Huur een vakantiehuis in Sædding Strand - Boek hier

Vakantiehuizen in Sædding Strand, West Jutland, Denemarken van verhuring

In Sædding Strand zit u vlak bij het strand, de prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden van Esbjerg.

 

Gastenbeoordelingen van Sædding Strand

 
 

7 gasten hebben Sædding Strand een gemiddelde beoordeling van 4,14 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Sædding Strand ligt ten noorden van Esbjerg en biedt uitzicht over de baai Ho Bugt, het eiland Fanø en de haven van Esbjerg. Hier staat de 9 meter hoge beeldengroep Mennesket ved Havet (Ontmoeting tussen mens en zee) - het symbool van Esbjerg. De vakantiehuizen worden het hele jaar door of alleen in de zomer verhuurd. Over de grashelling die naar het strand leidt, loopt een pad langs het water. Hier ziet u de roodwitte vuurtoren Sædding Strand Mellemfyr en een paar bunkers, waarvan een is ingericht als museumbunker in het Fiskeri- og Søfartsmuseet. In Sædding staat de Sædden Kirke, een bijzondere kerk van rode baksteen met een unieke architectuur. Het huren van een vakantiehuis is hier populair dankzij het strand, de natuur en de vele bezienswaardigheden. Voor boodschappen en een hapje eten kunt u terecht in de nabije omgeving - zo is er een café en een ijsbar in Hjerting. Daarnaast vindt u veel winkels, cafés, restaurants en bezienswaardigheden in Esbjerg, 6 km naar het zuiden.

 

Strande

Het 3 km lange Sædding Strand aan de baai Ho Bugt ligt tussen de witte beeldengroep in het zuiden en het Hjerting Strandpark in het noorden. Het strand heeft rustig, ondiep zeewater van goede kwaliteit met een zandbodem, en achter het strand liggen grashellingen met beplanting. Vanaf het pad dat over de helling langs de zee loopt, kunt u via trappen het strand bereiken. Op het Sædding Strand kunt u een unieke, prachtige zonsondergang zien. Als u wilt genieten van de fantastische, brede, witte zandstranden met duinen aan de Noordzee, kunt u naar Fanø Bad op het eiland Fanø (9 km) of naar het Hvidbjerg Strand bij Blåvand (32 km).

Natuur

Vlak bij Sædding Strand ligt Nørreskoven, een mooi beukenbos met reeën. Iets naar het noorden ligt Marbæk. Dit park maakt deel uit van Nationalpark Vadehavet en heeft een afwisselende natuur met heide, bos, weilanden, kust en een vogelreservaat. U heeft er uitzicht op het eilandje Langli in de baai Ho Bugt. Bij eb kunt u naar Langli lopen via een 4 km lange ebroute die met palen in de zeebodem is aangegeven, maar u kunt ook meerijden met een tractor. De wandelroute naar Langli start bij Nyeng in Sønderho. Van midden juli tot midden september kunt u op Langli genieten van het vogelbroedseizoen en de prachtige natuur. Het beschermde schiereiland Skallingen maakt ook deel uit van Nationalpark Vadehavet. U kunt er wandelen en mountainbiken in de ongerepte natuur, zwemmen in zee, barnsteen zoeken, vogels bekijken en zeehonden zien (33 km). Het natuurgebied bij Vejers heeft het grootste edelhertenbestand van Denemarken (29 km).

Activiteiten

In de omgeving van Sædding Strand kunt u volop genieten van de prachtige natuur. Maak bijv. een wandeling langs de kust, in een van de mooie parken verder landinwaarts, in het natuurgebied Marbæk of naar het eiland Langli. Of maak een boottochtje in de Ho Bugt en bekijk alles vanaf het water. Direct achter de kust kunt u go-karten en bowlen in Funworld. Sportvissers profiteren hier van uitstekende visomstandigheden. U kunt vissen aan de kust of in een van de vele Put & Take-vismeren landinwaarts, zoals Nebel Sø Put and Take, Ho Fiskesø en Broeng Fiskepark. Golfspelers kunnen terecht op de banen van o.a. de Breinholtgård Golf Klub, Esbjerg Golfklub en Blåvandshuk Golfbane. Het Svømmestation Danmark in Esbjerg is een heerlijk zwemparadijs met vele faciliteiten.

Bezienswaardigheden

De mooie, beschermde, roodwitte vuurtoren Sædding Strand Mellemfyr is de op een na oudste ijzeren vuurtoren van Denemarken. De 9 meter hoge, krijtwitte, betonnen beeldengroep Mennesket ved Havet (Ontmoeting tussen mens en zee) is gemaakt door de beeldhouwer Svend Wiig Hansen en bestaat uit vier mannen die zittend uitkijken over zee. De beelden, ook wel de vier witte mannen genoemd, zijn het symbool van Esbjerg en werden in 1995 ter ere van het 100-jarig jubileum van de stad geplaatst. Achter de witte beelden ligt het Fiskeri- og Søfartsmuseet. Geniet van de wisselende exposities, het grote zoutwateraquarium, het voederen van de zeehonden, de mooie eenden en waadvogels in het Vadehavspavillon en de vele leuke activiteiten. In het groene gebied langs het Sædding Strand kunt u enkele bunkers bekijken. Esbjerg heeft vele bezienswaardigheden, zoals het Esbjerg Kunstmuseum, Esbjerg Museum, Musikhuset Esbjerg, verschillende kunstgalerieën, leuke winkels en goede restaurants (6 km).

Dagje uit

Het Natur- og Kulturformidlingscentret Myrthuegård in Marbæk biedt informatie over de natuur en de geschiedenis van de streek en allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin (14 km). Vanuit Esbjerg is het met de boot 12 minuten varen naar Fanø. Verken dit mooie, charmante eiland met de auto of de fiets, en geniet van de oude, idyllische dorpjes met rietgedekte huizen, de mooie, brede badstranden, de unieke natuur en de interessante bezienswaardigheden. Ontdek de vele verschillende dieren in de kleine, gezellige Blåvand Zoo, tussen Blåvand en Ho. Hier kunt u geitjes aaien, konijnen knuffelen, ponyrijden en spelen op de speelplaats. De Blåvand Zoo is de enige dierentuin in Denemarken met witte leeuwen en rode reuzenkangoeroes (31 km). Maak een uitstapje naar LEGOLAND, bewonder de vele LEGO-bouwsels, probeer de verschillende attracties en beleef een geweldige dag met het hele gezin. Of u nu gaat voor rustige kinderattracties of voor wilde actie, u vindt het hier! (59 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sædding Strand

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Sædding Strand Vakantiehuis, Sædding Strand

   7 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 2   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 27-1080

    
   1 week van EUR 282,-