Huur een vakantiehuis in Bovbjerg - Boek hier

Vakantiehuizen in Bovbjerg, West Jutland, Denemarken van verhuring

Bovbjerg bestaat uit een artistiek milieu, schone lucht, spectaculaire hellingen en een groots uitzicht over de Noordzee.

 

Gastenbeoordelingen van Bovbjerg

 
 

11 gasten hebben Bovbjerg een gemiddelde beoordeling van 4,73 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Bovbjerg ligt vlakbij het dorpje Ferring, 10 km ten zuiden van het vakantiegebied Vejlby Klit en 14 km ten westen van het handelsplaatsje Lemvig. Bovbjerg is een stil en geliefd vakantieplaatsje waar vele kunstenaars wonen. Er is een museum, een galerie en er zijn een paar winkels en eetgelegenheden. De rode 26 meter hoge vuurtoren 'Bovbjerg Fyr' ligt op de steile helling. De vuurtoren is de hoogste punt van de omgeving, vanaf deze plek heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Je kunt maar liefst 35 km ver kijken. Je kunt hier vissen, zwemmen, wandelen, fietsen, vliegeren, hanggliden, paragliden en musea bezoeken.

 
Standbeeld van een man bij het Jens Søndergaards Museum in Bovbjerg De karakteristieke, rode vuurtoren van Bovbjerg Standbeeld van een vrouw bij het Jens Søndergaards Museum in Bovbjerg Uitkijkbankje waar u kunt genieten van het uitzicht over Bovbjerg en de Waddenzee
 

Strande

Het strand is een breed zandstrand met 30-40 meter hoge hellingen. Via een trap kun je op het strand komen. Op het strand kun je vliegeren, hanggliden, paragliden of met kleine modelvliegtuigjes vliegen. Het strand is autovrij.

Natuur

De karakteristieke steile hellingen, iets buiten Bovbjerg, strekken zich over een gebied van 3,5 km. Overal langs de kust kun je genieten van een fantastisch uitzicht over de zee. Vanaf de fiets, wandelend of vanuit je auto kun je deze prachtige uitzichten ervaren. Er zijn vele trekvogels in de grote watergebieden om het 5 km lange meer 'Ferring Sø' heen. Een afstand van slechts 1,5 km scheidt de Noordzee van de 'Ferring Sø'. De 6,7 ha grote 'Klosterhede Plantage' met bos, open heide en rivierendalen ligt 10 km landinwaarts.

Activiteiten

Je kunt hier heerlijk langs het strand, in de duinen of bij het meer 'Ferring Sø' wandelen. In het hele gebied kun je wandelen en fietsen. De meest populaire wandelroute is de 'Udsigtsruten' (Uitzichtroute) van het dorpje Ferring langs de steile kust, de vuurtoren van Bovbjerg naar het kerkje Trans en weer terug langs het strand. De steile kust is ideaal voor hanggliding en paragliding. De sportvisser kan in de zee, de fjord of in het meer 'Vejlby Klit Fiskesø' vissen. Huur je eigen boot en maak een tochtje op de 'Ferring Sø'. Ook kun je hier goed surfen.

Bezienswaardigheden

Bovbjerg heeft altijd al een aantrekkingskracht op kunstenaars gehad. De galerie 'Det Gule Hus' toont olieschilderijen, aquarellen, grafische kunst, beelden en keramiek. 'Glashytten' toont een veelzijdige glas-expositie. 'Pegasus' toont een expositie over streekschilderijen. De rode 26 meter hoge vuurtoren in Bovbjerg is de hoogste punt van de omgeving met een uitzicht van maar liefst 35 meter over de omgeving. Ten westen van de vuurtoren ligt een goed bewaard gebleven hunebed uit de Bronstijd, nl. 'Hesthøj'. Een paar van de oude huisjes van de Kustinspectie zijn tegenwoordig ingericht als streekmuseum. Het 'Jens Søndergaard Museum' ligt op de klif. Hier schilderde de kunstenaar zijn streek- en zeeschilderingen. In het kleine dorpje ligt een geologisch mini-museum en een klein romantisch kerkje. Ook zijn er een paar winkels. In 'Vejlby Sommerpark' kun je vissen, paarden huren, op frontbikes rijden, midgetgolfen en dieren bezoeken in de kinderboerderij.

Uitstapjes

Het handelsstadje Holstebro ligt op 56 km van Bovbjerg en heeft een autovrij centrum met leuke speciaalzaakjes en uitstekende winkelmogelijkheden. Het stadje biedt ook veel kunst en cultuur, gezellige cafés en een mooie rivieromgeving. 60 km naar het noorden kun je genieten van de prachtige natuur in het Nationalpark Thy. Je kunt ook een dagtochtje maken naar het openluchtmuseum Hjerl Hede in Vinderup. Ontdek dit idyllische dorpje met dieren, landbouw, winkels, smederijen en nog veel meer. Het openluchtmuseum organiseert in de loop van het jaar ook allerlei evenementen en historische activiteiten (60 km). Ongeveer 100 km van Bovbjerg ligt Jesperhus op het eiland Mors. Dit park biedt heel veel bloemen, bezienswaardigheden, dieren en speelterreinen. Zo''n 135 km verderop ligt LEGOLAND®, een van de grootste attracties van Denemarken, waar je met het hele gezin een leuke en gezellige dag kunt doorbrengen.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Bovbjerg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Bovbjerg Vakantiehuis, Bovbjerg

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 2   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   75 m tot water
   Reg. nr.: 20-4023

    
   1 week van EUR 453,-
    
  •  

   Bovbjerg Vakantieappartement, Bovbjerg

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 20-3061

    
   1 week van EUR 312,-
    
  •  

   Bovbjerg Vakantieappartement, Bovbjerg

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 20-4811

    
   1 week van EUR 383,-