Huur een vakantiehuis in Lem - Boek hier

Vakantiehuizen in Lem, West Jutland, Denemarken van verhuring

Lem ligt in de natuurschone omgeving ten oosten van Ringkøbing Fjord en Skjern.

 

Gastenbeoordelingen van Lem

 
 

gasten hebben Lem een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het landschap rondom Lem bestaat uit bossen, weilanden, riviertjes en fjorden. Van Lem is het ca. 5 km tot de oostelijke oever van het Ringkøbing Fjord. Lem is bekend voor zijn oude smeedwerk, maar ondanks de industrie van het plaatsje, nodigt de rondom liggende natuur je uit voor een fijne vakantie. Het gebied is speciaal geschikt voor jullie die graag vissen of van de natuur genieten. Lem heeft goede inkoopmogelijkheden evenals meerdere eetgelegenheden. De dichtstbijzijnde grotere plaatsen zijn Skjern (15 km) en Ringkøbing (18 km).

 

Strande

Ongeveer 5 km van Lem ligt het Ringkøbing Fjord, waar je meerdere stranden met rustig en laag water vind. Juist door het ondiepe water zijn de stranden zeer kindvriendelijk. Verder biedt het Fjord ook goede condities voor surfers. 25 km van Lem ligt Søndervig en de Noordzee waar je de lange fijne zandstranden met duinen vindt. De stranden hebben de Europese Blauwe Vlag.

Natuur

Lem wordt omgeven door een wisselende natuur, zoals plantages en heidegebieden. In Dejbjerg Plantage, ten zuiden van Lem en bij Velling Bugt, ten westen van Lem, vindt je een gevarieerd vogelleven. Midden in het platte West-Jutland ligt het Skovbjerg Bakkeø (heuveleilandje) met smeltwatervlaktes uit de ijstijd, welke een deel zijn van het Skjernå-dal. Het heuvelachtige terrein van Dejbjerg bestaat uit bos en heide, met meerdere grafheuvels. Vanaf de hoogste punten in het gebied kun je genieten van het uitzicht over het Ringkøbing Fjord. Skjern Å (beek) en Skjern Enge hebben een uniek vogelleven. Skjern Å is de meest waterrijke beek van Denemarken met vele bochten en kronkels. Tipperne een beschermd vogelreservaat is gelegen op het schiereiland Tipper in het onderste deel van het Ringkøbing Fjord. Duizenden trekvogels van heel Scandinavië verblijven hier op hun trektocht van winterplaats naar broedplaats. Een geweldige natuurbelevenis staat je hier te wachten (50 km).

Activiteiten

In het stadje vinden jullie een jeu de boules baan, waar je gratis gebruik van kunt maken. In de omgeving zijn meerdere Put & Take vismeren, maar je kunt ook vissen in het fjord, Skjern Å en het meer van Fahlbæk, Fahlbæk Sø. Golfspelers kunnen de banen van o.a. Djebjerg Golfclub bij Skjern of Åskov Golfclub bij Sønder-Felding of Holmsland Klit Golfclub bij Søndervig uitproberen. Søndervig Badeland (zwemparadijs) biedt activiteiten voor de hele familie. Ringkøbing Fjord is het bekendste windsurfgebied in noord Europa. De grote gebieden met laag water zorgen ervoor dat je op een leuke, makkelijke maar ook veilige manier kunt leren surfen. Surfplanken e.d. kun je huren bij de windsurfschool in Bork Havn.

Bezienswaardigheden

Het huis van de smid in Lem is een museum met wisselende tentoonstellingen uit de industriegeschiedenis van het stadje. In het Dejbjerg Jernalder (ijzertijdmuseum) vind je tentoonstellingen en activiteiten over het leven en werken in het ijzertijdperk (13 km). Ca. 18 km van Lem ligt de mooie oude handelsstad Ringkøbing, met zijn rode daken en de oude met kinderkopjes belegde straten. Deze stad is zeker een bezoekje waard, je vindt er diverse bezienswaardigheden, inkoopmogelijkheden maar ook een gezellige sfeer in het stadje en aan de haven. In het Deense Veteranen vliegtuig museum ten noorden van Stavning, vind je de grootste verzameling van het door denen geproduceerde KZ-vliegtuig (8 km). Nabij Stavning ligt Bousøgård, een typische West-Jutse boerderij uit de vorige eeuw. In deze boerderij, met zijn 4-zijdes en stro bedekte daken huist een pottenbakkersatelier. Bij het atelier is een museum met Deens keramiek en in de oude schuur vind je een grote kunstgalerij (9 km).

Uitstapjes

In Jyllands Park Zoo bij Videbak zie je meer dan 700 dieren en vogels uit alle landen van de wereld en mogen de kinderen meehelpen met voeren (27 km). In Bork Vikingehavn reis je 1000 jaar terug in de tijd. Bekijk de Vikingschepen in de haven, de Vikingboerderij en de tentoonstelling. In het hoogseizoen wordt de Vikinghaven tot leven gewekt (35 km). Bezoek het gezellige stadje Herning, met o.a. galerieën, het Steen Steensen Blicher Museet en het Brunkulsmuseet in Soby (47 km). Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Lem is een uitstapje naar LEGOLAND® natuurlijk een must. Geniet met het hele gezin van een leuke, gezellige dag tussen de vele LEGO®-bouwsels (67 km). In het openluchtmuseum Hjerl Hede vind je een authentiek dorpje met huizen, boerderijen, werkplaatsen, winkels, dieren en nog veel meer (69 km). En in de GIVSKUD ZOO kun je rondrijden tussen dieren uit de hele wereld, klimmen, spelen en een tentoonstelling over dinosauriërs bekijken (77 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lem

Zoek vakantiehuis