Huur een vakantiehuis in Romo, Lakolk - Boek hier

Vakantiehuizen in Romo, Lakolk, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het populaire vakantiegebied Lakolk op Romo heeft een zeer breed zandstrand en vele mooie vakantiehuizen in een prachtig duinlandschap bij de Noordzee. Een vakantiehuis in Lakolk op Romo biedt veel recreatiemogelijkheden en gezelligheid, en heeft alles wat je voor een heerlijke vakantie nodig hebt.

 

Gastenbeoordelingen van Romo, Lakolk

 
 

241 gasten hebben Romo, Lakolk een gemiddelde beoordeling van 4,66 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Bianca, Koekange bezocht het gebiet van
 
02-09-2018 aan 07-09-2018

erg mooi was het evenement met oude auto's op het strand. En de Ecco outlet is ook een aanrader voor als je schoenen zoekt


 

Omgeving

Lakolk is het oudste vakantiegebied van Rømø, gelegen op het westelijke deel van het eiland, direct aan het mooiste strand van Europa. Het oude en sfeervolle zomerhuisgebied Lakolk wordt omgeven door de Noordzee, een heerlijk strand, een een glooiend duingebied. In Lakolk staan de oudste, doch goed bewaard gebleven zomerhuizen van het eiland (uit 1895). De dagelijkse boodschappen kun je doen in Lakolk Butikscenter. De stad heeft ook meerdere activiteiten, eetgelegenheden, Rømø Mini Museum, Rømø Ranch Ridecenter en een kaarsenmakerij. De dichtstbijzijnde grotere stad is Skærbæk, op het vasteland, ca. 19 km van Lakolk. Rømo is met het vasteland verbonden via een 10 km lange dam. De heerlijke natuur, de lange brede zandstranden, de Waddenzee, de Noordzee, de frisse zilte zeelucht, het rijke vogel- en dierenleven, de goed bewaard gebleven Rømø boerderijen, musea en de gezellige sfeer maken van Rømø een interessante vakantiebestemming.

 
Zeer breed zandstrand met duinen en blauwe vlag bij Lakolk op Romo Uitzicht over het strand van Lakolk vanaf de hoge duinen bij het vakantiepark Strandwachterstoren aan de rand van de zee bij Romo, Lakolk Uitzicht over de vakantiehuizen achter de duinen van Lakolk op Romo
 

Strande

Het breedste zandstrand van Europa, het 15 km lange Lakolk Strand, ligt net buiten Lakolk. Je kunt met de auto helemaal tot aan de vloedlijn rijden, er zijn echter ook autovrije zones en speciale surfgebieden. In de zomerperioden houden strandwachten een oogje in het zeil. Het kindvriendelijke, steenvrije zandstrand heeft ondiep water, een zandzeebodem, duinen en de Blauwe Vlag. Het bijzondere van Lakolk Strand is dat het een bijzonder breed strand is, tussen de 1,5 en 6 km breed, waardoor je hier dus allerlei strandactiviteiten kunt beoefenen, zoals kitebuggyrijden, petanque, vliegeren, surfen etc. Er is een groot verschil tussen eb en vloed, en twee maal daags wisselt het tij. Wees dus voorzichtig en parkeer de auto niet helemaal aan de vloedlijn.

Natuur

Lakolk wordt omgeven door een mooi duingebied met duingras en heide. Verder landinwaarts, bestaat de natuur uit heidelandschappen, duinen, dennenplantages, een rijk dierenleven en vele wandelroutes. Tvismark Plantage (4 km) bestaat uit bosgebieden, open heidelandschappen en een uitzichtpunt. In de plantage kunnen jullie een 3 km lang pad volgen dat je naar het uitzichtpunt Høstbjerg brengt, waarvan je een heerlijk uitzicht hebt over Rømø. Bij helder weer kun je Esbjerg in het noorden en het Duitse waddeneiland Sylt in het zuiden zien liggen. Het noordelijkste deel van het eiland is aangewezen als vogelbeschermgebied voor de vogels van de Waddenzee. Ook zeehonden doen Rømø aan, en de laatste paar jaren zijn er ook meerdere walvissen gestrand op Rømø. Rømø bestaat voor 90% uit natuurgebieden met grote heidarealen en duinplantages, waar de vegetatie getuigt van de barre westenwind. De grootste plantages zijn Kirkeby Plantage en Vråby Plantage. Het eiland heeft een rijke flora en fauna.

Activiteiten

Op het brede strand kun je allerlei strandactiviteiten beoefenen, zoals surfen, vliegeren, petanque, kitebuggyracen, wandelen en paardrijden. Verder kunnen jullie hier wadwandelen en onderweg kom je allerlei dingen tegen die door het tij zijn achtergelaten. Op het eiland zijn vele maneges, o.a. Rømø Ranch Ridecenter in Lakolk. Hier kunnen jullie paarden/pony's huren en een ritje door de natuur maken. In de mooie natuur rond Lakolk kun je heerlijk wandelen, allerlei activiteiten ondernemen of gewoon lekker genieten van de frisse lucht. Bij Juvre ligt een, voor rolstolgebruikers en kinderwagens goed toegankelijk, vismeer (6 km). Op de 920 meter lange gocartbaan van Skærbæk Gokart Center kunnen jullie tegen elkaar gocarten. Skærbæk Fritidscenter heeft een zwembad met glijbanen, duikplanken, warmwaterbassins en een sauna. Golfspelers kunnen terecht op de golfbanen van Arrild Golf Club (33 km), Ribe Golf Klub (39 km), Toftlund Golf Club (40 km) en Tønder Golf Klub (47 km).

Bezienswaardigheden

Kaarsenmakerij, Lysstøberiet 'Rømø Lys', ligt in het Lakolk butikscenter. Hier dippen jullie je eigen kaarsen. Kies de kleur en betaal naar gewicht. In het Rømø Mini Museum in Lakolk wordt verteld over de natuur en de invloed van het getij, vanaf dat Rømø slechts een zandbank was tot aan heden. Naturcenter Tønnisgård bij Tvismark, ingericht in een oude Rømø boerderij, heeft een tentoonstelling over de natuur en cultuur op Rømø (5 km). Nationalmuseet Kommandørgården in Toftum is een gerestaureerde boerderij uit 1748 en toont de welvaart die de kommandørerne (kapiteins van de walvisvangstboten) naar Rømø brachten (5 km). De oudste en kleinste school van Denemarken ligt ook in Toftum. De school werd gebruikt in de jaren 1784-1874. In Juvre staan tuinhekken die in 1772 gemaakt zijn van de onderkaken van een walvis (6 km). Rømø Sommerland, bij Østerby, is een activiteitspark met 40 verschillende attracties (11 km).

Dagje uit

Skærbæk Museum is een streekhistorisch museum, ingericht in een oude koopmansboerderij uit 1909, dat de streekgeschiedenis en cultuur belicht (19 km). In het Hjemsted Oldtidspark bij Skærbæk, wanen jullie jezelf in het ijzertijdperk. Het centrum heeft een museum, een boerderij uit de ijzertijd, graven en onderaardse gangen (20 km). Bezoek de cultuurstad Løgumkloster en het eeuwenoude klooster dat in de 11e eeuw door monniken werd gebouwd (38 km). In de oudste stad van Denemarken, Ribe, ligt Lustrupholm VikingeCenter. Hier kun je voor een dagje viking spelen. Maak kennis met de smeden, de boogmakers, wevers, koks, de vikingfamilies en vikinghuizen (39 km). In Tønder kunnen jullie genieten van de gezellige sfeer in de oudste koopmansstad van Denemarken met de historische musea en vele goede eetgelegenheden (47 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

67 Vakantiehuizen in Romo, Lakolk

Zoek vakantiehuis