Huur een vakantiehuis in Fjaltring - Boek hier

Vakantiehuizen in Fjaltring, West Jutland, Denemarken van verhuring

Fjaltring is een klein plattelandsdorp in West-Jutland, gelegen in een rustige natuurschone omgeving, ten noorden van het Nissum Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Fjaltring

 
 

gasten hebben Fjaltring een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Fjaltring ligt aan een lekker Noordzeestrand in een vredig gebied. Het plaatsje is bekend door het cultuurcentrum, ingericht in een goed bewaard gebleven strandboerderij, alsmede door de mooie oude kerk. De dagelijkse boodschappen doe je in de omgeving, meerdere inkoopmogelijkheden vind je in de steden Lemvig (17 km), Struer (43 km) en Holsterbro (44 km) alsmede diverse bezienswaardigheden, activiteiten en eetgelegenheden.

 
Het brede zandstrand van Fjaltring Toegang door de hoge duinen naar het strand van Fjaltring Uitzicht naar het zuiden bij de hoge duinen en het zandstrand van Fjaltring Fjaltring heeft een breed zandstrand met hoge duinen
 

Strande

Fjaltring heeft een zeer goed kindvriendelijk zandstrand met duinen en stenen golfbrekers. Het strand is ideaal om te zwemmen, te zonnebaden, te wandelen, te vliegeren of beachvolley te spelen. Bovendien kun je op het strand, nadat het hoogtij geweest is, langs de vloedlijn barnsteen vinden. Ook een populaire activiteit is het vissen vanaf de stenen golfbrekers. Het is echter niet toegestaan met auto´s het strand op te rijden.

Natuur

Fjaltring is hoog gelegen in een vlak gebied met een lage begroeiïng. Het landschap bestaat uit vlaktes met heide, duinen en steile hellingen aan de kust. Het open landschap biedt een goed uitzicht over het gebied en de Noordzee. Rond de grote watergebieden langs het 5 km lange meer, Ferring Sø, ca. 6 km ten noorden van Fjaltring, is het een komen en gaan van verschillende vogelsoorten. De afstand van de noordzee naar Ferring Sø is slechts 1,5 km. Ongeveer 10 km landinwaarts ligt de 6.7 ha grote Klosterhede Plantage, een gebied met heide, bos, beekjes en dalen. Een prima wandelgebied waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de mooie natuur.

Activiteiten

Goede vismogelijkheden heb je vanaf de golfbrekers op de stranden, in het Nissum Fjord alsmede in Vejlby Klit Fiskesø. Huur eens je eigen bootje en maak een tochtje op het meer (Ferring Sø). Surfers kunnen terecht in Fjaltring op de Noordzee of in het Nissum Fjord. Van de mooie natuur rondom Fjaltring kun je genieten per fiets of te voet. Golfspelers hebben de volgende banen tot hun beschikking: Holstebro Golfclub, Holmsland Klit Golfclub in Søndervig, Lemvig Golfclub en Struer Golfclub.

Bezienswaardigheden

De mooie oude kerk van Fjaltring uit 1100 ligt enkele meters verwijderd van de Noordzee, op het kerkhof staan 2 grote granieten sculpturen. Net buiten Fjaltring ligt het cultureel centrum Tuskær met div. tentoonstellingen. In Bovbjerg, enige kilometers ten noorden van Fjaltring, kom je terecht in een rijk kunstenaarsmilieu. Hier heb je een museum en een galerie alsmede diverse winkels en eetgelegenheden. De 26 m hoge rode vuurtoren, Bovbjerg Fyr, ligt aan de rand van de steile klippen. Vanaf de vuurtoren kun je wel 35 km ver weg kijken. In Ferring, 6 km noordwaarts, ligt op het uiterste puntje van de rotsen het Jens Søndergaard Museum. Hier schilderde Jens Søndergaard de omgeving, maar bovenal de zee in al haar facetten. Verder is hier een geologisch minimuseum, enkele winkeltjes en een klein romatisch kerkje. Vejlby Sommerpark (15 km noorwaarts) biedt activiteiten voor de hele familie. Je kunt er paardrijden, vissen, midgetgolf spelen of de kinderboerderij bezoeken.

Uitstapjes

In Thyboron kun je een bezoek brengen aan Kystcentret Thyboron en aan Jyllands Akvariet (30 km). Bij beide locaties vind je activiteiten, tentoonstellingen en aquaria. Aai een haai, maak je eigen onweer of start een tornado. Het handelsstadje Holstebro ligt 44 km verderop en heeft leuke winkels en speciaalzaakjes, kunst (o.a. het beroemde bronzen beeld "Kvinde på Karre" (Vrouw met Kar) van Alberto Giacometti), cultuur, gezellige cafés en een mooie rivieromgeving. Maak een uitstapje landinwaarts naar het interessante Hjerl Hede Frilandsmuseum. Geniet met het hele gezin van het mooie authentieke dorpje met tuinen, dieren en weilanden, en volg de dagelijkse bezigheden. De kinderen kunnen spelen, meedoen aan activiteiten, meerijden met een paard-en-wagen en nog veel meer (64 km). Iets verder weg, op het eiland Mors in de Limfjord, ligt het bloeiende pretpark Jesperhus met een speelplaats, zwemparadijs, junglezoo, prachtige bloemen, shows en nog veel meer (81 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Fjaltring

Zoek vakantiehuis