Huur een vakantiehuis in Skarbak - Boek hier

Vakantiehuizen in Skarbak, West Jutland, Denemarken van verhuring

Hier kun je vakantie houden in een heerlijke natuur nabij de de Waddenzee en de Noordzee.

 

Gastenbeoordelingen van Skarbak

 
 

34 gasten hebben Skarbak een gemiddelde beoordeling van 4,15 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Petra, Zeist bezocht het gebiet van
 
09-08-2019 aan 19-08-2019

Ribe is een prachtig stadje en eiland Romo is erg mooi.


 

Omgeving

Skærbæk is een levendige sfeervolle stad met musea, bezienswaardigheden, activiteiten, groene recreatiegebieden, vele eetgelegenheden en goede inkoopmogelijkheden. De stad is gelegen aan de zuidwestkust van Jutland, direct aan de 10 km lange dam die naar Rømø leidt. Skærbæk wordt omgeven door de Waddenzee, waadgebieden met een rijk vogelleven, velden, plantages en kleine dorpjes in het groene achterland. De vele bezienswaardigheden, de unieke natuur en de veelzijdige activiteiten maken van dit gebied de ideale vakantiebestemming voor vogelliefhebbers, sportvissers, natuurliefhebbers en families met kinderen.

 
Vakantiehuizen in een groene omgeving in het centrum van Skærbæk De vakantiehuizen van Skærbæk liggen in een groene omgeving Eetgelegenheid en activiteitencentrum bij de vakantiehuizen in Skærbæk Speelplaats op een groot grasveld bij de vakantiehuizen in Skærbæk
 

Strande

Skærbæk ligt aan de vogelrijke Waddenzee met de grote stranduitlopers. Ca. 19 km van Skærbæk ligt aan de westzijde van Rømø één van de mooiste stranden van Europa, het 15 km lange Lakolk Strand. Hier kun je met je auto tot aan de strandkant komen, er zijn echter ook autovrije gebieden. Het kindvriendelijke steenvrije zandstrand heeft laag water, een zandzeebodem, duinen en de Blauwe Vlag. Het bijzondere van dit strand is dat het erg breed is, tussen 1,5 en 6 km, waardoor het geschikt is voor allerlei strandactiviteiten, zoals petanque, kittebuggyracen, vliegeren en windsurfen. Er is een groot verschil tussen eb en vloed, 2 maal daags wisselt het tij hier dramatisch, wees daarom ook voorzichtig en parkeer de auto niet geheel aan de waterlijn. Ca. 25 km zuidwaarts ligt het zandstrand van Emmerlev Kiev. Het strand is kindvriendelijk, heeft een zandbodem en laag water. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de Waddenzee en de eilanden Sild en Rømø.

Natuur

Skærbæk wordt omgeven door natuurschone gebieden in de vorm van de Waddenzee, strandweilanden, grote waadgebieden met vele vogels, heidelandschappen, bossen, plantages, meren, beken, landbouwakkers en grazende dieren. Dit prachtige natuurlandschap vindt je nergens anders ter wereld. Geniet van dit prachtige vogelrijke landschap te voet of per fiets. Vaak zie je hier in het westelijke deel van de Waddenzee zeehonden. Achter de dijken van de Waddenzee, direct ten zuiden van Skærbæk, ligt Ballum Enge, met vele zwanen en ganzen etc. Ieder voorjaar en najaar kun je hier ook genieten van het fenomeen 'zwarte zon', miljoenen spreeuwen verzamelen zich kort voor zonsondergang en opvoeren een waar spectakel aan de avondhemel. Op Rømø, aan de andere kant van de 10 km lange dam, kunnen jullie genieten van heidelandschappen, duinplantages, unieke brede zandstranden en het rijke dierenleven.

Activiteiten

Op de 920 m lange, outdoorbaan van Skærbæk Gokart Center kunnen jullie elkaar uitdagen in een gocartrace. Skærbæk Fritidscenter heeft een bowlingcenter, schietbanen, speelruimte, balbanen en een zwemhal met glijbanen, duikplanken, warm waterbassins en een sauna. Vanuit het Naturcenter Tønnisgård op Rømø kunnen jullie het gehele jaar door deelnemen aan begeleide natuurtouren. In Sønderjylland vinden jullie meerdere golfbanen o.a. in Arrild (17 km), Ribe (22 km), Toftlund (24 km) en Tønder (27 km), die geschikt zijn voor zowel beginnende als geoefende golfers. Door de ligging van Skærbæk aan de Waddenzee, beken en meren bieden goede vismogelijkheden. Op Rømø biedt het brede Lakolk Strand allerlei activiteiten, zoals zwemmen, zonnebaden, balspelen, surfen, vliegeren, kitebuggyrijden, wandeltochten en paardrijtochten. Ga ook eens wadlopen, een belevenis op zich.

Bezienswaardigheden

Skærbæk Museum is een streekmuseum, ingericht in een koopmanshuis uit 1909, dat de streekgeschiedenis en cultuur toont. Galerie Erz is een oude boswachterwoning met wisselende tentoonstellingen met schilderijen, tekeningen en foto's. Maak een wandeling door het ijzertijdperk in Hjemsted Oldtidspark nabij Skærbæk. Het centrum heeft een museum, een boerderij uit het ijzertijdperk, ouden graven, onderaardse gangen en nog veel meer (2 km). Bezoek ook de oude Trøjborg slotruïne bij Bredebro, naar verluidt spookt het hier 's-nachts (12 km). Rømø met het brede zandstrand, het heerlijke zwemwater, de charmerende oude rømøboerderijen, de gezellige eilandsfeer, en de vele bezienswaardigheden zoals Rømø Mini Museum, Naturcenter Tønnisgård, Nationalmuseet Kommandørgården en Rømø Sommerland is ook een bezoekje meer dan waard (15 km). De cultuurstad Løgumkloster met het oude monnikenklooster uit de 11e eeuw is ook aan te bevelen (18 km).

Dagje uit

Speel viking voor een dag in Lustrupholm Vikingecenter dat in Ribe, de oudste stad van Denemarken, ligt. Ontmoet de vikingensmid, de boogmakers, wevers, koks, bezoek hun families en huizen (22 km). In Tønder kun je genieten van de gezellige sfeer in de oudste koopmansstad van Denemarken met de interessante historische musea en de vele leuke winkeltjes en goede restaurants (27 km). Højer Mølle- en Marskmuseum is gehuisvest in de grootste hollandse molen die in Denemarken te vinden is, bekijk o.a. de tentoonstelling over de stromvloed (30 km). De oude middeleeuwse renaissance slotskerk in Møgeltønder en het slotpark rond kasteel Schackenborg zijn eveneens een bezoekje waard. LEGOLAND 'De leukste speelplaats voor de hele familie' heeft ca. 50 activiteiten, voor zowel jong als oud, begroet de ridders, piraten, cowboys, wilde indianen en nog veel meer (90 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skarbak

Zoek vakantiehuis