Huur een vakantiehuis in Ringkobing - Boek hier

Vakantiehuizen in Ringkobing, West Jutland, Denemarken van verhuring

In Ringkøbing vind je prachtige, oude huizen met rode daken en idyllische, met kinderkopjes bestraatte, straatjes.

 

Gastenbeoordelingen van Ringkobing

 
 

gasten hebben Ringkobing een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het idyllische stadje heeft een oud, mooi gerestaureerd stadscentrum en een prachtige kerk. Grote delen van het oude Ringkøbing zien er nog precies zo uit als in vroegere tijden. In de stad vind je goede inkoopmogelijkheden, meerdere eetgelegenheden en vele bezienswaardigheden. Het gebied wordt omgeven door het milde Ringkøbing Fjord, de barre Noordzee, mooie natuurgebieden en vanaf Ringkøbing is het nooit ver naar allerlei activiteiten en bezienswaardigheden.

 

Strande

Bij Ringkøbing ligt een heerlijk strand met een zwemsteiger en de Europese Blauwe Vlag. Het water is hier ondiep, de golven zijn rustig, een zeebodem van zand en geen stroming. Dit maakt het tot een bijzonder kindvriendelijk strand. Op het Fjord kun je ook uitstekend windsurfen. Willen jullie liever een dagje zwemmen bij de heerlijke stranden van de Noordzee, dan liggen de lange brede stranden van Søndervig slechts 9 km van Ringkøbing. Hier bestaat het strand uit fijn wit zand, je hebt er duinen en de Blauwe Vlag. Je kunt hier heerlijk wandelen langs het strand, zonnebaden in een duinpan of allerlei strandactiviteiten ondernemen.

Natuur

Ringkøbing wordt omgeven door het fjord, velden, beekdalen en heidelandschappen. Langs het fjord loopt een pad waar je kunt wandelen en fietsen. Bij Stadil Fjord kun je, in het wijdse West-Jutse landschap vele vogelsoorten observeren (9 km). Net achter Ringkøbing, ligt het dal, Hover Å-dal met een gevarieerd landschap, heuvels uit de bronstijd en vele smalle wandelpaden. Op de landtong Holmsland Klit bestaat de natuur uit hoge duinen en heide, een van de meest interessante natuurgebieden aan de Westkust. Het 118 ha grote, beschermde Dejbjerg Hede, ca. 20 km zuidwaarts, heeft een bijzonder mooie, glooiende natuur met bossen, heide en meerdere indrukwekkende grafheuvels. Vanaf de hoogste punten in het gebied heb je een fantastisch uitzicht over het Ringkøbing Fjord. Onder aan het Ringkøbing Fjord, ligt het schiereiland Tipperhalvøen met het vogelreservaat Tipperne. Vogels uit heel Scandinavië verblijven hier op hun reis van winter- naar broedplaatsen (55 km).

Activiteiten

Het Ringkøbing is een van de bekendste windsurfgebieden in Noord-Europa. De ondiepe wateren zorgen ervoor dat je zowel op een leuke, makkelijke en veilige manier het surfen kunt leren. In Ringkøbing vinden jullie een tennisbaan, een bowlingbaan en een zwembad. Verder kun je hier in de omgeving prima wandelen, fietsen en paardrijden. Visliefhebbers kunnen een hengeltje uitgooien in het Ringkøbing Fjord, in de Noordzee of in een van de vele Put & Take vismeren, zoals Mejlbygård Lystfiskeri, Stampevejens Put & Take in Ringkøbing en Høvring Sø in No. De omgeving is ook interessant voor golfliefhebbers. De dichtstbijzijnde golfbanen zijn; Holmsland Klit Golfklub bij Søndervig (9 km) en Dejbjerg Golf Klub (21 km). Beach Bowl in Søndervig heeft activiteiten voor de hele familie, bowlingbanen, pooltafels, een speelland, een restaurant en een Engelse pub. In Søndervig ligt een zwemparadijs met glijbanen, grotten, kinderbassins, Turkse baden, een spabad, solaria en een sauna (9 km).

Bezienswaardigheden

In Ringkøbing moet je zeker eens binnenlopen in een van de vele galerieën, pottenbakkers, kaarsenmakerijen en andere kunstenaarsateliers. Het Ringkøbing Museum is een archeologisch en stadshistorisch museum met o.a. een tentoonstelling over de poolreiziger Mylis Eriksen. Fiske- og Familiepark West in Hee, is een speelplaats voor de hele familie. Hier kunnen jullie zwemmen, gocarten, de geiten aaien, op het springkussen spelen, treintje rijden, spelen op de speelplaats of vissen in een van de drie grote vismeren (8 km). Bezoek in Søndervis het Rock 'n Roll Museum met een tentoonstelling rond Elvis Presley. Het museum Smedenes Hus, toont de industriegeschiedenis van de stad Ringkøbing (13 km). De oude, goed bewaard gebleven watermolen in Bundsbæk ligt bij het bescherme veengebied Bjørnemose. De molen en bijgebouwen zijn gerestaureerd en hier kun je zien hoe vroeger het koren gemalen werd en hoe ze brood bakten in de oude steenoven (19 km).

Dagje uit

Dejbjerg Jernalder is een museum met tentoonstellingen over het leven in het ijzertijdperk (21 km). Hvide Sande is de vijfde grootste visserijhaven van Denemarken. Fiskernes Hus in Hvide Sande is een museum waar je van alles te weten komt over het proces van de vis in zee tot aan de vis op je eetbord. Bij Stavning ligt het Dansk Veteranfly Museum, met een tentoonstelling over het in Denemarken geproduceerde vliegtuig KZ-Fly (25 km). Het streekmuseum Egnsmuseet Abelines Gård bij Haurvig, is ingericht in de oude strandvoogdboerderij uit 1860 (30 km). Het Strandingsmuseet 'St. George' in Torsminde, geeft inzicht in het leven aan boord van de twee, vergane, Engelse oorlogsschepen 'St. George' en 'Defence'. Bezichtig de interessante vondsten, zoals kanonnen, gouden munten, wapens etc. (42 km). In Bork Vikingehavn ga je 1000 jaar terug in de tijd. Bekijk de oude vikingschepen in de haven, de vikingboerderijen en tentoonstellingen (47 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ringkobing

Zoek vakantiehuis