Huur een vakantiehuis in Borris - Boek hier

Vakantiehuizen in Borris, West Jutland, Denemarken van verhuring

Borris is gelegen in de buurt van Skjern in een afwisselend mooi natuurlandschap.

 

Gastenbeoordelingen van Borris

 
 

6 gasten hebben Borris een gemiddelde beoordeling van 4,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gezellige plattelandplaatsje Borris wordt omgeven door een prachtig heidelandschap met bossen en beekjes. Een ideaal uitgangspunt voor een ontspannen vakantie in de bijzonder mooie natuur. Goede inkoopmogelijkheden vind je in het plaatsje zelf en je kunt eten in het plaatselijke hotel. Van Borris is het ca. 12 km naar Skjern, 20 km naar Ringkøbing Fjord en 40 km naar de Noordzee. Door de centrale ligging van Borris is het niet ver naar verschillende activiteiten en bezienswaardigheden.

 
Het vakantiegebied Borris staat bekend om zijn vele vismeren Bankje aan de Skjern Å, waar u kunt vissen en genieten van het uitzicht op het rivierdal bij Borris U kunt vissen vanaf de brug over de Skjern Å, vlak bij Borris Gezellig plein met tafeltjes, zitplaatsen en een watersculptuur in Borris
 

Strande

Het dichtstbijzijnde strand ligt bij Ringkøbing Fjord, ca. 20 km van Borris. Hier kun je zowel zwemmen als surfen in het rustige lage water. Wil je echter liever naar een van de beste stranden van Europa, dan vind je de Noordzee ca. 40 km van Borris. Bij Nymindegab kun je genieten van de lange fijne zandstranden met duinen en natuurlijk de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

De mooie en vredige natuur rondom Borris kenmerkt zich door velden, riviertjes en met Erica bedekte heidelandschappen. In de buurt vind je het mooie meer 'Kulsøen', een natuurreservaat met een rijk vogelleven. Je ziet hier veel zwanen en eenden. Borris Hede is een gevarieerd natuur gebied met plantages, heidegebieden en het beekdal Omme. Geniet hier van de vele zeldzame planten en het rijke dierenleven. Bovendien liggen er hier in het gebied 14 grafheuvels uit de periode 2800-2400 voor Christus en 5 mijlstenen uit de periode 1691-1697. In Ejstrup Plantage, kun je vanaf het panoramaplatform (Skjernådalen) genieten van het magnifieke uitzicht over de omgeving.

Activiteiten

Het gebied is zeer geschikt voor visliefhebbers. Het is goed vissen in de visrijke beek Skjern Å. De beek wordt omgeven door een mooie afwissellende en ongestoorde natuur, waar je dus lekker van kunt genieten terwijl je zit te vissen. Verder zijn er meerdere Put & Take vismeren in de omgeving. Speel je liever golf, dan kun je de banen bij Åskov Golfclub in Sønder-Felding of de banen van Dejberg Golfclub bij Skjern eens proberen. Maar ook bowlen, gocarten, tennissen, een bezoekje aan het zwembad, windsurfen op het Ringkøbing Fjord, of een kano huren en genieten van de prachtige natuur vanaf de beken Skarrild Å, Skjern Å of Karstoft Å behoort tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden

De kerk van Borris is een plattelandskerk uit de 11e eeuw met een zeer romantisch interieur. In het streekmuseum Rækker Møllegård bij Skjern, kunnen jullie een 200 jaar oude boerenwoonkamer bezichtigen alsmede een herinneringskamer voor het geslacht Søren Kierkegaard, verder zijn er vele gebruiksvoorwerpen uit deze tijd te bewonderen. In het Skarrild-Karstoft museum en het plaatselijke archief kun je meer te weten komen over o.a. volksoverleveringen en oorlogsgeschiedenis. In het gebied vind je ook vele steengraven, langgraven en hunebedden uit het steentijdperk.

Dagje uit

In Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) geniet je van 700 verschillende dieren uit de gehele wereld, je mag de dieren aaien en eten geven (31 km). Bezoek Herning, de hoofdstad van de heide, bekend door het grote congrescentrum, de textielindustrie maar ook veel kultuur. Hier vind je vele galerieën, het Steen Steensen Blicher museum, het bruinkoolsmuseum in Søby, leuke winkels en meerdere eetgelegenheden (33 km). Tipperne is een beschermd vogelreservaat, gelegen op het schiereilandje Tipper onder aan het Ringkøbing Fjord. Vogels uit heel Scandinavië verblijven hier op hun reis van winter- naar broedplaats, een fantastisch natuurschouwspel (48 km). Legoland is zeker een leuk familiedagje uit. Legoland is gebouwd van 50 miljoen legostenen en heeft heel veel activiteiten voor jong en oud (51 km). Givskud is een combinatie van leeuwenpark en dierenpark. Hier rijden jullie rond tussen de wilde dieren en kom je echt heel dichtbij de leeuwen en bijv. de neushoorns (56 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Borris

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Borris Vakantiehuis, Borris

    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   17000 m tot water
   Reg. nr.: 24-3902

    
   1 week van EUR 430,-