Huur een vakantiehuis in Romo, Kongsmark - Boek hier

Vakantiehuizen in Romo, Kongsmark, West Jutland, Denemarken van verhuring

De vakantiehuizen in Romo, Kongsmark liggen in een mooie omgeving bij de dam naar het vasteland en het brede badstrand Lakolk. Vanuit het populaire vakantiepark Romo, Kongsmark zit je zo bij de Waddenzee, het badstrand aan de Noordzee en attracties en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 

Gastenbeoordelingen van Romo, Kongsmark

 
 

343 gasten hebben Romo, Kongsmark een gemiddelde beoordeling van 4,54 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Myranda, Almere bezocht het gebiet van
 
28-04-2018 aan 05-05-2018

Ribe is een leuk viking dorp. Esjbjerg kun je goed winkelen Neem een vlieger mee


Joost, Almelo bezocht het gebiet van
 
30-12-2017 aan 06-01-2018

Rijd met de auto aan de kant van Lakolk het strand op en neem een nieuwjaarsduik op welk moment in het jaar ook. Daarna douchen en hup de jacuzzi in. Voelt heel gezond!


Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
21-10-2017 aan 28-10-2017

Romo is quiet, but beautiful. Walking in the woods, dunes or to the beach. Don't expect to see anything spectacular, but horse riding and karting were quite fun.


 

Omgeving

Op het waddeneiland Rømø ligt één van de beste stranden van Europa, er zijn talrijke activiteiten en er heerst een echte eilandenstemming. Een 10 km lange dam verbindt Rømo, het grootste eiland van de Waddenzee, met het vasteland. De prachtige natuur, het lange, brede zandstrand, de Waddenzee, de Noordzee, de frisse zeelucht, het rijke vogel- en dierenleven, de goed bewaard gebleven 'Rømøgårde' (streekboerderijen) en de gezellige stemming maken Rømø tot een interessante vakantiebestemming. Kongsmark is centraal gelegen op Rømø, in het oostelijke gedeelte, ongeveer 4 km van de dam. Het natuurgebied bestaat uit dennenbomen en talrijke wandelpaden leiden je door het gebied. Voor de dagelijkse boodschappen en restaurants kun je terecht in Kongsmark. De dichstbijzijnde grotere plaats is Skærbæk, 17 km van Kongsmark.

 
Het Natuurcentrum Tonnisgård in een rietgedekt commandeurshuis in Romo, Kongsmark Bekijk een vogelexpositie in het Romo Mini Museum bij het Natuurcentrum Tonnisgård in Kongsmark De prachtige Kirkeby Plantage met mooie wandelpaden bij Kongsmark op Romo Klein zandstrand bij een meer in de Kirkeby Plantage bij Kongsmark op Romo
 

Strande

Aan de westkust van Rømø ligt één van de beste stranden van Europa, het 15 km lange 'Lakolk' Strand, waar je met de auto helemaal naar de kust mag rijden. Het kindvriendelijke, fijne, steenvrije zandstrand is voorzien van de Europese Vlag. Het water is ondiep, de bodem is van zand en er zijn duinen. Het strand is enorm breed - tussen 1,5 en 6 km - breed genoeg dus voor diverse strandactiviteiten. Zoals bijvoorbeeld vliegeren, kitebuggy-en en surfen. Er is een markant verschil tussen eb en vloed, 2 maal daags keert het tij. Parkeer daarom je auto niet vlakbij de waterkant.

Natuur

Rømø bestaat uit 90% natuurgebied met grote heidegebieden en duinplantages, waar bomen en struiken getuigen van de harde westenwind. In deze streek is een rijk dierenleven. Het noordelijke gedeelte van het eiland bestaat uit een vogelreservaat voor de vele waadvogels uit de Waddenzee. Op Rømø kun je ook zeehonden observeren. De laatste paar jaar zijn er zelfs een paar potvissen op het strand van Rømø gevonden.

Activiteiten

Op het brede strand kun je vliegeren, kitebuggy-en, wandelen en paardrijden. In de zee kun je surfen. Je kunt hier ook wadlopen, zonder helemaal nat te worden. Tijdens het wadlopen kun je spannende voorwerpen vinden die het getij met zich mee brengt. Voor sportvissers zijn er goede viswateren in het 'Rømø Lystfiskerparadis' en het meer 'Renbæk Lystfiskersø' bij Skærbæk. Op de 920 meter lange baan in het 'Skærbæk Gokart Center' kun je elkaar uitdagen. In het 'Skærbæk Fritidscenter' ligt een zwembad met o.a. glijbaan, wip, warmwaterbassin en sauna. Golfspelers kunnen golfen op de banen van 'Arrild Golf Club' (34 km), 'Toftlund Golf Club' (38 km), 'Ribe Golf Klub' (38 km) en 'Tønder Golf Klub' (48 km). Geniet van de prachtige natuur langs de vele fiets- en wandelpaden op het eiland.

Bezienswaardigheden

De mooie, oude karakteristieke Rømøgårde (boerderijen) liggen overal in het landschap. Het kerkje 'Brøns Kirke' is de grootste Romaanse dorpskerk uit het jaar 1200. Het natuurcentrum 'Tønnisgård' bestaat uit een oude boerderij met een rieten dak. Je kunt hier een tentoonstelling bekijken over de natuur en de cultuur van Rømø. Het Nationale museum 'Kommandørgården' is een compleet gerestaureerde boerderij uit 1748, die getuige is van de welstand, die de commandeurs met zich meebrachten naar Rømø. 'Rømø Sommerland' is een activiteitspark met 40 verschillende activiteiten voor het hele gezin, zoals o.a. een waterland en een midgetgolfbaan. Het Rømø Mini Museum in Lakolk toont de geschiedenis van Rømø door de jaren heen. Ook het natuurfenomeen eb en vloed wordt verklaard. Er zijn vele kunsthandwerkers op Rømø, op het eiland liggen vele galeries, kaarsenmakerijen en keramiekwerkplaatsen.

Dagje uit

Het 'Skærbæk Museum' is een streekmuseum ingericht in een winkel uit 1909. Hier kun je een indruk krijgen van de cultuur en de geschiedenis van deze streek (17 km). Het 'Hjemsted Oldtidspark' bij Skærbæk geeft je een indruk van het leven tijdens de Ijzertijd. Het bestaat uit een museum, een boerderij uit de Ijzertijd, graven en onderaardse gangen (18 km). Bekijk het spannende klooster, dat rond 1100 door monniken gebouwd werd in het dorpje Løgumkloster (37 km). Waan je in de tijd van de vikingen in het 'Lustrupholm VikingeCenter' in Ribe, de oudste stad van Denemarken. Ontmoet smeden, boogschutters, wevers en kokken met hun gezinnen in hun huizen (38 km). Bezoek Tønder en geniet van de gezellige sfeer in het oudste handelsstadje van Denemarken met interessante, historische musea en vele goede eetgelegenheden (48 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

84 Vakantiehuizen in Romo, Kongsmark

Zoek vakantiehuis