Huur een vakantiehuis in Sjelborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Sjelborg, West Jutland, Denemarken van verhuring

Sjælborg is natuurschoon gelegen aan het stille water van Ho Bugt ca. 13 km van Esbjerg en 25 km van de Noordzee.

 

Gastenbeoordelingen van Sjelborg

 
 

10 gasten hebben Sjelborg een gemiddelde beoordeling van 4,40 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Een zomerhuis verblijf in Sjælborg staat, vanwege de fantastische ligging in de mooie natuur en de nabijheid van de havenstad Esbjerg, garant voor een gevarieerde vakantie. In Hjerting, 3 km van Sjælborg kun je de dagelijkse boodschappen doen. In Blåvand, ongeveer 25 km van Sjælborg, vinden jullie een massa aan activiteiten, 24 uur per dag. Ook heeft Blåvand vele winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes.

 

Strand

Sjælborg ligt dicht bij een rustig en kindvriendelijk strand in Ho Bugt. Willen jullie liever genieten van de fantastische brede, witte zandstranden aan de Noordzeekust dan is het ongeveer 25 km naar de zandstranden van Skallingen en het Noordzeestrand van Blåvand. Skallingen heeft een heerlijk wit zandstrand. Vanaf de parkeerplaats op Skallingen Strand begint een langere wandeltocht door het natuurschone gebied naar Skalling Ende. Van Skalling Ende hebt je een prachtig uitzicht naar Fanø en Esbjerg. Blåvand wordt zolang als dat je kunt kijken omgeven door een breed wit zandstrand. Je mag niet met je auto op het strand rijden, maar het strand is een waar paradijs voor jullie die houden van water, zon, strand, wind en watersport.

Natuur

De natuur rondom Ho Bugt is bijzonder veelzijdig. In het gebied vind je open vlaktes met weilanden en bosgebieden met staatsbos. Ho Klitplantage, tussen Ho en Blåvand, is een groot beschermd duin- en heidelandschap met diverse wandelroutes en uitzichtpunten. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het duinlandschap en het schiereilandje Skallingen. Skallingen is uitgeroepen tot een natuurwetenschappelijk gebied. Hier kun je, te voet, helemaal op het uiterste puntje van het schiereilandje, de zeehonden zien luieren op de zandbanken of spelen in de zee. Het vogelleven en de flora op Skallingen zijn uniek. Vele trekvogels gebruiken Skallingen als rust- en eetplaats. Je kunt de vogels observeren vanuit diverse observatieposten. In de plantages achter Blåvand vind je het grootste hertenbestand van Denemarken.

Activiteiten

Het gebied nodigt je uit voor prachtige natuurbelevenissen. Wandeltochten langs de kust van Ho Bugt, een fietstochtje naar bijv. Skallingen, zeilen in Ho Bugt met het kleine eilandje Langli dat een rijk vogelleven heeft. Visliefhebbers kunnen vissen langs de kust of in een van de visparken of Put & Take meren die de omgeving rijk is. Probeer eens het vismeer, Ho Fiskesø of Broeng Fiskepark. In Ho ligt een eersteklas 18-holes golfbaan. Verder zijn er golfbanen in Esbjerg, Blåvand en Varde. Wil je liever gaan bowlen, dan kun je terecht in Ho Feriecenter.

Beziens-waardigheden

Breng een bezoekje aan Esbjerg en ga naar bijvoorbeeld het Kunstmuseum of bezichtig de gigantische witte sculpturen Mennesket ved Havet of een van de vele galerieën. Ga er lekker eten of shoppen. In het Visserij & Zeevaartmuseum van Esbjerg kun je kleurrijke vissen en gevaarlijke haaien in hun aquaria bewonderen. Een havenrondvaart is de haven van Esbjerg is ook leuk. Van historisch handwerk kunnen jullie genieten in bijvoorbeel het Ravmuseet (Barnsteenmuseum) of het Streekmuseum Blavandshuk Egnsmuseum in Oksbol. Het 11e eeuws kerkje, Aal Kirke, in Oksbol is bekend vanwege de vele kalkschilderijen. Net buiten Oksbol is een Duits vluchtelingenkerkhof gelegen (13 km).

Uitstapjes

Vanuit de haven van Esbjerg kun je een uitstapje maken naar het charmante eiland Fano. Ontdek de mooie natuur, de oude dorpjes en het heerlijke badstrand. Vogelliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het gereconstrueerde meer Filso achter Henne Strand of het vogelreservaat Tipperne bij de Ringkobing Fjord. Of maak een uitstapje verder landinwaarts naar de gezinsattracties LEGOLAND® en GIVSKUD ZOO.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sjelborg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Sjelborg Vakantieappartement in een stad, Sjelborg

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   25 m tot water
   Reg. nr.: 27-2007

    
   1 week van EUR 396,-
    
  •  

   Sjelborg Vakantiehuis, Sjelborg

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   20 m tot water
   Reg. nr.: 27-2005

    
   1 week van EUR 1466,-
    
  •  

   Sjelborg Vakantiehuis, Sjelborg

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 27-2008

    
   1 week van EUR 404,-
    
  •  

   Sjelborg Vakantiehuis, Sjelborg

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 3   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: no   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 27-2006

    
   1 week van EUR 462,-