Huur een vakantiehuis in Dejbjerg - Boek hier

Vakantiehuizen in Dejbjerg, West Jutland, Denemarken van verhuring

In Dejbjerg kun jullie in een natuurschone omgeving genieten van cultuur en geschiedenis.

 

Gastenbeoordelingen van Dejbjerg

 
 

gasten hebben Dejbjerg een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Dejbjerg ligt ca. 7 km ten noordwesten van Skjern en ca. 5 km van de oostkust van het Ringkøbing Fjord. Dejbjerg is bekend vanwege de oude cultuur en de beroemde, meer dan 2000 jaar oude, Dejbjerg-wagens uit de steentijd. Verder liggen er in het landschap meerdere grafheuvels. Het vakantiegebied wordt omgeven door een heerlijke natuur en is in het bijzonder geschikt voor sportvissers, cultuur- en natuurliefhebbers. Zoeken jullie goede stranden en diverse familiebezienswaardigheden dan zijn deze binnen een acceptabele afstand bereikbaar. De dagelijkse boodschappen kun je doen in Dejbjerg. De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Skjern (7 km), Tarm (13 km) en Ringkøbing (21 km), hier vinden jullie diverse goede inkoopmogelijkheden en meerdere eetgelegenheden.

 
De vakantiehuizen van Dejbjerg liggen vlak bij de Dejbjerg Golfklub Dejbjerg wordt omringd door mooie bossen De golfbaan van Dejbjerg vormt voor iedereen een uitdaging De historische Bundsbæk Molen staat vlak bij de vakantiehuizen in Dejbjerg
 

Strande

Dejbjerg ligt ca. 5 km van Ringkøbing Fjord, met de goede, autovrije, stranden met rustig en ondiep water en dus kindvriendelijk. Bovendien kun je op het Ringkøbing Fjord uitstekend surfen. Ca. 30 km van Dejbjerg, aan de westkust, ligt Søndervig en de Noordzee met de lange witte zandstranden, de duinen, golven en de europese Blauwe Vlag.

Natuur

Dejbjerg wordt omgeven door een bijzonder mooie natuur. Midden in het vlakke West-Jutland ligt hoog op de smeltwatervlaktes uit de ijstijd Skovbjerg Bakkeø welke deel uitmaakt van het Skjernådal. Het landschap bestaat uit bossen, landbouwakkers, heide met diverse oude grafheuvels, hunebedden, en Dejbjerg Plantage bij Velling Bugt met het rijke vogelleven. In het najaar kun je genieten van het adembenemende uitzicht over de bloeiende heide rond Dejbjerg. In het gebied zijn meerdere goede uitzichtpunten alwaar je kunt genieten van het uitzicht over het Ringkøbing Fjord en de duinen op de achtergrond. Skjern Å en Skjern Enge hebben een uniek vogelleven. Skjern Å is de meest waterrijke en slingerende beek van Denemarken. Onderaan het Ringkøbing Fjord ligt op het schiereilandje Tipperhalvøen het beschermde vogelgebied Tipperne, een waar paradijs voor vogelliefhebbers (43 km).

Activiteiten

Dejbjerg is bekend vanwege de mooie 18 holes golfbaan, alwaar je bij Dejbjerg Golf Klub gebruik van kunt maken. Verder kunnen golfspelers terecht op de banen van o.a. Åskov Golfklub bij Sønder Felding (26 km) of Holmsland Klit Golfklub bij Søndervig (30 km). De natuurschone omgeving is ook geschikt om, ongeacht het jaargetijde, in te wandelen, te fietsen of te paardrijden. In de omgeving liggen meerdere Put & Take vismeren, maar je kunt ook vissen in het Ringkøbing Fjord, de beek Skjern Å en het meer Fahlbæk Sø. Ringkøbing Fjord is één van de bekendste windsurfgebieden in Noord-Europa. In deze grote ondiepe wateren kun je op een makkelijke en veilige manier het surfen onder de knie krijgen. Surfplanken e.d. kun je huren bij de windsurfschool in Bork Havn (32 km).

Bezienswaardigheden

Dejbjerg Jernalder is een ijzertijdperkmuseum met reconstructies van huizen, wagens en tentoonstellingen met voorwerpen uit deze tijd. Bekijk hoe de families leefden en werkten en doe mee aan de activiteiten die er in de zomer georganiseerd worden zoals boogschieten en houten en lederen voorwerpen maken. De in Drejbjerg Plantage gelegen idyllische molen, Bundsbæk Mølle uit 1843 is gerestaureerd en heeft een tentoonstelling. Kijk toe terwijl het koren gemalen wordt en waarvan ze brood bakken in de steenoven, natuurlijk ook even proeven (3 km). Ten noorden van Stavning ligt het Dansk Veteranfly Museum, met de grootste verzameling van de in Denemarken geproduceerde KZ-vliegtuigen (5 km). Bousøgård bij Stavning is een typische westjutse boerderij uit de vorige eeuw. In deze boerderij met 4 vleugels en een met stro bedekt dak, is een pottenbakkersatelier gevestigd. Bij het atelier ligt een museum voor deens gedecoreerd aardewerk en in de oude schuur is een kunstgalerie ingericht (5 km).

Dagje uit

Bezoek de oude handelsstad Ringkøbing met de rode daken en de oude straatjes. Geniet van de gezellige sfeer in de stad en rond de haven en de bezienswaardigheden (21 km). In Jyllands Park Zoo bij Videbæk, leven 700 dieren en vogels uit de gehele wereld. De kinderen mogen de dieren voederen (28 km). In Bork Vikingehavn gaan jullie 1000 jaar terug in de tijd. Bekijk de vikingschepen in de haven, de vikingboerderijen en de tentoonstellingen. Tijdens de zomerperiode is het een 'levend' museum (30 km). In Tipperne, een beschermd vogelreservaat onderaan het Ringkøbing Fjord, verblijven vogels uit heel Scandinavië op hun reis van winterplaats naar broedplaats (44 km). Bezoek ook het gezellige Herning, bekend vanwege het congresgebouw, de textiel en cultuur. Hier liggen div. galerieën, het Steen Steensen Blicher Museet en in Søby het Brunkulsmuseet (48 km). LEGOLAND - 'De leukste speelplaats voor de hele familie' - heeft ridders, piraten, cowboys, indianen en nog veel meer (65 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Dejbjerg

Zoek vakantiehuis