Waan je in de tijd van de vikingen in het 'Lustrupholm VikingeCenter' in Ribe, de oudste stad van Denemarken. Ontmoet smeden, boogschutters, wevers en kokken met hun gezinnen in hun huizen (33 km). LEGOLAND, ongeveer 93 km van Ballum, bestaat uit 50 miljoen bouwsteentjes. Hier zijn talrijke activiteiten voor het hele gezin.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ballum

Zoek vakantiehuis