Huur een vakantiehuis in Lonne - Boek hier

Vakantiehuizen in Lonne, West Jutland, Denemarken van verhuring

Lønne ligt ten zuiden van het Ringkøbing Fjord en het vogelreservaat Tipperne, en slechts enkele kilometers van de zandstranden aan de Noordzee.

 

Gastenbeoordelingen van Lonne

 
 

gasten hebben Lonne een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Lønne wordt omgeven door de zee, het fjord, een beschermd vogelgebied alsmede mooie duin-, heide en plantagegebieden. De prachtige natuur is bijzonder geschikt om lekker te wandelen of fietsen. Ook kun je hier zwemmen, windsurfen en zeilen. Het is een populair, natuurschoon en rustig, vakantiegebied met bezienswaardigheden en activiteiten voor de hele familie. Inkoopmogelijkheden vind je slechts enkele kilometers verderop.

 

Strande

Ongeveer 3 km vanaf het zomerhuisgebied bij Lønne ligt een prachtig wit zandstrand met hoge duinen. Het strand is lang en breed en zeer geschikt voor de kleintjes. Je hebt hier letterlijk een zee aan ruimte voor allerlei strandactiviteiten. Je kunt hier goed windsurfen maar ook vliegeren.

Natuur

Net achter Lønne ligt de mooie Blåbjerg Klitplantage, een groot beschermd natuurgebied met mooie duinen, blauwe meren, heidelandschappen en een prachtig bos. Vanaf Det Blå Bjerg (64 m boven de zeespiegel), is het genieten van het grootse uitzicht over de Noordzee. Ook is er hier een rijk vogelleven en een groot hertenbestand en de prachtige wandel-/fietspaden voeren je door het mooie bos. Het schiereilandje Tipperne, onder aan het Ringkøbing Fjord, is rustplaats voor duizenden wadvogels, eenden en ganzen. Je kunt de vogels observeren van uit de observatietoren. Meer naar het noorden vind je de landtong Holmsland Klit, met de zee en duinen in het westen en het Ringkøbing Fjord in het oosten. In de buurt van Nymindegab liggen grote heidelandschappen met zijn karakteristieke kleuren.

Activiteiten

Windsurfers hebben uitstekende surfcondities aan de Noordzeekust of in het Ringkøbing Fjord. De grote fjordgebieden met laagwater zorgen ervoor dat je op een makkelijke, leuke maar ook veilige manier het surfen onder de knie kunt krijgen. In de omgeving zijn er meerdere surfscholen. De omgeving van Lønne is ook geliefd bij sportvissers. Er kan gevist worden in de zee, het fjord maar ook in de aanwezige meren en beekjes. Binnen een straal van 10 km vind je 4 goede Put & Take vismeren. Hebben jullie echter meer zin om te gaan zeevissen, dan worden er zeevistochten georganiseerd vanuit Hvide Sande (26 km). Rust, vrede en een prachtige natuur vinden jullie in Blåbjerg Plantage, geniet al fietsend of wandelend van al dit natuurschoon. Je hebt hier ongeveer 100 km aan wandel- en fietspaden die jullie via de plantages naar het strand voeren. Ook golfliefhebbers komen hier aan hun trekken, de omgeving heeft maar liefst 4 18-holes golfbanen, nl. bij Henne, Ho, Varde en Esbjerg.

Bezienswaardigheden

In het Streekmuseum Blåbjerg Egnsmuseum in Nr. Nebel kun je meer te weten komen over de streekgeschiedenis van vroeger tot heden (4 km). Het walvismuseum in Nymindegab heeft een wel 12 m. lang skelet van een potvis welke hier in 1990 gestrand is (5 km). In Nymindegab ligt het oude reddingsstation dat omgebouwd is tot museum. Hier kom je van alles te weten over de schepen die op de westkust gestrand zijn. Ca. 11 km ten zuiden van Lønne ligt de gezellige sfeervolle vakantieplaats Henne, met vele kaarsenfabriekjes, glasblazerijen, barnsteenateliers, antiekwinkels, restaurantjes, cafés en discotheken. Ook is er een waterland en een midgetgolfbaan. Tipperne is een beschermd vogelreservaat, gelegen op het schiereilandje Tippen onder aan het Ringkøbing Fjord. Vogels uit heel Scandinavië verblijven hier op hun trektocht van winter- naar broedplaats, een prachtig natuurverschijnsel (11 km).

Dagje uit

Hvide Sande ligt midden op de landtong Holmsland Klit en is de vijfde grote vishaven van Denemarken. Het plaatsje biedt een combinatie van activiteit en rustige charme, ook worden er hier visveilingen voor toeristen gehouden (26 km). In het Fiskernes Hus in Hvide Sande leer je meer over het traject; 'van vis in zee tot comsumptievis'. Breng ook eens een bezoekje aan Esbjerg. Hier vind je het Kunstmuseum, het Visserij- & Zeevaartsmuseum, de witte sculpturen 'Mennesket ved Havet', galerieën, winkels etc (46 km). Van Esberg zeil je binnen 10 minuten naar het eilandje Fanø. Het eilandje is met zijn pittoreske dorpskern, oude huizen met rieten daken, de mooie natuur en de prachtige zandstranden zeker de moeite waard. Legoland is gebouwd van 50 miljoen legostenen. Legoland is leuk voor zowel jong als oud (80 km). Leeuwenpark Givskud is een combinatie van leeuwenpark en dierentuin. Ga op safari in het 60 ha grote park en ontmoet wel 1000 wilde dieren uit de gehele wereld (91 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Lonne

Zoek vakantiehuis