Huur een vakantiehuis in Kibak - Boek hier

Vakantiehuizen in Kibak, West Jutland, Denemarken van verhuring

Kibæk wordt omgeven door mooie heidelandschappen en ligt ca. 13 km ten zuiden van Herning.

 

Gastenbeoordelingen van Kibak

 
 

gasten hebben Kibak een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine provinciestadje Kibæk bestaat slechts uit 2 winkelstraten, maar wordt omringd door een vredige natuur met heide, bossen en beekjes. Een ideaal vakantiegebied voor sportvissers en natuurliefhebbers. De dagelijkse boodschappen kun je in Kibæk doen. In Herning vinden jullie diverse bezienswaardigheden, inkoopmogelijkheden en eetgelegenheden. Door de centrale ligging van het gebied, midden in Jutland, is het niet ver naar de verschillende activiteiten, bezienswaardigheden en diverse kleine steden.

 

Strande

Er is geen strand bij Kibæk, maar je kunt zwemmen in het meer, Søby Sø, met heerlijk helder en schoon zwemwater. Het meer ligt ca. 15 km ten oosten van Kibæk. Vanuit Kibæk is het ongeveer 60 km naar de Noordzee en bijv. het strand van Nymindegab. Nymindegab Strand heeft lange, fijne zandstranden met duinen. Bovendien wappert hier de Europese Blauwe Vlag. Goede stranden vind je ook bij het Ringkøbing Fjord, ca. 40 km van Kibæk. Hier is het water lager en rustiger als dat van de Noordzee. Bij Bork Havn Strand kun je het windsurfen leren.

Natuur

Skjern Å (riviertje) slingert zich langs Kibæk en geeft de natuur een vredig karakter. In de omgeving van Kibæk liggen de plantages Harreskov-, Høgildgård- og Birkebæk Plantage. De plantages zijn met de vele wandelpaden en uitzichtpunten geschikt voor een heerlijk dagje uit in de natuur. Bij dit bosgebied vind je ook 3 grafheuvels uit de bronstijd 'Hjortballehøje'. Net buiten Herning ligt Knudmose, ook een prachtig natuurgebied met uitstekende wandelpaden. Kølkær, nabij Søby Sø, is een fantastisch natuurgebied met o.a. meren, beekjes, bossen, velden en oude koolgroeven. Vanaf het uitzichtpunt 'Udkigspunktet' kunnen jullie de omgeving van bovenaf bekijken.

Activiteiten

Visliefhebbers zullen zich hier niet vervelen. Zowel Karstoft Å als ook Skjern Å zijn populaire visstekjes, alwaar je ongestoord kunt vissen en rustig kunt genieten van de vredige natuur. Ook leuk voor de vissers is het vismeer Højkilde Lystfiskersø en het Silstrup Put & Take vismeer. Erg leuk om te doen is het kanoeën op Skarrild Å, Skjern Å of Karstoft Å. Al kanoeënd glijdt de vredige natuur aan jullie voorbij. Voor golfliefhebbers zijn er meerdere banen in de omgeving van Kibæk, o.a. bij Ringkøbing, Herning en Ikast. In Herning vinden jullie vele verschillende activiteiten, bijv. een zwembad, een petanquebaan, een basketballbaan alsmede het activiteitencentrum 'Baboon City'.

Bezienswaardigheden

Beleef de volksoverleveringen en oorlogsgeschiedenis in het Skarrild-Karstoft Museum en het plaatselijke historische archief (7 km). In het natuurschone heidelandschap aan Karstoft Å ligt de vroegere hereboerderij Skarrildhus, welke mooi gerestaureerd is en wordt omgeven door een romantisch park. Hier ligt ook een prachtig rododendronpark en een idyllische oude watermolen. Bezoek ook het gezellige Herning, de hoofdstad van de heide. Herning is bekend vanwege het congresgebouw en de textielindustrie. Hier vinden jullie galerieën, musea, activiteitencentrum Baboon City, winkeltjes en restaurantjes (13 km). In Søby ligt de bruinkoolgroeve die in de jaren veertig tot zeventig Denemarken voorzag van bruinkool. Vandaag de dag een mooi natuurgebied met de oude groeve en een museum dat ingericht is in een van de oude oorspronkelijke arbeiderswoningen (15 km).

Dagje uit

In Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kun je spelen en knuffelen met wel 700 dieren uit allerlei landen, ook mag je de dieren voeren (23 km). Givskud Zoo is een combinatie van dierenpark en leeuwenpark. Ga op safari in het 60 ha grote gebied, je komt echt heel dicht bij de leeuwen en neushoorns (42 km). Legoland dat gebouwd is van 50 miljoen legosteentjes is absoluut een leuk dagje uit voor de hele familie, hier vinden jullie een massa aan activiteiten (52 km). Bij Vinderup ligt het Hjerl Hede Frilandsmuseum (Openluchtmuseum). Een leuk en interessant museum voor de hele familie, hier zie je hoe de mensen op het platteland, 150 jaar geleden, geleefd hebben (63 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kibak

Zoek vakantiehuis