Huur een vakantiehuis in Soender Omme - Boek hier

Vakantiehuizen in Soender Omme, West Jutland, Denemarken van verhuring

Sønder Omme ligt op de Jutse heide - hier vind je een schitterende natuur, goede vismogelijkheden en een gezellige sfeer.

 

Gastenbeoordelingen van Soender Omme

 
 

gasten hebben Soender Omme een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Sønder Omme ligt in het midden van Jutlands prachtige en ongerepte natuur, ca. 9 km ten noorden van Grindsted. Sønder Omme wordt omgeven door weilanden, beken, plantages en groene recreatiegebieden. De idyllische beek Omme Å slingert door Sønder Omme. Langs deze visrijke beek hebben de inwoners van Sønder Omme een prachtig wandelpad aangelegd. In Sønder Omme vind je goede inkoopsmogelijkheden en diverse eetgelegenheden, bijvoorbeeld de historische herberg Sdr. Omme Kro, alsmede de grote oude kerk "lange Maren" uit de vroege middeleeuwen. Het plaatsje is bovendien bekend voor het jaarlijkse dorpsfeest met veel muziek - dat bijzonder populair is en volk van heinde en ver aantrekt. Dit gebied is de ideale vakantiebestemming voor visliefhebbers en iedereen die van een mooie natuur houdt.

 

Strande

Aangezien Sønder Omme in het hartje van Denemarken ligt, is er dus geen kust of strand. Wil je graag zwemmen, ga dan naar het Ringkøbing Fjord met ondiep en rustig water (40 km). De Noordzee ligt op ongeveer 60 km afstand, ca. een uurtje rijden naar het westen en je vindt prachtige lange zandstranden met duinen en de Blauwe Vlag ten teken van schoon zwemwater.

Natuur

De natuur rond Sønder Omme bestaat uit heidegebieden, plantages, beken, weilanden en groene recreatiegebieden. De nabij gelegen Sønder Omme Plantage is de grootste plantage in de omgeving, met 15 verschillende boomsoorten. Hier kun je wandelen en fietsen over de uitgezette wandelpaden. Grene Sande is een uniek natuurgebied met stuifduinen, heide en bos. Hier kun je wandelen, fietsen, met de honden wandelen in het hondenbos, metershoge mierenhopen zien, paddestoelen verzamelen terwijl je geniet van de vogels en het voortkabbelen van de de beek Grene Å. Dit beschermde natuurgebied - Grene Sande - ligt in Gyttegård Plantage tussen Grindsted en Billund (20 km).

Activiteiten

Vanwege de vele beekjes, is dit gebied bijzonder aantrekkelijk onder de visliefhebbers. Hier kun je heerlijk rustig vissen in de schitterende natuur. In de beek Omme Å, die door Sønder Omme slingert, kun je vissen op onder andere beekforel. Je kunt ook vissen in de nabijgelegen beken Skjern Å, Grindsted Å, Ansager Å, Grene Å en Karstoft Å. Binnen een radius van 10 kilometer van Sønder Omme liggen er ook 4 Put & Take vismeren. In de nabij omgeving zijn er ook meerdere goede golfbanen te vinden, gewone golfbanen, maar ook Pay & Play banen, zoals Par3golf Pay & Play bij Hoven (11 km), Åskov Golfklub in Sønder-Felding (17 km) of Skærbæk Mølle Golfklub in Ølgod (21 km).

Bezienswaardigheden

Het charmerende dorpje Filskov werd in 2003 uitgeroepen tot het allerbeste dorp. Hier kun je o.a. een historische uitgraving bezichtigen (9 km). In het Grindsted Museum kom je van alles aan de weet over de streekgeschiedenis. Grindsted heeft ook een Bezettingsmuseum alwaar je een goede indruk krijgt van het dagelijkse leven onder de bezettingstijd (9 km). Breng ook in alle rust, of tijdens één van de vele drukke activiteitsdagen de oude boerderij Museumsgården Karensminde bij Grindsted (16 km).

Dagje uit

In het natuurschone heidelandschap en het bos aan de beek Karstoft Å, ligt de vroegere hereboerderij Skarrildhus, vandaag de dag geheel gerestaureerd en omgeven door een weelderig en romantisch rododendronpark met een idyllische watermolen (25 km). LEGOLAND® is opgebouwd van ca. 50 miljoen legostenen. Hier vind je maar liefst 50 attracties vol snelheid en spanning. ’De leukste speelplaats voor het hele gezin’ heeft ridders, piraten, cowboys, indianen en nog heel veel meer (26 km). Givskud Zoo is een combinatie van dierentuin en safaripark. Beleef van nabij de leeuwen, neushoorns, apen, olifanten, zebra’s, giraffen, alpacas, wolven en nog vele andere dieren (33 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Soender Omme

Zoek vakantiehuis