Huur een vakantiehuis in Skarrild - Boek hier

Vakantiehuizen in Skarrild, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het stille plaatsjes Skarrild, temidden van Jutlands mooie heidegebied, is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en sportvissers.

 

Gastenbeoordelingen van Skarrild

 
 

gasten hebben Skarrild een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Dwars door het plaatsje Skarrild kronkelt het riviertje de Skjern Å, dat bijdraagt aan het mooie en groene landschap van dit gebied. Skarrild is een eldorado voor de sportvisser met zijn vele meertjes, riviertjes en beekjes. Het plaatsje ligt vlakbij de wat grotere plaatsen Herning en Brande, met bezienswaardigheden, activiteiten en uitstekende winkels.

 

Strande

Vanaf Skarrild is het ongeveer een uurtje in de auto naar de Noordzeekust met o.a. Nymindegab Strand, waar je de lange fijne zandstranden met duinen en de Europese Blauwe Vlag vindt. aan de Ringkøbing Fjord, ongeveer 50 km. van Skarrild, vind je goede stranden. Bij Bork Havn Strand kun je surfen leren.

Natuur

Skarrild ligt middenin Jutland´s prachtige heide, die wordt omgeven door bossen, riviertjes en meertjes. Skarrild Å loopt door Skarrild en mondt uit in het visrijke riviertje Skjern Å, dat dwars door een rivierendal en een vredig natuurgebied loopt. Karstoft Å loopt eveneens vlak langs Skarrild. In de buurt van Skarrild ligt Birkebæk Plantage, met vele paden en goede uitzichtspunten. In deze bosrijke omgeving liggen de drie grafheuvels uit de Bronstijd, namelijk de 'Hjortsballehøje'.

Activiteiten

Overal in de omgeving vind je uitstekende viswateren, zoals Karstoft Å en Skjern Å, riviertjes waar je ongestoord van de rustige natuur kunt genieten. Ook de meertjes Højkilde Lystfiskersø en Silstrup Put&Take zijn absoluut de moeite waard. Hou je niet van vissen, dan kun je een kano huren en je laten betoveren door de natuur rond Skarrild Å, Skjern Å of Karstoft Å (riviertjes). Bij de brug in Skarrild kun je een pauze nemen aan de aangelegde 'parkeerplaats' voor kano´s. Er zijn goede golfbanen in het gebied, op slechts enkele kilometers afstand van Skarrild ligt de Åskov Golfclub. Je kunt ook van de natuur genieten door een wandeling te maken langs de vele natuurpaden in het bos om Skarrild heen.

Bezienswaardigheden

Skarrild Kirke is één van de oudste kerken van Denemarken, op het kerkhof liggen de Engelse piloten van een neergeschoten oorlogsvliegtuig begraven. Het Skarrild-Karstoft museum bestaat uit een historisch archief en een tentoonstelling over de oorlog. In Hesselvig Plantage, een paar km. ten oosten van Skarrild, ligt Denemarkens enige teer-oven uit vroeger tijden. De plek is tegenwoordig een populair dagje uit. In het bos en de heide aan de Karstoft Å ligt de hereboerderij 'Skarrildhus', die vandaag de dag zorgvuldig gerestaureerd is. Het bijbehorende park bestaat uit prachtige rododendronnen en een schilderachtige oude watermolen.

Dagje uit

Bezoek de 'hoofdstad van de heide', de gezellige plaats Herning, die vooral bekend is als textielstad, maar ook als cultuurstad. Ook worden er jaarlijks vele beurzen in Herning gehouden. Je vind hier vele galeries, het Steen Steensen Blicher Museum en het 'Brunkulsmuseet' in Søby (bruinkoolsmuseum). Bovendien kun je hier uitstekend winkelen en er zijn vele restaurants (22 km). In 'Jyllands Park Zoo' (Haunstrup Dyrepark) kun je maar liefst 700 dieren bekijken, aaien en voeren (31 km). Givskud is een leeuwenpark en dierentuin. Hier kun je een rondrit maken tussen de wilde dieren en van heel dichtbij neushorens en leeuwen bekijken (40 km). Het vogelreservaat 'Tipperne' in het zuidelijke gebied van Ringkøbing Fjord is, samen met de laagwatergebieden om het schiereiland heen, rustplaats voor duizenden waadvogels, eenden en ganzen (50 km). LEGOLAND, circa 50 km van Skarrild, bestaat uit meer dan 50 miljoen bouwsteentjes. Hier vind je activiteiten voor het hele gezin.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Skarrild

Zoek vakantiehuis