Huur een vakantiehuis in Mosevraa - Boek hier

Vakantiehuizen in Mosevraa, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het zomerhuisgebied bij Mosevrå is natuurschoon gelegen aan het stille water in Ho Bugt, slechts enkele kilometers van de Noordzee.

 

Gastenbeoordelingen van Mosevraa

 
 

28 gasten hebben Mosevraa een gemiddelde beoordeling van 4,43 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Mosevrå is gelegen aan Ho Bugt, in een rustig natuurgebied met lage beplanting en ietwat bos. Vanaf Ho Bugt, kun je genieten van het uitzicht helemaal naar Esbjerg. Bij Ho Bugt domineren de open vlaktes met weilanden. Tussen Ho en Blåvand ligt de mooie, vredige Ho Klitplantage (duinplantage). Een heerlijk rustig natuurgebied, maar niet lang weg van allerlei vakantie activiteiten en bezienswaardigheden. In Blåvand, ca. 11 km van Mosevrå, vinden jullie goede inkoopmogelijkheden, vele eetgelegenheden en een zee aan activiteiten.

 
De vakantiehuizen van Blåvand, Mosevrå worden omringd door bossen en vlakke weidegebieden De vakantiehuizen van Blåvand, Mosevrå zijn rustig gelegen in een prachtig natuurgebied De groene omgeving met velden en bomen tussen de vakantiehuizen en het water bij Mosevrå Onlangs geoogst veld tussen het vakantiepark en het water bij Mosevrå
 

Strande

Het schiereiland Skallingen heeft een prachtig wit zandstrand. Vanaf de parkeerplaats bij Skallingen Strand begint een langere, natuurschone, wandeltocht naar Skalling Ende. In Skalling Ende heb je uitzicht naar Esbjerg en het eilandje Fanø. Ca. 9 km van Mosevrå ligt een van de beste zandstranden van Denemarken. Vejers Strand is een breed zandstrand met fijn zand, duinen en de Europese Blauwe Vlag. Op het zuidelijke deel van het strand zijn auto´s toegestaan. Het noordelijke deel is voor de fietsers en wandelaars. Blåvand (11 km) is, zolang het oog rijkt, omgeven door een breed wit zandstrand. Het zuidelijk gelegen Hvidbjerg Strand, in de luwte van het Horns Rev, is bijzonder kindvriendelijk. Op het strand bij de vuurtoren van Blåvand liggen nog steeds vele bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit het stadje of vanaf het strand en de duinen kun je genieten van de allermooiste zonsondergangen over de Noordzee.

Natuur

Bij Mosevrå en Ho Bugt vind je aparte natuurgebieden zoals open vlaktes met weilanden als ook bosgebieden met staatsbos. Mosevrå ligt dicht bij de speciale natuur van de Waddenzee alsmede die van de Noordzee. Het landschap van de Waddenzee heeft een rijk vogel- en plantenleven, en op het beschermde schiereilandje Skallingen, kun je op het uiterste zuidelijke puntje, genieten van de zeehonden. Vele trekvogels gebruiken Skallingen als rust- en eetgebied. De vogels kun je observeren vanaf diverse observatieposten. Maar ook een wandelingetje in de omliggende heide- en duinengebieden zijn een belevenis op zich. Ho Klitplantage, tussen Ho en Blåvand, is een beschermd duin- en heidelandschap met uitgezette wandelpaden en panoramapunten, met een groots uitzicht over het duinlandschap en het schiereilandje Skallingen.

Activiteiten

Met maar liefst 5 golfbanen in de directe omgeving, komen golfliefhebbers niets te kort. In Oksbøl (6 km) vinden jullie een zwemland. Hebben jullie zin om te bowlen dan kun je terecht in Ho Feriecenter (8 km). Goede vismogelijkheden vind je langs de kust of in een van de Put & Take visparken. Probeer eens Ho Fiskesø (vismeer) of Broeng Fiskepark. Het gebied is rijk aan activiteitsmogelijkheden, zoals golfen, vliegeren, vissen, beachvolley, paardrijden, bowlen, zwemmen en nog veel en veel meer. Je kunt zelfs klimmen op de bunkers op het strand van Blåvand. Voor natuurliefhebbers zijn er ook genoeg mogelijkheden, wandeltochten langs de kust van Ho Bugt, fietstochtjes naar bijv. Skallingen of een zeiltochtje op Ho Bugt met het kleine eilandje Langli enz.

Bezienswaardigheden

In Oksbøl ligt Aal kirke (kerk) uit het jaar 1100, het kerkje is beroemd door de vele kalkschilderijen. Net buiten Oksbøl is het kerkhof voor duitse vluchtelingen (6 km). De kerk van Ho, uit het midden van de 14e eeuw, heeft een schip hangen waarvan gezegd wordt dat het het oudste schip van het Noorden is (8 km). Op Skallingen wordt jaarlijks, eind augustus, de schapenmarkt van Ho gehouden. Elk jaar weer is dit een druk bezocht evenement (10 km). Van de 39 meter hoge vuurtoren Blåvand Fyr, uit het jaar 1900, heb je een fantastisch uitzicht over de Noordzee, Blåvand en de omgeving. Rondom de vuurtoren liggen nog steeds bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Verder vinden jullie in Blåvand diverse natuurcentra, tentoonstellingen en musea (11 km). Zeker een bezoekje waard zijn de vele kunst- en barnsteenateliers in het gebied rondom Mosevrå.

Dagje uit

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Mosevraa kun je een bezoek brengen aan de stad Esbjerg. Hier vind je musea, galerieën, winkels en restaurants. Bekijk de zeehonden, haaien, vissen en tentoonstellingen in het Fiskeri- og Sofartsmuseum in Esbjerg. Maak een gezellige rondvaart in de haven van Esbjerg of een boottochtje naar het prachtige, charmante eiland Fanø. Vlak bij Mosevraa ligt de beschermde landengte Skallingen, met een ongerepte natuur en een mooi strand. Tijdens een tochtje naar het noorden kom je langs het gereconstrueerde meer Filsø, met vele verschillende vogels. Vanaf de vogeltorens en de uitkijkbrug kijk je uit over het meer en het prachtige natuurlandschap. Je kunt ook verder landinwaarts voor een uitstapje naar LEGOLAND® of de GIVSKUD ZOO.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Mosevraa

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Mosevraa Vakantiehuis, Mosevraa

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 27-1016

    
   1 week van EUR 260,-
    
  •  

   Mosevraa Vakantiehuis, Mosevraa

   16 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 27-1015

    
   1 week van EUR 805,-
    
  •  

   Mosevraa Vakantiehuis, Mosevraa

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 27-1007

    
   1 week van EUR 609,-
    
  •  

   Mosevraa Vakantiehuis, Mosevraa

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   700 m tot water
   Reg. nr.: 27-1013

    
   1 week van EUR 451,-