Huur een vakantiehuis in Nymindegab - Boek hier

Vakantiehuizen in Nymindegab, West Jutland, Denemarken van verhuring

Nymindegab ligt aan de westkust ten zuiden van Ringkøbing Fjord en is de poort naar de landtong 'Holmsland Klit'.

 

Gastenbeoordelingen van Nymindegab

 
 

14 gasten hebben Nymindegab een gemiddelde beoordeling van 4,29 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het oude vissersplaatsje is vandaag de dag een vredig maar populair vakantiegebied. Hier ben je dicht bij zowel de zee als ook de fjorden en kun je genieten van de prachtige natuur met o.a. het vogelreservaat Tipperne. Geniet van de vele bezienswaardigheden, hou een actieve vakantie of ontspan, alles is mogelijk. Inkoopmogelijkheden alsmede eetgelegenheden vind je in Nymindegab. De dichtstbijzijnde grotere steden zijn Skjern en Varde, ca. 30 km van Nymindegab.

 
Nymindegab heeft een breed zandstrand met bunkers en hoge duinen Badgasten op het brede zandstrand van Nymindegab Resten van de Atlantische verdedigingslinie langs de duinen op het strand van Nymindegab De kleine, gezellige haven van Nymindegab ligt aan de zuidkant van de Ringkøbing Fjord
 

Strande

Nymindegab heeft een heerlijk breed wit zandstrand met hoge duinen. Het strand is bijzonder geschikt om gewoon te luieren, te zonnebaden, een duik in zee te nemen, te vliegeren, te beachvolleyballen of een wandelingetje te maken.

Natuur

Gevarieerd en uniek kun je het landschap rond Nymindegab gerust noemen. Naar het noorden vind je de smalle landtong 'Holmsland Klit' met zijn duinen en de zee in het westen en Ringkøbing Fjord in het oosten. Een mooi wandel-/fietspad voert jullie door Holmsland Klit, langs zomerhuisgebieden naar Hvide Sande en Søndervig. Een van de grootste plantages in Denemarken is Blåbjerg Nymindegab Klit Plantage, met zijn heide, bos, struikgewas en kreupelhout is deze plantage geschapen voor lange fiets-, wandel- of rijtoeren. De blauwe berg (Blå Bjerg) waarnaar de plantage vernoemd is, is het hoogste duin van Denemarken, 64 m boven de zeespiegel. Tipperne is een beschermd vogelreservaat, gelegen op het schiereiland Tippen in het Ringkøbing Fjord. Duizenden trekvogels vanuit heel Scandinavië verblijven hier op hun reis van winterplaatsen naar broedplaatsen. Hier wacht een groots stukje natuurschoon op jullie.

Activiteiten

Ringkøbing Fjord is vanwege de optimale omstandigheden één van de bekendste windsurfgebieden in het noorden van Europa. De grote gebieden met laag water zorgen ervoor dat het makkelijk en leuk is om op een veilige manier het surfen onder de knie te krijgen. Nymindegab heeft meerdere surfscholen. Visliefhebbers vinden goede vismogelijkheden aan de Noordzeekust, in het Ringkøbing Fjord als ook in de rivieren, beekjes en Put & Take meren van de omgeving. Vanuit Hvide Sande is het ook mogelijk om te gaan zeevissen, een must voor de echte sportvisser. Paardrijtouren langs de westkust worden georganiseerd vanuit Haurvig, 14 km noordwaarts. Een speciaal 'historisch' uitstapje is de 8 km lange tour van Nymindegab naar Nr. Nebel, deze kun je namelijk afleggen per spoorrailfiets. Verder zijn er in de omgeving diverse golfbanen, de dichtstbijzijnde is Henne Golfclub (15 km).

Bezienswaardigheden

Het oude reddingsstation van Nymindegab is omgebouwd tot museum waar je van alles te weten kunt komen over de schepen die in de loop der tijd op de westkust gestrand zijn. In Nymindegab vind je nog bewijzen uit de geschiedenis van het dorp als vissersplaats, o.a. de kleine huisjes die gebruikt werden voor het opslaan van visnetten, -touwen en andere gereedschappen. Ook is er nog een oude viskotter. Het streekmuseum Abelines Gård is een 130 jaar oude strandvoogdboerderij nabij Hauvig op Holmsland Klit. Hier krijg je een idee van het leven aan de westkust in de eerste helft van de 19e eeuw (11 km). Ten noorden van Nymindegab ligt het vogelreservaat Tipperne, in het Ringkøbing Fjord. Tipperne is een waar vogelparadijs, hier kun je duizenden trekvogels observeren (11 km). In Bork Vikingehavn kun je reconstructies van vikinghuizen en vikingschepen bewonderen (15 km).

Dagje uit

Hvide Sande ligt midden op de landtong Holmsland Klit en is de vijfde grote vishaven van Denemarken. Het plaatsje biedt een combinatie van activiteit en rustige charme, ook worden er hier visveilingen voor toeristen gehouden (21 km). Een bezoek aan de 'hoofdstad van West Jutland' Esbjerg is ook zeer de moeite waard. Je vindt er o.a. Het Visserij- & Zeevaartsmuseum, de gigantische witte sculpturen mensen aan de zee 'Mennesket ved Havet', galerieën, winkels etc (50 km). Van Esberg zeil je binnen 10 minuten naar het eilandje Fanø. Het eilandje is met zijn pittoreske dorpskern, oude huizen met stro daken, de mooie natuur en de prachtige zandstranden zeker de moeite waard. LEGOLAND is gebouwd van 50 miljoen LEGO stenen. Legoland is echt een dagje uit voor de hele familie (84 km). Leeuwenpark Givskud is een combinatie van leeuwenpark en dierentuin. Ga op safari in het 60 ha grote park en ontmoet wel 1000 dieren uit de hele wereld (91 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Nymindegab

Zoek vakantiehuis