Huur een vakantiehuis in Sdr. Felding - Boek hier

Vakantiehuizen in Sdr. Felding, West Jutland, Denemarken van verhuring

In Sdr. Felding zit u midden tussen de mooie heidevelden, meren, rivieren en bossen.

 

Gastenbeoordelingen van Sdr. Felding

 
 

4 gasten hebben Sdr. Felding een gemiddelde beoordeling van 5,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Sdr. Felding is een klein gezellig dorpje op de West-Jutse heide. Het ligt in de buurt van grotere stadjes als Skjern, Brande en Herning, en op circa 30 km van de Ringkøbing Fjord. In Sdr. Felding zit u midden tussen de heuvels en heidevelden, bossen en meren en vlak bij de idyllische rivier de Skjern Å. Dit gebied is ideaal voor sportvissers en natuurliefhebbers. Tegelijkertijd ligt Sdr. Felding op een steenworp afstand van grotere stadjes, bezienswaardigheden en attracties voor het hele gezin. Vanuit uw vakantiehuis is het bijvoorbeeld maar 40 km naar LEGOLAND® en de Givskud Zoo, en 50 km verderop kunt u zwemmen in de Noordzee. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Sdr. Felding, en in Herning, 30 km naar het noorden, vindt u cafés, restaurants en winkels.

 
Sportvisser bij de Skjern Å, die meandert door het landschap rond Sdr. Felding De rivier de Skjern Å bij Sdr. Felding is populair onder sportvissers Mooie waterlelies in een van de vele meren rond Sdr. Felding Groot vismeer in een prachtige omgeving bij het vakantiegebied Sdr. Felding
 

Strande

Het dichtstbijzijnde strand ligt aan de Ringkøbing Fjord, op 30 km van Sdr. Felding. Hier kunt u zwemmen en windsurfen in het rustige, ondiepe water. Als u de voorkeur geeft aan het brede zandstrand en de duinen van de Noordzee, dan liggen Søndervig en Nymindegab op ongeveer 50 km afstand.

Natuur

Sdr. Felding ligt in een heuvelachtig landschap, tussen bossen en mooie heidevelden. De rivier de Skjern Å loopt vlak langs Sdr. Felding en heeft voor een landschap met een rijke vegetatie gezorgd. Door de vele meren, beken en rivieren in dit gebied is Sdr. Felding zeer aantrekkelijk voor sportvissers en natuurliefhebbers. 9 km ten noorden van Sdr. Felding ligt het mooie meer Kulsøen in een bebost recreatiegebied met een vuurplaats en natuurpaden, dat tevens een natuurreservaat is met een rijke vogelfauna. Vlak bij Skarrild, 9 km naar het noordoosten, ligt de Birkebæk Plantage, die met zijn vele bospaden en mooie uitkijkpunten zeker een bezoek waard is. In dit bosgebied kunt u bovendien drie grafheuvels uit de bronstijd bewonderen, de zogeheten Hjortsballehøjene. 10 km naar het westen ligt Borris Hede - een afwisselend natuurgebied met plantages, heidevelden en het dal van de rivier de Omme Å. Hier vindt u allerlei zeldzame planten, een rijke fauna, 14 grafheuvels en 5 mijlstenen.

Activiteiten

De rivier de Skjern Å biedt uitstekende vismogelijkheden, wat echter niet is toegestaan tussen 1 oktober en 1 april. De rivier loopt door een prachtig, afwisselend en ongerept natuurgebied, waar u tijdens het vissen volop van kunt genieten. U kunt ook vissen in andere riviertjes, meren en Put & Take-meren in de omgeving. Het gebied nodigt uit tot allerlei activiteiten in de buitenlucht. U kunt er bijvoorbeeld wandelen en fietsen in de natuur, golfen, kanoën op de Skjern Å en surfen in de Ringkøbing Fjord. In Herning kunt u naar het zwembad of naar Baboon City - een speel- en activiteitencentrum voor het hele gezin.

Bezienswaardigheden

Maak kennis met de folklore en de krijgsgeschiedenis in het Skarrild-Karstoft museum en het plaatselijke archief (9 km). Bij de mooie heidevelden en het bos langs de rivier de Karstoft Å vindt u het voormalige landhuis Skarrildhus, dat tegenwoordig fraai gerestaureerd is en omringd wordt door een prachtig, romantisch park. Er is ook een rododendronpark en een idyllische, oude watermolen (9 km). In het Hoven Landsbymuseum kunt u tentoonstellingen bekijken over de West-Jutse natuur en over de ontwikkeling van Hoven, een arm gehucht op de hei, tot een bloeiend dorp (13 km). Bij Hoven ligt ook het indrukwekkende landgoed Heimdal Gods. In het streekmuseum Rækker Møllegård bij Skjern kunt u een verzameling gebruiksvoorwerpen, een 200 jaar oud woonhuis en een gedenkzaal voor de Søren Kierkegaard-familie bekijken (20 km).

Dagje uit

In Herning treft u vele galerieën, het Steen Steensen Blicher Museum, het activiteitencentrum Baboon City en winkels en eetgelegenheden (27 km). In het Jyllands Park Zoo bij Videbæk kunt u meer dan 700 dieren uit alle landen van de wereld bekijken, aaien en voeren (30 km). LEGOLAND® biedt spanning en sensatie en allerlei leuke avonturen voor het hele gezin! Ontdek de Star Wars®-figuren, de ridders in vol ornaat, de piraten, de stoere cowboys, de wilde indianen en nog veel meer (40 km). In de Givskud Zoo kunt u met uw eigen auto of met een safaribus door het safarigebied rijden en dieren uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika van dichtbij bekijken (48 km). Tipperne is een beschermd vogelreservaat op het Tipper-schiereiland aan de zuidkant van de Ringkøbing Fjord. Hier rusten vogels uit heel Scandinavië uit tijdens hun vlucht vanuit hun overwintergebied naar hun broedplaats (50 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sdr. Felding

Zoek vakantiehuis
 
  • Inclusief eindschoonmaak
    

   Sdr. Felding Vakantieappartement op het platteland, Sdr. Felding

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   25000 m tot water
   Reg. nr.: 24-4201

    
   1 week van EUR 477,-