Huur een vakantiehuis in Fano, Nordby - Boek hier

Vakantiehuizen in Fano, Nordby, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het vakantiedorp Nordby wordt gekenmerkt door vele mooie huizen uit de 19e eeuw en een prachtige natuuromgeving.

 

Gastenbeoordelingen van Fano, Nordby

 
 

2 gasten hebben Fano, Nordby een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
01-08-2020 aan 08-08-2020

If you are staying in this house, prepare to spend a lot of time outside on the beaches or at your bike (bring them or rent one). It is fun to drive on the kilometer wide beaches by car or bike. For kids there is a nice forest playground in the middle of the island. Bring a kite: lots of beaches and good wind!


 

Omgeving

Het maritieme Nordby ligt aan de oostkant van Fanø, precies tegenover Esbjerg, en is de grootste plaats van het eiland. Nordby heeft een idyllische stadssfeer met smalle straatjes en rietgedekte huizen. Hier vindt u verschillende musea, galerieën, restaurants, cafés en winkels. Langs de havenpromenade kunt u allerlei waadvogels zien en vaak liggen de zeehonden te zonnebaden op de zandbank Søjorde, op circa 50 meter van de haven. Nordby ligt in een fraai en ongerept duinheidegebied met een rijke fauna. Vanaf de hoge Kikkebjerget kunt u genieten van het fantastische uitzicht over Nordby, het vakantiepark en de schepen van en naar Esbjerg. Het 56 km2 grote eiland ligt dicht bij het vasteland, en de veerbootovertocht vanuit Esbjerg naar Fanø duurt slechts 13 minuten.

 
In Fanø, Nordby vindt u idyllische huisjes en straatjes met kinderkopjes Standbeeld in de jachthaven van Nordby met de Fanø-veerboot en havenpromenade op de achtergrond Zeehonden op een zandbank bij de havenpromenade in Fanø, Nordby Rietgedekte huizen in de smalle straatjes van Nordby
 

Strande

Een paar kilometer ten westen van Nordby ligt een breed, wit zandstrand met duinen en een Blauwe Vlag. Het strand is kindvriendelijk, met een zandbodem die langzaam afloopt in de zee. Hier kunt u zwemmen, zonnebaden en surfen, maar ook strandzeilen, vliegeren, paardrijden, barnsteen zoeken en wandelen. Vanaf Fanø Bad naar het zuiden is het toegestaan om met de auto op het strand te rijden. Ten noorden van Fanø Bad mag u alleen te voet of met de fiets op het strand. Helemaal in het noorden ligt het zanderige schiereiland Søren Jessens Sand, dat doet denken aan een kleine woestijn. Hier staan ook verschillende bunkercomplexen uit de Tweede Wereldoorlog, waarvan u een aantal van binnen kunt bekijken.

Natuur

De unieke natuur van Fanø wordt gekenmerkt door duinlandschappen, heidevelden, dijken, kwelders, strand, de Noordzee en de Waddenzee. Nordby is omgeven door een glooiend natuurlandschap, waar u dieren als reeën, fazanten, konijnen en vossen kunt tegenkomen. Ook kunt u grote zwermen vogels, waaronder verschillende zeldzame vogelsoorten, en groepen zeehonden op de zandbanken aan de kust zien. Midden op het eiland ligt het unieke natuurgebied Fanø Klitplantage. Dit gebied bestaat uit duinen, velden, meren en dichte begroeiing, met als uitkijkpunt de Pælebjerg. Hier vindt u verschillende gemarkeerde wandel- en ruiterpaden, een prachtige bosspeelplaats met bankjes, vuurplaatsen en een barbecuehut en een mooi hondenbos, waar u uw hond los kunt laten lopen zonder de fauna op Fanø te verstoren. Als u Fanø Klitplantage in augustus bezoekt, kunt u volop genieten van de bloeiende heide.

Activiteiten

In Nordby kunt u bowlen, musea en galerieën bezoeken of wandelen langs de historische huizen en genieten van de sfeer. Op het nabijgelegen strand kunt u alle mogelijke strandactiviteiten beoefenen. Dicht bij Nordby kunt u golfen op de meer dan 100 jaar oude golfbaan Fanø Golf Links, die in een prachtig, heuvelachtig natuur- en heidegebied ligt met uitzicht op de Noordzee. U kunt ook wandelen of paardrijden op de gemarkeerde paden in het mooie natuurgebied Klitplantage, dat midden op het eiland ligt. Hier vindt u onder andere een bosspeelplaats met een hindernisbaan en een zintuigenpark, waar de kinderen zich uitstekend zullen vermaken. Ook is er een hondenbos, waar uw hond los mag lopen en met andere honden kan spelen. Sportvissers kunnen hun geluk beproeven in het vismeer in Rindby of met een kotter vanuit de haven van Nordby een zeevistocht maken. Vanuit Nordby kunt u ook een boottocht naar de zeehondenbanken maken.

Bezienswaardigheden

Fanø heeft vele kunstnijverheidswerkplaatsen. Zo kunt u onder andere galerieën, kaarsenmakerijen en barnsteenslijperijen op het eiland bezoeken. In Nordby vindt u behalve een kunstmuseum ook het Fanø Museum, een streekmuseum dat in een typisch Fanø-huis van rond 1700 is gevestigd. Het museum Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling, ook in Nordby, bevat een verzameling zeilschepen en klederdrachten. Hannes Hus in Sønderho is een klein, bijna helemaal authentiek huis uit de 18e eeuw.

Dagje uit

Esbjerg biedt een rijk bedrijfs- en cultuurleven met vele galerieën, musea en beeldhouwwerken. Bezoek bijvoorbeeld het Visserij- en Scheepvaartmuseum en de karakteristieke beeldengroep Mennesket ved Havet (Ontmoeting tussen mens en zee). Ontdek het gereconstrueerde Vikingdorp in het Ribe VikingeCenter. Hier ziet u hoe de Vikingen werkten, kookten boven de vuurplaatsen en andere activiteiten verrichtten (32 km). Het gezellige handelsstadje Ribe, het oudste stadje van Denemarken, is ook een bezoek waard. LEGOLAND staat voor avontuur, spanning en sensatie voor het hele gezin. Ontdek de ijsberen en pinguïns in Polarland, de ridders, piraten, cowboys, indianen en nog veel meer (65 km). In Givskud Zoo rijdt u tussen de leeuwen, chimpansees, gorilla’s, zebra's en vele andere dieren, die u van heel dichtbij kunt bekijken. Onderweg kunnen de kinderen zich uitleven in het grote speelpark en een tochtje met de safaritrein maken (85).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Fano, Nordby

Zoek vakantiehuis
 
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Fano, Nordby Vakantiehuis, Fano, Nordby

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: no   •   900 m tot water
   Reg. nr.: 28-1202

    
   1 week van EUR 778,-