Huur een vakantiehuis in Skalstrup - Boek hier

Vakantiehuizen in Skalstrup, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het rustige en gezellige vakantiegebied Skalstrup ligt in het mooie West-Jutland, ten oosten van de Nissum Fjord.

 

Gastenbeoordelingen van Skalstrup

 
 

14 gasten hebben Skalstrup een gemiddelde beoordeling van 4,00 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Sol og Strand gast bezocht het gebiet van
 
17-07-2021 aan 24-07-2021

Buy a horn at the hornmakersfactory in Bøvlingbjerg: https://hornvarefabrikken.dk/


 

Omgeving

Het vakantiehuisgebied bij Skalstrup is een rustig gebied met een mooie en gevarieerde natuur en een prachtig strand. Een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en sportvissers. Voor de dagelijkse inkopen kun je terecht in het plaatsje Vemb, ongeveer 8 km van Skalstrup. Het handelsstadje Holstebro ligt ongeveer 28 km ten oosten van Skalstrup.

 

Strande

Aan de Nissum Fjord zijn de stranden klein en daarom erg geschikt voor kleine kinderen. Het water bij en in de omgeving van Skalstrup is laag. Ongeveer 15 km. van Skalstrup ligt het brede, witte Noordzeestrand. Ten noorden van Skalstrup ligt Fjaltring, hier vind je een prachtig wit zandstrand met fijne zandkorrels. Zowel op de Nissum Fjord als op de Noordzee kun je fantastisch surfen.

Natuur

Het landschap rond Skalstrup is gevarieerd met de fjord, riviertjes, meertjes, heide en bos. Het ondiepe water van de Nissum Fjord is een belangrijk broedgebied voor waadvogels. In de omgeving van de Nissum Fjord liggen een aantal natuurreservaten met een unieke flora en fauna. 'Klosterhede Plantage' is Denemarkens grootste aangelegde bos. Het bos, met stille herinneringen aan de tijd van de Tweede Wereldoorlog, zoals vliegvelden en bunkers, ligt ten zuiden van Lemvig. Er ligt ook een grote speelplaats en er zijn vele wandel-, fiets- en ruiterpaden Een paar kilometer ten noorden van Vedersø Klit ligt Husby Klitplantage. Deze plantage bestaat uit een gevarieerde natuur met eike-, beuke-, en naaldbomen. Geniet al wandelend langs de vele wandelpaden van deze prachtige natuur. In Husby Plantage ligt bovendien een meertje waar je kunt zwemmen. Vlakbij de plantage liggen de meertjes 'Husby Sø' en 'Nørre Sø', de enige zoetwatermeertjes van dit gebied. Hier vind je een rijk vogelleven.

Activiteiten

In het gebied om Skalstrup heen, ligt een uitgebreid netwerk aan goede fiets- en wandelpaden. Voor de sportvisser zijn er uitstekende viswateren in de fjord, de riviertjes en de beekjes. In de nabijliggende omgeving liggen bovendien 2 mooi gelegen Put & Take meertjes; één in de buurt van Vemb en één vlakbij Bøvlingbjerg. Je kunt zowel in het rustige water van de Nissum Fjord surfen of op de golven van de Noordzee. Ongeveer een kwartiertje rijden van Skalstrup ligt één van de beste golfbanen van het land, nl. Holstebro Golfklub. Bezoek Holstebro Badeland, een overdekt zwembad voor het hele gezin, als het geen strandweer is.

Bezienswaardigheden

Bezoek de open werkplaatsen in de omgeving van Bøvlingbjerg, 11 km. ten noorden van Skalstrup, waar locale kunstenaars werken en leven. Hier kun je bijv. zien hoe sieraden en keramiek gemaakt worden. Een aantal km. ten zuiden van Vemb ligt het enige bewaard gebleven landgoed van deze streek. Het landgoed 'Nørre Wosborg', is tegenwoordig een museum. Het landgoed is meer dan 700 jaar oud en wordt omringd door een gracht. Zowel de hereboerderij als het bijbehorende park is een bezoekje waard.

Uitstapjes

Maak tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Skalstrup een uitstapje naar het handelsstadje Holstebro, met zijn winkels, restaurants, interessante kunst en mooie rivieromgeving (28 km). Ga met je gezin terug in de tijd tijdens een bezoek aan het Hjerl Hede Frilandsmuseum. Hier zie je hoe de mensen vroeger leefden en werkten in hun huizen en werkplaatsen, op de boerderijen en in het veld. Een bezoek aan dit openluchtmuseum is een leerzame en gezellige ervaring voor het hele gezin (45 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skalstrup

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Skalstrup Vakantiehuis, Skalstrup

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 20-9026

    
   1 week van EUR 266,-
    
  •  

   Skalstrup Vakantiehuis, Skalstrup

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 20-9029

    
   1 week van EUR 288,-
    
  •  

   Skalstrup Vakantiehuis op het platteland, Skalstrup

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   500 m tot water
   Reg. nr.: 20-9031

    
   1 week van EUR 316,-
    
  •  

   Skalstrup Vakantiehuis, Skalstrup

    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   400 m tot water
   Reg. nr.: 20-9036

    
   1 week van EUR 276,-
    
  •  

   Skalstrup Vakantiehuis, Skalstrup

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 14   •   Slaapkamers: 5
   Huisdieren toegestaan: 2   •   1000 m tot water
   Reg. nr.: 20-9032

    
   1 week van EUR 727,-