Huur een vakantiehuis in Starup - Boek hier

Vakantiehuizen in Starup, West Jutland, Denemarken van verhuring

In Starup vind je een sfeervol plattelandsmilieu, gelegen in een afwisselend natuurlandschap.

 

Gastenbeoordelingen van Starup

 
 

gasten hebben Starup een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het gezellige dorp Starup ligt in het hartje van midden-west Jutland en wordt omgeven door een vredige natuur met beekdalen, velden, grazend vee, bossen, venen en plantages. De idyllische beek Holme Å slingert langs Starup, en het mooie van-kust-tot-kust-pad tussen Vejle en Blåvand loopt langs de beek en dus langs Starup. Starup ligt in nabijheid van de iets grotere plaatsen Grindsted (15 km), Varde (25 km), Billund (27 km) en Esbjerg (35 km). Starup ligt dus op kort afstand van winkels, eetgelegenheden, bezienswaardigheden, pretparken en stranden.

 

Strande

Neem een verfrissende duik in het meer Kvie Sø, met schoon zwemwater, een zandbodem en een zwemsteiger. Het water van het meer is ondiep en dus kindvriendelijk (15 km). De brede witte zandstranden aan de westkust, met de hoge duinen, het fijne zandstrand, en de Blauwe Vlag ten teken van schoon zwemwater, vind je bij Henne Strand en Vejers Strand, ca. 50 km van Starup. Henne Strand is autovrij, op Vejers Strand is het zuidelijke deel van het strand toegankelijk voor auto’s. Het noorderlijke deel van het strand is voorbehouden voor fietsers en voetgangers. In het hoogseizoen houden strandwachten een oogje in het zeil met de badende gasten.

Natuur

Één van de schoonste beken in Denemarken is de beek Holme Å. De beek slingert door een ongerept natuurlandschap. Langs de oevers van de beek vind je een rijke flora en fauna. Starup wordt omgeven door weilanden, akkers, bossen, venen en mooie plantages, o.a. Skovsende, Haldbjerg, Vrenderup en Starup Plantage - alle met een veelzijdig dierenleven. Het recreatieve meer Kvie Sø is één van de schoonste meren van Denemarken, met een unieke natuur. Een heerlijk plekje om te zwemmen en te wandelen (15 km noordwaarts).

Activiteiten

De beek Holme Å is een bijzonder goede visstek, maar je kunt ook een kano huren voor een idyllisch kanotochtje. De beek Ansager Å – tussen Varde en Grindsted - is rijk aan beekforel. In de beek Grindsted Å kun je prima vliegvissen. Volg een stukje van het 120 km lange wandelpad dat begint in Vejle en de beek Holme Å volgt om te eindigen in Blåvand aan de westkust. Geniet van de rust en de ongerepte natuur. In Hellehallen kun je zwemmen en motioneren (7 km). Bij het meer Kvie Sø kun je heerlijk zwemmen, wandelen, spelen op de speelplaats of lekker picknicken (15 km). Golfspelers kunnen de golfparcours van Gyttegaard Golf Klub bij Hegnsvig (24 km) of Breinholdtgård Golf Center bij Esbjerg proberen(35 km).

Bezienswaardigheden

De grootst bezienswaardigheid in en rond Starup is de mooie natuur met beekdalen, bossen en heidelandschappen. De bron S. Syllatzes kilde is een heilige bron uit de middeleeuwen. Naar zeggen heeft de bron genezende krachten. Via een trap achter de kerk van Starup kun je bij de bron kommen. In de tuin Tambour Have, in het bos Nordenskov - bij het meer Karlsgårde Sø , kun je genieten van de rust en de schitterende tuinmotieven (15 km). Bij het meer vind je een kopie van de kleine zeemeermin - in hout. Janus Bygningen in Tistrup is een kunstmuseum voor moderne kunst, sculpturen en kunsthandwerk. Bezoek en geniet van één van de vele wisselende tentoonstellingen (23 km).

Dagje uit

LEGOLAND® is gebouwd met ca. 50 miljoen legostenener en is boordevol leuke attracties en activiteiten voor het hele gezin. Bezoek de zeerovers in Piratland, maak een ritje in de Frog Hopper in Miniland of bezoek Bob de Bouwer en zijn vriendjes (28 km). Breng ook een bezoekje aan Esbjerg met het mooie kunstmuseum, de gigantische sculpturen ‘Mensen aan de Zee’, kunstateliers, leuke winkels en gezellige eetgelegenheden (35 km). In de grote aquaria van het Esjbjerg Fiskeri en Søfartsmuseum kun je genieten van vele kleurrijke vissen en gevaarlijke haaien. In Esbjerg Havn kun je aan boord gaan van de havenrondvaartboot. Vanaf Esbjerg vaar je binnen 10 minuten over naar het idyllische eilandje Fanø, met de eeuwenoude karakteristieke huisjes met strodaken. Het eiland heeft schitterende stranden en een mooie natuur, en is zeker een bezoekje waard. In Givskud Zoo - een combinatie van dierentuin en safaripark – leven ca. 1000 dieren afkomstig van alle landen ter wereld (47 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Starup

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Starup Vakantiehuis in een vakantiedorp, Starup

    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 1   •   45000 m tot water
   Reg. nr.: 25-3020

    
   1 week van EUR 228,-