Huur een vakantiehuis in Hvide Sande - Boek hier

Vakantiehuizen in Hvide Sande, West Jutland, Denemarken van verhuring

Hvide Sande is een combinatie van stadsleven, visserijhaven met een levendige activiteit en atmosfeer, bezienswaardigheden, strand en veel natuur.

 

Gastenbeoordelingen van Hvide Sande

 
 

8 gasten hebben Hvide Sande een gemiddelde beoordeling van 4,63 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het vakantiegebied Hvide Sande ligt in een natuurschoon heide en duinlandschap midden op de landtong Holmsland Klit met aan de ene kant de Noordzee en aan de andere kant het Ringkøbing Fjord. Deze levendige en gezellige handelsstad heeft de vijfde grootste vissershaven van Denemarken met grote sluizen. Verder vind je hier enkele interessante musea, een kaarsenmakerij, goede inkoopmogelijkheden en diverse eetgelegenheden. In de haven liggen vele viskotters en het gonst hier van de activiteit. Bezoek bijv. de visveiling welke 's-ochtends vroeg plaatsvindt. In de zomerperiode worden er speciale visveilingen voor de toeristen gehouden. Vanwege de natuur, de bezienswaardigheden en activiteitsmogelijkheden, is Hvide Sande een aantrekkelijke vakantiebestemming voor de hele familie.

 
Beleef de gezellige sfeer in de levendige vissershaven van Hvide Sande Badgasten genieten van de zomer naast de pier op het strand van Hvide Sande Hvide Sande is een waar surfparadijs - u kunt er surfen op de Noordzee of de Ringkøbing Fjord De vissershaven van Hvide Sande bruist het hele jaar door van de activiteiten
 

Strande

Aan het lange brede zandstrand van Hvide Sande kun je prima zwemmen, zonnebaden en allerlei strandactiviteiten ondernemen. Het strand wordt afgeschermd door duinen met duingras. Op het strand kun je met enig geluk barnsteen vinden, zeker na een dagje met wind uit het westen of zuidwesten. Ook kun je prima zwemmen in het Ringkøbing Fjord, hier is het water rustiger als in de Noordzee.

Natuur

Het hoge duin Troldebjerg bij de sluis van Hvide Sande is bedekt met een mooie vegetatie en heeft voetpaden die je naar de top van het duin brengen. Vanaf de top kun je genieten van het schitterende uitzicht over de haven, het binnenlopen van de schepen en het sluisgebied rond de stad. Hvide Sande wordt, naast de Noordzee en het Ringkøbing Fjord, omgeven door grote beschermde natuurgebieden met duinen en heide. Tussen de duinen liggen heidelandschappen. Ondanks de barre natuur leven er doch vele dieren en planten in dit landschap. Op het schiereiland Tipper aan de onderkant van het Ringkøbing Fjord, ligt een vogelreservaat waar vogels vanuit heel Scandinavië verblijven op hun reis tussen hun winterplaatsen en broedplaatsen. Hier wacht jullie een grootse natuurbelevenis.

Activiteiten

Aan het strand van Hvide Sande kun je zwemmen en allerlei strandactiviteiten beoefenen, mocht het weer eens een dagje iets minder zijn, dan kun je gebruik maken van het zwembad of één van de subtropische zwemparadijzen in de omgeving. Aan de noordzijde van Hvide Sande ligt het windsurfcenter Westwind met een eigen surfschool. Hier kun je leren windsurfen, kitesurfen en padlesurfen. Bij Surfplads Nord kunnen jullie de enigste, door een kabel voortgetrokken waterskibaan van Denemarken eens proberen. Vanuit Hvide Sande kun je het pad 'Naturstien' volgen dat je via duinen en zomerhuisgebieden naar het zuidelijke deel van Holmsland Klit brengt. Visliefhebbers kunnen vissen in de Noordzee, het Ringkøbing Fjord of in één van de vele Put & Take visparken. Ook kun je vanuit de haven van Hvide Sande mee gaan op een zeevistocht. Bij Søndervig kun je golfen op de 18-holes golfbaan van Holmsland Klit Golfklub (12 km).

Bezienswaardigheden

'Fiskernes Hus - Vestkystakvariet' in Hvide Sande is een zowel museum en aquarium. In de zoutwateraquaria leven vissen en andere waterdieren afkomsting uit het Ringkøbing Fjord en de Noordzee. In het museum kom je meer aan de weet over de geschiedenis van de vis in de zee tot de vis op je etensbord. In de gezellige kaarsenfabriek 'Hvide Sande Lys' kun je je eigen kaarsen maken. Vanaf de 38 m hoge vuurtoren, Nr. Lyngvig Fyr, ca. 6 km ten noorden van Hvide Sande, heb je een schitterend uitzicht over het water en het landschap. Aan de voet van de vuurtoren staan informatieborden over de planten en dieren die in deze omgeving leven. Het streekmuseum Abelines Gård, een goed bewaard gebleven strandvoogdboerderij uit 1860, ligt in een bijzonder natuurschoon gebied, ongeveer 7 km ten zuiden van Hvide Sande. Hier krijg je een goede indruk van het leven in deze streek in vervlogen tijden.

Dagje uit

In Fiske- og Familiepark West in Hee, kun je zwemmen in het zwemparadijs, gocarten, de geiten aaien, springen op de springkussens, treintje rijden, spelen op de speelplaats of vissen in één van de 3 grote vismeren (28 km). Het vogelreservaat Tipperne aan het Ringkøbing Fjord is een waar vogelmekka met duizenden trekvogels (30 km). In Bork Vikingehavn ga je 1000 jaar terug in de tijd. Bekijk de vikingschepen, de vikinghuizen en div. tentoonstellingen. In de zomerperiode wordt het museum 'levend' (38 km). Het strandingsmuseum St. George in Torsminde geeft een goede indruk van het leven aan boord van de twee vergane oorlogsschepen 'St. George' en 'Defence'. Bekijk de kanonnen, gouden munten, muziekinstrumenten en wapens (45 km). In Jyllands Park Zoo bij Videbæk leven 700 dieren uit de gehele wereld die je kunt aaien en voederen (45 km). LEGOLAND - 'De leukste speelplaats voor de hele familie' - heeft ridders, piraten, cowboys, indianen en nog veel veel meer (103 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Hvide Sande

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Hvide Sande Vakantiehuis in een stad, Hvide Sande

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 22-5000

    
   1 week van EUR 272,-
    
  •  

   Hvide Sande Vakantiehuis in een stad, Hvide Sande

    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   250 m tot water
   Reg. nr.: 22-5001

    
   1 week van EUR 398,-