Huur een vakantiehuis in Kolkaer - Boek hier

Vakantiehuizen in Kolkaer, West Jutland, Denemarken van verhuring

Midden in het groene Jutland, nabij de oude bruinkoolgroeve van Søby en dicht bij de steden Ikast en Herning, ligt het plattelandsplaatsje Kølkær.

 

Gastenbeoordelingen van Kolkaer

 
 

gasten hebben Kolkaer een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Kølkær, midden in Jutland, wordt omgeven door vredige natuurgebieden. Hier kun je genieten van de natuur, op ontdekkingstocht gaan in de oude bruinkoolgroeve, zwemmen in het meer Søby Sø, een hengeltje uitgooien in een van de vele beekjes of een dagje uit in de omgeving met vele bezienswaardigheden. Kølkær heeft inkoopmogelijkheden als ook eetgelegenheden. Het plaatsje ligt dicht bij zowel Ikast (11 km) als Herning (14 km), beide met een rijk aanbod aan kunst, cultuur, bezienswaardigheden, activiteiten, winkeltjes en eetgelegenheden.

 

Strande

De zee ligt niet direct in de buurt van Kølkær, maar je kunt zwemmen in het kindvriendelijke meer Søby Sø, enkele kilometers van Kølkær. Søby Sø is bekend om het schone en uiterst verkwikkende water. Het is ongeveer een uurtje rijden naar de stranden van de Noordzee. Ca. 68 km naar het prachtige lange en brede zandstrand bij Søndervig. Hier vind je een fijn zandstrand met duinen en de Europese Blauwe Vlag. Verder zijn er goede stranden bij het Ringkøbing Fjord, ca. 50 km van Kølkær. Als je wilt leren windsurfen, dan kun je terecht bij Bork Havn Strand.

Natuur

Kølkær is een fantastisch natuurgebied met meren, beken, bossen, velden en oude koolafgravingen. Vanaf het ¿Udkigspunktet¿ kun je alles van bovenaf bekijken. Kølkær is vanwege haar ligging, in het midden van Jutland, bekend voor de hoogste temperatuur in de zomer en de koudste termperatuur in de winter. Het beekje Fjederholt Å loopt langs Kølkær, en het mooie dal is zeker de moeite waard. Naast Kølkær ligt Birkebæk Plantage die met zijn vele bospaden en goede uitkijkpunten een uitstapje op zich is. In dit bosgebied vind je ook 3 heuvels uit de bronstijd (Hjortsballehøje). Net buiten Herning ligt een lekker gebied met glooiiende veengronden. Je hebt hier 6 km aan wandelpaden die je uitnodigen voor een actieve dag met veel frisse lucht.

Activiteiten

De vele meren, riviertjes en beekjes van Midden-Jutland zijn een paradijs voor de visliefhebbers. Op geen enkele andere plaats in het land vind je zoveel ongestoorde plekjes waar je een hengeltje uit kunt gooien. Het is bijv. goed vissen in de nabij gelegen beek Fjederholt Å, een van de vele visparken zoals Højkilde Lystfiskersø of het Siltrup Put & Take meer. Ook zijn er meerdere goede golfbanen in de omgeving o.a. bij Herning en Ikast. Het afwisselende landschap rond Kølkær is zeer geschikt voor wandeltochten of een duik in het meer Søby Sø. In Herning en Ikast kun je tennissen, squashen, bowlen, gocarten of klimmen. Ook vind je in Herning een groot overdekt pret- en activiteitenland 'Hoppeloppe Land', hardstikke leuk voor zowel de kleintjes als de iets grotere kinderen.

Bezienswaardigheden

Het Hedelandsmuseum in Kølkær toont een bescheiden verzameling aan landbouwmachines en huisgerei. De bruinkoolgroeve van Søby, die eind jaren veertig tot begin jaren zeventig Denemarken voorzag van kolen, bestaat vandaag de dag uit ca. 16.000 m2 land. Je vind hier een unieke natuur, de groeve en een museum in een van de oude oorspronkelijke arbeiderswoningen (3 km). Bezoek Herning 'de hoofdstad van de heide', een gezellige stad, bekend door het congrescentrum en de textielindustrie. Je vindt hier vele galeriën, het Steen Steensen Blichermuseum, leuke winkels, en diverse restaurantjes (14 km). Skarrild Kirke is een van de oudste kerken van Denemarken, en op het kerkhof liggen Engelse piloten begraven die tijdens de oorlog met hun vliegtuig neergeschoten zijn (17 km). In de omgeving van Skarrild, nabij het beekje Karstoft Å, ligt de mooi gerestaureerde oude hereboerderij Skarrildhus. Hier vind je ook een idyllische oude watermolen en een prachtig rododendronpark.

Dagje uit

In Jyllands Park Zoo (Haunstrup Dyrepark) kun je spelen en knuffelen met ca. 700 dieren uit allerlei landen. Je mag de dieren ook voeren (23 km). De 147 m hoge Himmelbjerg, nabij Silkeborg, is één van de beroemdste en natuurschoonste uitstapjes van het gebied. Vanaf de toren boven op de top van de Himmelbjerg, heb je een schitterend uitzicht over het landschap (40 km). Givskud is een combinatie van safaripark en dierentuin. Hier rijden jullie rond tussen de wilde dieren en kom je echt heel dicht bij de leeuwen en neushoorns (41 km). In Legoland, gebouwd van 44,5 miljoen legosteentjes, vinden jullie heel veel activiteiten voor jong en oud (52 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Kolkaer

Zoek vakantiehuis