Huur een vakantiehuis in Sunds - Boek hier

Vakantiehuizen in Sunds, West Jutland, Denemarken van verhuring

Temidden van het vlakke Jutse heidegebied ligt de plaats Sunds aan het meertje met dezelfde naam.

 

Gastenbeoordelingen van Sunds

 
 

7 gasten hebben Sunds een gemiddelde beoordeling van 4,71 van de 5 sterren gegeven.


Tips van de gasten voor ervaringen in de omgeving

?
 
Petra, Lage Zwaluwe bezocht het gebiet van
 
29-09-2018 aan 06-10-2018

Bezoek Kongernes Jelling, Nationalmuseet


Gerry, Drachten bezocht het gebiet van
 
29-09-2018 aan 06-10-2018

We vonden het bezoek aan het Textielmuseum in Herning heel interessant. En we hebben heerlijk geluncht bij Brdr Price.


 

Omgeving

Sunds ligt midden in Denemarken aan het meertje Sunds, een populair vissersgebied. Je kunt ook zwemmen en zeilen in het schone water. De zomerhuizen liggen in een recreatief gebied, om het meertje heen. In Sunds kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen. Ook zijn er eetgelegenheden. Herning, met een breed aanbod aan activiteiten voor hele gezin, ligt 10 km. ten zuiden van Sunds.

 
Uitzicht op Sunds Sø en de vakantiehuizen rond het meer Zwemsteiger en strand met rood zand bij het meer Sunds Sø en het vakantiepark Sunds Groen recreatiegebied bij het meer Sunds Sø Fraai gelegen vakantiehuis met uitzicht op het meer Sunds Sø
 

Strande

Je kunt in het Sunds Meer zwemmen. Het water is schoon, de bodem is van zand en er zijn steigers. Het dichstbijzijnde Noordzeestrand ligt bij Houvig, ongeveer 65 km. ten westen van Sunds. Hier vind je zandstrand met duinen. Op enkele stukken liggen echter stenen. Het strand is autovrij.

Natuur

Om Sunds heen ligt een vlak heidelandschap. Sunds Sø is het grootste meer in de heide, met een oppervlakte van 128 hectare. Om het meer heen ligt een 5 km. lang pad, waar je kunt wandelen en fietsen. Rond het visrijke meer vind je een rijk vogelleven. Linnebjerg Bakke is een 74 meter hoge, natuurbeschermde heuvel, begroeid met bomen en heide. In de bijbehorende plantage kun je heerlijk wandelen. Er zijn talrijke meertjes, plantages, bossen, moerassen, heide-, en natuurgebieden in de omgeving van Sunds, waar je van de rust en de natuur kunt genieten.

Activiteiten

Sunds Sø bestaat uit visrijk water. De omgeving van Sunds is vlak en daarom een uitstekend fietsgebied. Ook kun je golfen op één van de 5 golfbanen in de omgeving, vissen in de Put&Take-meertjes, wandelen in de prachtige Midden- en West-Jutse natuur en kanoën in de rivier 'Storeåen'.

Bezienswaardigheden

In het schip van de kerk 'Sunds Kirke' staat een model van het opleidingsschip 'København'. De hereboerderij 'Herningsholm', omringd door wallen en grachten, is het oudste gebouw van Herning. Het gebouw huist een museum, waar de historie van de Jutse heide en Steen Steensen Blicher wordt getoond. De streek is rijk aan kerken, kloosters, musea, galeries, monumenten, parken en tuinen.

Dagje uit

Bezoek de gezellige stad Herning, bekend als textiel-, beurzen- en cultuurstad. Je vindt hier een aantal galeries, het Steen Steensen Blicher Museum en het Brunkulsmuseet (bruinkoolsmuseum) in Søby. Ook kun je uitstekend winkelen en eten in Herning. In het Jyllands Park Zoo bij Videbæk kun je meer dan 700 dieren en vogels uit alle landen van de wereld bekijken. Kinderen mogen de dieren voeren (32 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een spannend en levendig openluchtmuseum voor de hele familie. Bekijk hoe men 150 jaar geleden leefde op het platteland (42 km). Het 'Løveparken' in Givskud is zowel een leeuwenpark als een dierentuin. Ontmoet meer dan 1000 dieren uit de hele wereld op het meer dan 60 hectare grote terrein (57 km). LEGOLAND, circa 68 km. van Sunds, bestaat uit meer dan 50 miljoen bouwsteentjes. Hier vind je activiteiten voor het hele gezin.

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Sunds

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Sunds Vakantiehuis, Sunds

   4 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   150 m tot water
   Reg. nr.: 24-4608

    
   1 week van EUR 276,-
    
  •  

   Sunds Vakantiehuis, Sunds

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 4   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no  
   Reg. nr.: 24-4610

    
   1 week van EUR 524,-