Huur een vakantiehuis in Hoven - Boek hier

Vakantiehuizen in Hoven, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het charmerende dorpje Hoven in West-Jutland wordt omringd door een prachtig heidelandi heidelandschap.

 

Gastenbeoordelingen van Hoven

 
 

gasten hebben Hoven een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Hoven is een klein gezellig en actief dorpje gelegen in de mooie natuur van West-Jutland. Det dorpje ligt ca. 17 km ten oosten van Tarm en wordt omringd door heide, plantages, ontelbare beekjes, weilanden en kleinere bossen. De vele beekjes en meren bieden goede condities voor visliefhebbers. Hoven heeft zijn eigen streekmuseum. Nabij het dorp ligt - majestues - gelegen in het landschap het schitterende landgoed Heimdal Gods. Hoven is bovendien ook bekend voor de productie van aardappels en de grote visdammen alwaar forel gekweekt wordt. De dagelijkse boodschappen doe je in het dorp en lekker eten kun je in de herberg Hoven Kro.

 

Strande

Sønder Omme ligt in het hartje van Denemarken en zodoende heeft het dorp dus geen kust of strand. Wil je graag zwemmen, ga dan naar Ringkøbing Fjord met het rustige en ondiepe water (40 km). De Noordzee ligt op een afstand van ca. 60 km, en ongeveer een uurtje westwaarts rijden, vind je prachtige lange, brede, witte zandstranden met duinen en de Blauwe Vlag ten teken van schoon zwemwater.

Natuur

Een 50 kilometer lang beektraject slingert zich rond Hoven door de idyllische jutse natuur. Hoven ligt tussen de open heidelandschappen en plantages. Je kunt lekker wandelen in Sønder Grene Plantage, Hejmdal Plantage, Påbøl Plantage, Hårkær Plantage, Sønder Omme Plantage en Tirsbjerg Plantage. Hier leeft het grootste hertenbestand van Denemarken. De plantages zijn altijd even mooi. Zowel de beek Hoven Å als ook Omme Å slingeren door het noordelijke deel van Hoven. Net ten oosten van Hoven kun je een hele kolonie visrijgers bekijken. Hier broeden ook duivenhavikken, raven en verschillende soorten spechten.

Activiteiten

Het gebied is een paradijs voor visliefhebbers. Hier vind je ontelbare visrijke beken en diverse Put & Take vismeren, zoals bijv. Stakroge Fiskesø (8 km) Adsbøl Sø bij Ølgod (12 km), Svanholm Lystfiskersø bij Sønder Felding (12 km) alsmede Grindsted Fiskesø, Kroager Mergelgrav en Filskov Put & Take - alle bij Grindsted (19 km). Par3golf is een Pay & Play baan, ca. 2 km ten zuiden van Hoven. Hier kun je gewoon golfen, voetbalgolfen of cegnetgolfen met een net. Andere golfbanen in de omgeving zijn: Åskov Golfklub in Sønder-Felding (12 km) of Skærbæk Mølle Golfklub in Ølgod (12 km).

Bezienswaardigheden

In het streekmuseum Hoven Landsbymuseum is een tentoonstelling over de natuur van West-Jutland en hoe of deze arme gemeenschap in het Jutse heidelandschap zich in der loop der eeuwen heeft ontwikkeld. In Grindsted Museum kom je meer aan de weet over de plaatselijke omgeving en de geschiedenis. In Grinsted ligt ook het bezettingsmuseum "Besættelsmuseum", hier krijg je inzicht in het dagelijkse leven tijdens de bezettingstijd (19 km). Breng ook een bezoekje aan het Museumsgården Karensminde bij Grindsted. Bezoek deze museumboerderij in aller rust og tijdens één van de activiteitsdagen die veel bezoekers aantrekken (20 km).

Dagje uit

Bij de natuurschone heidelandschappen en het bos aan de oever van de beek Karstoft Å ligt de oude hereboerderij Skarrildhus, een prachtig gerestaureerde hereboerderij met een schitterend rododendronpark. Bovendien ligt er een idyllische oude watermolen (20 km). LEGOLAND is gebouwd van ca. 50 miljoen legostenen. Hier vind je maar liefst 50 verschillende attracties en activiteiten vol actie en spanning. ‘De leukste speelplaats ter wereld voor het hele gezin’ met ridders in het harnas, piraten, stoere cowboys, wilde indianen en nog heel veel meer (36 km). Bezoek de hoofdstad van de heide - de gezellige stad Herning met de vele galeriën, het Steen Steensen Blicher Museet en het leuke pretcenter Baboon City (38 km). Givskud Zoo is een combinatie van safariepark en dierentuin. Beleef van nabij de leeuwen, de neushoorns, apen, olifanten, zebra’s, giraffen, bizons, alpacalama’s, wolven en nog veel meer wilde dieren, die hier in een natuurlijke omgeving wonen (43 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hoven

Zoek vakantiehuis