Huur een vakantiehuis in Romo, Toftum - Boek hier

Vakantiehuizen in Romo, Toftum, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het vakantiepark Toftum op het noordelijke deel van Romo ligt in een mooi natuurlandschap met bos. Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Toftum op Romo overnacht je in een rustige natuuromgeving maar zit je toch vlak bij het beroemde, brede zandstrand met duinen van Lakolk.

 

Gastenbeoordelingen van Romo, Toftum

 
 

138 gasten hebben Romo, Toftum een gemiddelde beoordeling van 4,35 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
11-05-2019 aan 18-05-2019

Winkelcentrum op Lakolk is altijd gezellig.


Catharina, Lelystad bezocht het gebiet van
 
20-10-2018 aan 26-10-2018

Wulpen gekeken vanaf de dam (ze waren wel heel schuw), gevliegerd op het gigantische strand, gewandeld in het bos, de Tollund-man bewonderd, Ribe bekeken en Arhus bezocht. Lekker ontspannen dagen gehad.


 

Omgeving

Toftum is een rustig en gezellig zomerhuisgebied in een mooie natuur, ca. 1 km ten noorden van de dam. Toftum wordt omgeven door heide en ligt midden in het noordelijkste vakantiegebied (Juvre) van Rømø, de 10 km lange dam die Rømø met het vasteland verbindt en de Jutse westkust. Het vakantiegebied wordt gekenmerkt door grote vakantiehuizen en grindweggetjes. Een nieuw fietspad loopt langs Toftum en als je dit fietspad volgt kom je rond heel Rømø. In Toftum ligt het Nationalmuseet Kommandørgård en de oudste en kleinste school van Denemarken. De dagelijkse boodschappen kun je in de omgeving doen, ca. 3 km van Toftum ligt Kongsmark met een groter aanbod aan winkels en eetgelegen. De dichtstbijzijnde stad is Skærbæk, op het vasteland, ca. 16 km. De heerlijke natuur, de lange brede zandstranden, de Waddenzee, de Noordzee, het vogel- en dierenleven, de goed bewaard gebleven Rømø boerderijen, musea en de gezellige sfeer maken van Rømø een interessante vakantiebestemming.

 
De vakantiehuizen van Toftum liggen in een glooiend bosgebied vlak bij het brede zandstrand van Romo Het Commandeurshuis in Toftum op Romo is een authentiek walvisvaardershuis uit de 18e eeuw De gezellige vakantiehuizen van Toftum liggen in een rustige, groene omgeving Een van de kleinste scholen van Denemarken, de Toftum School uit 1784, is in oorspronkelijke stijl gerestaureerd
 

Strande

Het 15 km lange Lakolk Strand strekt zich van Juvre Strand in het noorden tot Sønderstrand in het zuiden. Op meerdere plaatsen kun je met de auto helemaal tot aan de vloedlijn rijden, hoofdzakelijk op Lakolk Strand. Het kindvriendelijke, steenvrije strand heeft ondiep water, en zeezandbodem, duinen en de Europese Blauwe Vlag. Het speciale van Lakolk Strand is, dat het een bijzonder breed strand is, tussen de 1,5 en 6 km, en dus geschikt voor allerlei strandactiviteiten zoals petanque, buggyrijden, vliegeren, windsurfen etc. Er is hier een groot verschil tussen eb en vloed, 2 maal daags wisselt het tij, en daarom moet je echt voorzichtig zijn en je auto bijvoorbeeld niet al te dicht bij te vloedlijn parkeren. Het strand ligt ca. 5 km van Toftum.

Natuur

Toftum wordt omgeven door een gevarieerde natuur met vlakke heidegebieden en glooiende gebieden met bomen. Het noordelijke deel van het eiland bestaat hoofdzakelijk uit met gras bedekte duinen, heidegebieden, vogelgebieden en vele wandelpaden. Het uiterste noorden van het eiland is aangewezen als vogelbeschermgebied voor de vele vogels van de Waddenzee. Ook zeehonden doen Rømø aan, en de laatste paar jaren zijn er ook meerdere walvissen gestrand op Rømø. Het hoogste punt van Rømø, Høstbjerg, ligt ca. 1 km ten zuiden van Toftum. Høstbjerg ligt ca. 20 meter boven de zeespiegel, en je hebt hiervandaan een schitterend uitzicht over het natuurschone eiland. Rømø bestaat voor 90% uit natuurgebieden met grote heidarealen en duinplantages, waar de vegetatie getuigt van de barre westenwind. Op het gehele eiland kunnen jullie genieten van het rijke dierenbestand.

Activiteiten

Bij Toftum kunnen jullie heerlijk wandelen over één van de vele paden die door de natuurschone omgeving lopen. Bij Juvre ligt een uitstekend vismeer, dat goed toegankelijk is, ook voor rolstoelgebruikers en kinderwagens (1 km). Op het brede strand kunnen jullie allerlei strandactiviteiten beoefenen zoals vliegeren, surfen, buggyracen, wandelen en paardrijden. Verder kun je hier wadwandelen en vind je allerlei dingen die door het tij achtergelaten zijn. Op meerdere plaatsen op het eiland kun je pony's en paarden huren. Op het vliegerfestival dat gehouden wordt in het eerste weekend van september kunnen jullie allerlei vliegers bewonderen. In Skærbæk, op het vaste land, kunnen jullie de 920 meter lange gocartbaan of het Skærbæk Fritidscenter met zwembad met glijbanen, duikplanken, warmwaterbassins en een sauna bezoeken (16 km). Golfliefhebbers kunnen terecht op de golfbanen van Arrild Golf Club (30 km), Ribe Golf Klub (36 km) en Toftlund Golf Club (37 km).

Bezienswaardigheden

De oudste en kleinste school van Denemarken ligt in Toftum. Deze historische school werd gebruikt in de jaren 1784-1874. In Toftum ligt ook het Nationalmuseet Kommandørgård, een gerestaureerde boerderij uit 1748 die de welstand toont die de kommandøren naar Rømø brachten. In het dorpje Juvre staan de karakteristieke Rømø boerderijen met de prachtige hoofddeuren (1 km), ook staan hier tuinhekken die in 1772 gemaakt zijn van de onderkaken van een walvis. Naturcenter Tønnisgård bij Tvismark, ingericht in een oude Rømø boerderij, heeft een tentoonstelling over de natuur en cultuur op Rømø (2 km). Rømø Mini Museum in Lakolk vertelt over de natuur op Rømø en de invloed dat het getij op de natuur heeft (5 km). Rømø Sommerland is een activiteitspark met 40 activiteiten voor de hele familie, zoals een waterparadijs en midgetgolfbanen (8 km).

Dagje uit

Overal op het eilandje staan de prachtige Rømø boerderijen die karakteristiek zijn voor het aanzicht van Rømø. Op het eiland wonen ook vele kunstenaars en er zijn dan ook vele galerieën, kaarsenmakerijen en keramiekateliers op Rømø. Skærbæk Museum is een streekhistorisch museum, ingericht in een oude koopmansboerderij uit 1909 (16 km). In het Hjemsted Oldtidspark bij Skærbæk, belandt je in het ijzertijdperk. Het centrum heeft een museum, een boerderij uit de ijzertijd, graven en onderaardse gangen (18 km). Bezoek de cultuurstad Løgumkloster en het eeuwenoude klooster dat in de 11e eeuw door monniken gebouwd werd (35 km). In de oudste stad van Denemarken, Ribe, ligt Lustrupholm VikingeCenter. Hier kunnen jullie voor een dagje viking spelen. Ontmoet de smeden, de boogmakers, wevers, koks, de vikingfamilies en vikinghuizen (34 km). In Tønder kunnen jullie genieten van de gezellige sfeer in de oudste koopmansstad van Denemarken, de historische musea en vele goede eetgelegenheden (44 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Romo, Toftum

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 3   •   3300 m tot water
   Reg. nr.: 29-2306

    
   1 week van EUR 360,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   2700 m tot water
   Reg. nr.: 29-2331

    
   1 week van EUR 365,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 7   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   800 m tot water
   Reg. nr.: 29-2027

    
   1 week van EUR 650,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1700 m tot water
   Reg. nr.: 29-2103

    
   1 week van EUR 427,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 1   •   3400 m tot water
   Reg. nr.: 29-2099

    
   1 week van EUR 404,-
    
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 3   •   3000 m tot water
   Reg. nr.: 29-2003

    
   1 week van EUR 750,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 2   •   3000 m tot water
   Reg. nr.: 29-2690

    
   1 week van EUR 477,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   11 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 16   •   Slaapkamers: 6
   Huisdieren toegestaan: 3   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 29-2495

    
   1 week van EUR 815,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   2300 m tot water
   Reg. nr.: 29-2043

    
   1 week van EUR 441,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 1   •   3800 m tot water
   Reg. nr.: 29-2220

    
   1 week van EUR 382,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 20   •   Slaapkamers: 10
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 29-2101

    
   1 week van EUR 1012,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 3   •   3000 m tot water
   Reg. nr.: 29-2418

    
   1 week van EUR 726,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   2700 m tot water
   Reg. nr.: 29-2021

    
   1 week van EUR 335,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   2900 m tot water
   Reg. nr.: 29-2066

    
   1 week van EUR 348,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   1053 m tot water
   Reg. nr.: 29-2422

    
   1 week van EUR 525,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1100 m tot water
   Reg. nr.: 29-2193

    
   1 week van EUR 611,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1200 m tot water
   Reg. nr.: 29-2289

    
   1 week van EUR 508,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 14   •   Slaapkamers: 6
   Huisdieren toegestaan: 3   •   3300 m tot water
   Reg. nr.: 29-2272

    
   1 week van EUR 722,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 3   •   2600 m tot water
   Reg. nr.: 29-2053

    
   1 week van EUR 304,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   1250 m tot water
   Reg. nr.: 29-2516

    
   1 week van EUR 367,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   9 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 12   •   Slaapkamers: 7
   Huisdieren toegestaan: 3   •   3300 m tot water
   Reg. nr.: 29-2278

    
   1 week van EUR 574,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 1   •   2800 m tot water
   Reg. nr.: 29-2770

    
   1 week van EUR 753,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 29-2264

    
   1 week van EUR 362,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1400 m tot water
   Reg. nr.: 29-2372

    
   1 week van EUR 335,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 8   •   Slaapkamers: 4
   Huisdieren toegestaan: 4   •   3000 m tot water
   Reg. nr.: 29-2255

    
   1 week van EUR 370,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis op het platteland, Romo, Toftum

   6 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 2   •   900 m tot water
   Reg. nr.: 29-2083

    
   1 week van EUR 313,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 5   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: 1   •   1200 m tot water
   Reg. nr.: 29-2163

    
   1 week van EUR 308,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   1500 m tot water
   Reg. nr.: 29-1995

    
   1 week van EUR 342,-
    
  •  

   Romo, Toftum Vakantiehuis, Romo, Toftum

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 10   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 4   •   2800 m tot water
   Reg. nr.: 29-2076

    
   1 week van EUR 321,-