Huur een vakantiehuis in Gjellerodde - Boek hier

Vakantiehuizen in Gjellerodde, West Jutland, Denemarken van verhuring

Gjellerodde is een mooi en rustig vakantiegebied in een interessante en afwisselende streek.

 

Gastenbeoordelingen van Gjellerodde

 
 

27 gasten hebben Gjellerodde een gemiddelde beoordeling van 4,59 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Gjellerodde ligt op een kleine landtong aan het uiteinde van Nissum Bredning, bij het milde Limfjord. Alle vakantiehuizen in het gebied liggen dicht bij het water, en de meeste hebben uitzicht op Limfjord. In Gjellerodde bestaat er gelegenheid om dagelijkse inkopen te doen en uit eten te gaan. Bij Limfjord, 5 km ten zuiden van Gjellerodde, ligt de handelsstad Lemvig. Hier vindt u een actief stadscentrum met winkels, kleine cafés, goede restaurants en een drukke vissershaven. De strandpromenade tussen Gjellerodde en Lemvig nodigt uit tot avondwandelingen langs het water.

 
De vakantiehuizen van Gjellerodde liggen op een heuvel met mooi uitzicht over zee en strand Toegang tot het heerlijke zandstrand met ondiep, kindvriendelijk water bij het vakantiepark in Gjellerodde In Gjellerodde kunt u via het strand of de lange zwemsteiger het water in Uitzicht vanuit het vakantiepark over het speelterrein en het strand bij Gjellerodde
 

Strande

Het prachtige badstrand bij Gjellerodde is rustig en kindvriendelijk. Het water is schoon en het strand heeft de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater). De baai leent zich uitstekend voor windsurfing en zeilsport. Het dichtstbijgelegen Noordzeestrand is Vejlby Klit Strand - een fijn zandstrand met duinen en talrijke beschutte duinvalleien. Hier en daar komen wel kleine steenachtige stukken voor. Het water wordt hier snel dieper en het is niet toegelaten met de wagen op het strand te rijden.

Natuur

Er zijn talrijke gemarkeerde wandelroutes in de grootse en afwisselende natuur in en rondom Gjellerodde en Lemvig. Eén van deze routes is 'Planetstien' (het 'Planetenpad'), dat aangelegd is als een model van het zonnestelsel op schaal 1/1 miljard. De route is 12 km lang en loopt langs Lemvigs Lystanlæg en het strand, waar er een rijk vogel- en plantenleven is. Het landschap bij Gjellerodde is laag en vlak en wordt gekenmerkt door heidebegroeiing. Noordwaarts zijn er wel kleine boomaanplantingen met dennenbomen en u vindt hier ook een aantal strandmeren. Het ca. 60 ha grote meer Gjeller Sø is een natuurwetenschappelijk interessant gebied met een goed ontwikkelde bodemvegetatie. Het gebied is ook een vogelreservaat van de EU.

Activiteiten

De streek biedt gelegenheid tot allerhande activiteiten zoals paragliding, vliegeren, windsurfen, sportvissen op zee en in Put & Take vismeren, zwemmen, paardrijden, strandvolleybal, bowlen en golf. Er zijn ook fietsen te huur in het gebied. Het golfterrein bij Gjellerodde is prachtig gelegen aan Limfjord. De baai is één van de beste gebieden van Denemarken voor surfers en zeilers. 's Zomers bestaat er vanuit Lemvig gelegenheid voor rondvaarten op Limfjord.

Bezienswaardigheden

De streekboerderij Gjellergård ligt op de route van het Planetenpad. Het gerestaureerde gebouw is een voorbeeld van de bouwstijl van West-Jutse visboeren. Het oude deel van de boerderij is ingericht als museum en hier worden in de loop van de zomer onder meer workschops georganiseerd. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan één van de vele ambachtslui in hun atelier in de streek.

Dagje uit

Lemvig biedt talrijke culturele bezienswaardigheden, onder meer verschillende musea, en goede winkelgelegenheid en restaurants. In de haven van Lemvig, voornamelijk een vissershaven, wordt elke ochtend een openbare visveiling gehouden. In Thyborøn, 24 km van Gjellerodde, ligt het aquarium Jylland Akvariet, waar u een haai over het hoofd kunt strijken en een krab in de hand kunt houden, Kystcentret, een spannend en leerrijk centrum voor de hele familie, en Sneglehuset, een huis dat zowel aan de buiten- als aan de binnenkant versierd is met miljoenen schelpen. Hjerl Hede Frilandsmuseum (het openluchtmuseum van Hjerl Hede) bij Vinderup is een spannend en levend museum voor het hele gezin. Hier kunt u onder meer zien hoe het dagelijkse leven van 150 jaar geleden wordt uitgebeeld (54 km). Jesperhus Blomsterpark op het eiland Mors in Limfjord is het grootste bloemenpark van Scandinavië en beschikt onder meer over een jungledierentuin en een speelpark (82 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Gjellerodde

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Gjellerodde Vakantiehuis, Gjellerodde

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 20-1559

    
   1 week van EUR 410,-
    
  •  

   Gjellerodde Vakantiehuis, Gjellerodde

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   95 m tot water
   Reg. nr.: 20-1569

    
   1 week van EUR 498,-
    
  •  

   Gjellerodde Vakantiehuis, Gjellerodde

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 20-1556

    
   1 week van EUR 856,-
    
  •  

   Gjellerodde Vakantiehuis, Gjellerodde

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   330 m tot water
   Reg. nr.: 20-1567

    
   1 week van EUR 421,-
    
  •  

   Gjellerodde Vakantiehuis, Gjellerodde

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   750 m tot water
   Reg. nr.: 20-1570

    
   1 week van EUR 306,-
    
  •  

   Gjellerodde Vakantiehuis op het platteland, Gjellerodde

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   525 m tot water
   Reg. nr.: 20-1999

    
   1 week van EUR 266,-