Huur een vakantiehuis in Foldingbro - Boek hier

Vakantiehuizen in Foldingbro, West Jutland, Denemarken van verhuring

Brengt u uw vakantie door in het gezellige dorpje Foldingbro, dan bevindt u zich te midden van de mooie natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Foldingbro

 
 

2 gasten hebben Foldingbro een gemiddelde beoordeling van 3,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Foldingbro ligt in een prachtige, weelderige natuur - in het hart van Zuid-Jutland. Dit vakantiegebied is ideaal voor sportvissers en natuurliefhebbers omdat er hier veel mogelijkheden zijn om te wandelen, vissen, kanoën en golfen. In Foldingbro vindt u bovendien kunstnijverheid en u kunt er uw boodschappen doen. Foldingbro ligt dicht bij steden als Rødding (11 km), Vejen (13 km), Ribe (20 km) en Esbjerg (50 km) en het is hiervandaan dus niet ver naar diverse winkels, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en attracties.

 

Strande

Wilt u zwemmen aan de brede, witte zandstranden van de westkust, dan kunt u Rømøs Lakolk Strand bezoeken - een van de mooiste en breedste zandstranden van Europa (53 km), of naar Fanø (50 km naar de boot in Esbjerg) of Blåvand (77 km) gaan.

Natuur

Foldingbro wordt omgeven door een schitterende en vredige natuur. De 50 kilometer lange Konge Å (Koningsrivier), die ontspringt bij Andst Bro ten oosten van Vejen en eindigt bij de Waddenzee, stroomt langs de stad. De Konge Å is een van de mooiste wateren van Denemarken. Åtte Bjerge is een idyllisch, heuvelachtig natuurgebied dat zich boven de Konge Å verheft. Hier vindt u een zeer gevarieerde flora en fauna en prachtige, duidelijk aangegeven wandelpaden. Vanaf het uitzichtpunt ’Flaghøjen’, dat 59 meter boven de zeespiegel ligt, kunt u genieten van het uitzicht over de ongerepte natuur (2 km). Op 27 kilometer afstand van Foldingbro ligt de unieke Waddenzee - een van de vijf Nationale Parken van Denemarken.

Activiteiten

Foldingbro is een ideale plek voor sportvissers. Zij kunnen vissen in het Foldingbro Sportvismeer - een groot Put & Take vismeer in een omgeving rijk aan natuurschoon - en in de Konge Å (Koningsrivier), die van april tot november uitstekende visgelegenheid biedt. Een viskaart om in de rivier te mogen vissen kunt u in Foldingbro kopen. U kunt ook een kano huren en een tochtje maken op de rivier. Golfers kunnen de banen uitproberen van Holsted Golfclub (14 km), Vejen Golfclub in Læborg (18 km), Royal Oak Golf Club in Jels (19 km) of de Kaj Lykke Golfclub bij Bramming (34 km). Het hele jaar door op vrijdag is er in Brørup (5 km) een grote vlooienmarkt.

Bezienswaardigheden

De grootste bezienswaardigheid van Foldingbro is de mooie, vredige natuur waardoor het dorp omringd wordt. Het streekmuseum in Sønderskov is ingericht in een authentieke omgeving, op een landgoed uit de renaissance dat Sønderskovgård heet. Dit cultuurhistorische museum toont archeologische vondsten uit de omgeving en heeft wisselende tentoonstellingen (4 km). Safari Zoo Park in Lintrup is een gezellige dierentuin met meer dan 100 diersoorten. Hier kunt u de dieren bekijken, gebruik maken van de speelplaatsen en picknickgebieden en op jeepsafari gaan in het park (6 km). Enghave Familie- en Natuurpark is een groot recreatiepark met onder meer ezels, kangoeroes, lama’s, geiten, damherten en vogels. U kunt gebruik maken van het grillgebied van het park, de speelplaats, het piratenschip, indianenkamp, de uitkijktoren en de petanquebaan (10 km).

Dagje uit

Vejen Kunstmuseum bevat een lange reeks werken van de plaatselijke beeldhouwer en keramist Niels Hansen Jacobsen (13 km). Bezoek Ribe, de oudste stad van Denemarken, die dateert uit 710. De sfeervolle domkerkstad heeft veel bezienswaardigheden en een gezellig middeleeuws centrum met oude huisjes, en straten geplaveid met kinderkopjes (20 km). In het Ribe Vikingencentrum kunt u ervaren hoe het Ribe uit de vikingentijd gerecontrueerd en tot leven gebracht wordt. Bezoek het Waddenzeecentrum in Vester Vedsted en ga mee op een rondleiding door het nieuwe Deense Nationale Park de Waddenzee of naar Mandø (30 km). LEGOLAND® is opgebouwd uit 50 miljoen bouwstenen. Hier vindt u leuke activiteiten voor het hele gezin. Bekijk de zeerovers in het Piratenland, maak een ritje in de Frog Hopper in Miniland en ontmoet Bob de Bouwer en zijn vrienden (49 km). Givskud Zoo is een gecombineerd leeuwenpark/dierentuin. Op het 60 ha grote oppervlak kunt u meer dan 1000 dieren uit de hele wereld zien (80 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Foldingbro

Zoek vakantiehuis