Huur een vakantiehuis in Nr. Vium - Boek hier

Vakantiehuizen in Nr. Vium, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het gezellige dorpje Nr. Vium wordt omgeven door heerlijke natuur van Midden-Jutland.

 

Gastenbeoordelingen van Nr. Vium

 
 

2 gasten hebben Nr. Vium een gemiddelde beoordeling van 4,50 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

In Nr. Vium heb je ruimte, rust, frisse lucht en heel veel natuur. Het dorpje ligt ca. 30 km ten oosten van het Ringkøbing Fjord. Nr. Vium wordt omgeven door vredige landschappen, velden, natuurgebieden, bossen, meren en de beek Vorgod Å slingert langs het dorpje. Dit gebied is de ideale vakantiebestemming voor visliefhebbers en natuurliefhebbers. De dagelijkse boodschappen kun je in de nabije omgeving doen. Ca. 26 km verderop ligt de grotere stad Herning met een groot aanbod aan winkels, activiteiten, attracties, eetgelegenheden en bezienswaardigheden (26 km).

 

Strande

Nr. Vium heeft geen strand, maar wil je graag eens gaan zwemmen, ga dan naar het Ringkøbing Fjord en geniet van het rustige en ondiepe water (30 km). De Noordzee ligt ca. 40 km naar het westen toe, hier vind je lange zandstranden, duinen en de Blauwe Vlag ten teken van schoon zwemwater.

Natuur

De mooie beek Vorgod Å slingert langs Nr. Vium, door velden, plantages, bossen en groene recreatieve gebieden. In Bjørnslev Plantage net ten zuidoosten van Nr. Vium liggen enkele indrukwekkende landschapformaties, geschapen door ijs en smeltwater, vele miljoenen jaren geleden. Volg één van de vele wandelroutes in dit schitterende gebied.

Activiteiten

Dit gebied is ideaal voor visliefhebbers. Hier kun je lekker rustig vissen en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuur. In de beek Vorgod Å kun je vissen op beekforel, regenboogforel, snoek en aal. Het meer Kulsø - nabij Troldhede - is tijdens de zomerperiode geopend voor visliefhebbers. Hier kun je vissen op snoek, ca. 4 km zuidwaarts. Er liggen echter ook meerdere Put & Take vismeren in de nabije omgeving, bijvoorbeeld Højlund Put & Take bij Videbæk (9 km), Stakroge Natur & Fiskepark (16 km) Fahlbæk Sø Put & Take bij Skjern (20 km). Golfspelers kunnen de golfbanen van Ringkøbing, Herning og Ikast proberen. In Herning vind je o.a. ook een zwembad en het activiteitencenter Baboon City - leuk voor zowel groot als klein.

Bezienswaardigheden

Jyllands Park Zoo bij Havnstrup is geopend tijdens het zomerseizoen. Hier leven ongeveer 700 dieren, afkomstig uit de gehele wereld. Help mee met het voeren van de dieren. Ook kun je een ponyritje maken, of een tochtje maken met het parktreintje, in de draaimolen, de mini-auto’s en nog veel meer (11 km). In het bos aan de oevers van de beek Karstoft Å ligt de vroegere hereboerderij Skarrildhus, vandaag de dag mooi gerestaureerd. De hereboerderij wordt omgeven door een romantisch rododendronpark waar je ook een oude watermolen kunt bezichtigen (20 km).

Dagje uit

Breng een bezoekje aan ’de hoofdstad van de heide’, namelijk Herning, bekendt voor het textiel, het grote beurs en congrescenter en de cultuur. Herning heeft vele galeriën, het Steen Steensen Blicher Museet, activiteitencenter Baboon City, winkels en eetgelegenheden (26 km). In Søby liggen de ’Brunkulslejre’ die in vervlogen dagen een groot deel van Denemarken voorzag van bruine kolen. Vandaag de dag een uniek landschap, met de oude afgravingen, een mooie natuur en een museum dat ingericht is in één van de oorspronkelijke arbeiderswoningen (33 km). Givskud Zoo is een combinatie van safaripark en dierentuin, beleef de wilde dieren van heel dichtbij (59 km). LEGOLAND® biedt een zee aan activiteiten, attracties en plezier voor het hele gezin (57 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Nr. Vium

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Nr. Vium Vakantiehuis, Nr. Vium

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   45000 m tot water
   Reg. nr.: 24-4351

    
   1 week van EUR 304,-