Huur een vakantiehuis in Møgeltønder - Boek hier

Vakantiehuizen in Møgeltønder, West Jutland, Denemarken van verhuring

Heerlijke vakantie in Zuid-Jutland - huur een vakantiehuis in Møgeltønder

 

Gastenbeoordelingen van Møgeltønder

 
 

31 gasten hebben Møgeltønder een gemiddelde beoordeling van 4,68 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
A, Kootwijkerbroek bezocht het gebiet van
 
27-07-2019 aan 03-08-2019

We zijn de bewegwijzering in Nederland gewend, en dit laat te wensen over in Denemarken. Er moest vlak bij de plaats waar we waren Mogeltonder een kijkhut zijn, maar hoe we ook zochten deze was nergens te vinden.


 

Algemeen

Het dorpje Møgeltønder in Zuid-Jutland is misschien wel het bekendste dorpje van Denemarken. Dit is niet alleen te danken aan het mooie straatje Slotsgade, de idyllische oude huizen en de gezellige winkeltjes, maar vooral ook aan het Schackenborg Slot en de band met het Deense koningshuis.  Het is niet voor niets dat Møgeltønder in de zomer bezocht wordt door vele toeristen, die genieten van de charme van het dorp en een stukje Zuid-Jutse laagjestaart. Ontdek tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Møgeltønder de grenshandel, maak een tochtje naar de Waddenzee of breng een bezoek aan de nabijgelegen plaats Tønder.

 

Strande

Als u een vakantiehuis huurt in Møgeltønder en zin heeft om naar het strand te gaan, kunt u naar het strand Emmerlev Klev even ten noorden van Højer rijden. Dit is een kindvriendelijk strand met een zandbodem en ondiep water. Ook kunt u naar Rømø, waar u het breedste zandstrand van Noord-Europa zult aantreffen, met volop ruimte voor badgasten, surfers en strandzeilers.

Natuur

De natuur aan de Zuid-Jutse westkust is uniek. De Waddenzee en de kuststreek, van de Duitse grens in het zuiden naar Blåvandshuk in het noorden, vormen samen het Nationalpark Vadehavet. Hier kunt u genieten van een gevarieerde en ruige natuur met duinen, marsland en kwelders. De voedselrijke Waddenzee zorgt voor een rijke flora en fauna. Dit gebied is een waar paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers. In het voor- en het najaar kunt u in het marsland van Zuid-Jutland het fascinerende natuurfenomeen Sort Sol (Zwarte Zon) met grote zwermen spreeuwen zien.

Activiteiten

De omgeving van Møgeltønder is aantrekkelijk voor sportvissers, met mooie viswateren bij de rivieren de Videåen en Bredeå, de Waddenzee en Put and Take-vismeren. Voor fietsers zijn er allerlei interessante fietsroutes, zoals ''den kongelige marskrute'' - een 41 km lange fietstocht door het marsland en de grensstreek. Als u zich echt in het zweet wilt werken, kunt u zich lekker uitleven op de fitnessbaan in het slotpark in Møgeltønder.

Bezienswaardigheden

Møgeltønder is een bezienswaardig, charmant dorp met oude huizen, geplaveide straatjes, het fraaie Schackenborg Slot, een slotpark en de oude slotkerk uit de middeleeuwen en renaissance. Bezoek de Trøjborg Slotsruin bij Visby en bekijk de fascinerende ruïnes van dit majestueuze slot, dat o.a. toebehoorde aan Koningin Margrethe de 1e. Een bezoek aan deze slotruïne is gratis (11 km).  Bij het plaatsje Højer kunt u de dijken zien die de scheiding vormen tussen de Waddenzee en het marsland. Kom meer te weten over het leven in het marsland door de jaren heen in het Mølle- og Marskmuseum, dat gevestigd is in de Højer Mølle, de grootste Hollandse molen van Denemarken (11 km).  Maak een tochtje over de Deens-Duitse grens en bezoek het Nolde Museum in Neukirchen (13 km). Tønder, de oudste handelsstad van Denemarken, heeft gezellige, geplaveide straatjes met cafés, restaurants en winkels. Ook vindt u hier het Tønder Museum en Tønder Kunstmuseum (8 km).

Uitstapjes

Breng een bezoek aan het heerlijke vakantie-eiland Rømø in de Waddenzee, geniet van het brede zandstrand en ga op ontdekking uit in de twee gezellige dorpen Havneby en Lakolk, met hun cafés, restaurant en winkels. U bereikt Rømø via een 9,2 km lange dam (47 km). Hjemsted Oldtidspark is een dorp uit de ijzertijd met actieve werkplaatsen, waar de ambachten uit die tijd worden gedemonstreerd. Het museum presenteert tentoonstellingen over de oudheid en archeologische vondsten die hier zijn gedaan (31 km). Ook is het de moeite waard om te rijden naar het pretpark LEGOLAND, waar het hele gezin een gezellige dag zal hebben met de verschillende attracties en de indrukwekkende bouwsels van legosteentjes (112 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Møgeltønder

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Møgeltønder Vakantiehuis in een stad, Møgeltønder

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   9800 m tot water
   Reg. nr.: 29-9002

    
   1 week van EUR 340,-
    
  •  

   Møgeltønder Vakantiehuis, Møgeltønder

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   19000 m tot water
   Reg. nr.: 29-9100

    
   1 week van EUR 229,-
    
  •  

   Møgeltønder Vakantiehuis, Møgeltønder

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   9800 m tot water
   Reg. nr.: 29-9005

    
   1 week van EUR 227,-
    
  •  

   Møgeltønder Vakantiehuis in een stad, Møgeltønder

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   11000 m tot water
   Reg. nr.: 29-9004

    
   1 week van EUR 353,-
    
  •  

   Møgeltønder Vakantiehuis in een stad, Møgeltønder

   17 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   9800 m tot water
   Reg. nr.: 29-9001

    
   1 week van EUR 308,-