Huur een vakantiehuis in Thorsminde - Boek hier

Vakantiehuizen in Thorsminde, West Jutland, Denemarken van verhuring

Torsminde ligt op de landtang tussen de Noordzee en het Nissum Fjord in het natuurschone West-Jutland.

 

Gastenbeoordelingen van Thorsminde

 
 

8 gasten hebben Thorsminde een gemiddelde beoordeling van 4,75 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Torsminde is omgeven door een prachtige natuur en hier hebben jullie de mogelijkheid om zowel te ontspannen als een actieve vakantie te houden. In de haven van het stadje kun je de viskotters met hun vangst binnen zien komen en je kunt zelf direct de versgevangen vis kopen, in elk geval is het genieten van het gezellige havensfeertje. Van het prachtige uitzicht over zee en fjord kun je genieten van af de toppen van de 'molerne' (kiezelalggroeven). In Torsminde heb je goede inkoopmogelijkheden en een heerlijk restaurant met echt een prachtig zeezicht. Naar Holstebro is het ongeveer 46 km en hier vinden jullie leuke winkels, gezellige cafeetjes en eetgelegenheden.

 
Thorsminde heeft een heerlijk Noordzeestrand met hoge duinen Het heerlijke, brede zandstrand met hoge duinen bij Thorsminde Anker en kanon voor het Strandingsmuseum bij het strand van Thorsminde Sportvissers op de pieren bij Thorsminde
 

Strande

Bij Torsminde heb je mooie Noordzeestranden met grof zand, duinen en diep water. Het strand ten noorden van de haven is bijzonder goed en heeft bovendien de Europese Blauwe Vlag. Geef je echter de voorkeur aan kleinere en meer kindvriendelijke stranden, dan vind je deze bij het Nissum Fjord. Hier heb je fijn zand en laag water. Ook kun je goed windsurfen op het Nissum Fjord.

Natuur

De natuur rond Torsminde bestaat vooral uit veel groen, fjord en zee. Het gebied bij het Nissum Fjord heeft een rijk dieren- en vogelleven. Onder in het Nissum Fjord, recht tegenover het vasteland, ligt het kleine eilandje Fjandø, met een groot vogelreservaat, in de zomermaanden is er dan ook geen verkeer toegestaan. In Husby Klitplantage (duinengebied), 14 km zuidwaarts, kun je heerlijk wandelen op een van de vele uitgezette wandelroutes. De plantage strekt zich van de zee tot ver landinwaarts. Nabij de zee vinden jullie vooral duinen en heide terwijl verder landinwaarts het landschap overgaat in eerst dennenbos en later loofbos. Bovendien ligt er in de plantage een heerlijk meer waar je kunt zwemmen.

Activiteiten

Behoor je tot de visliefhebbers, dan heb je echt goede mogelijkheden in Torsminde. Je kunt met de viskotter 'Midboen' mee uitvaren, een hengeltje uitgooien in het Nissum Fjord, vissen vanaf het strand of de molerhellingen aan de Noordzeekust of in de haven van Torsminde. Bij Fjand, enkele kilometers ten zuiden van Torsminde, ligt een goed vispark, Fjand Fiskepark, alsmede een rokerij. Ook vinden jullie in Torsminde een zwembad met sauna. Torsminde heeft goede surfmogelijkheden, zowel op de Noordzee als op het Nissum Fjord. In de omgeving vind je meerdere goede fiets- en wandelroutes, en op het strand kun je, ongeacht het jaargetijde, altijd heerlijk wandelen. Liefhebbers van golf kunnen terecht op een van de volgende banen die de omgeving rijk is: Holstebro Golfclub en Holmsland Golfclub bij Søndervig.

Bezienswaardigheden

Kenmerk van het stadje is een zeemeermin, geschapen door de plaatselijke steenhouwer. Zij illustreert het verlangen naar de veilige thuiskomst van de vissers. Bezoek evt. het strandingsmuseum 'St. George' in Torsminde. Hier krijg je een inzicht van het leven aan boord van de Engelse oorlogsschepen 'St. George' en 'Defence'. Het museum werd opgericht na een van de grootste scheepsongelukken ter wereld in 1811. In dat jaar vergingen beide schepen en 1000 man verdronken voor de kust van Torsminde. Hoor de tragische geschiedenis van deze schepen en bezichtig o.a. de gevonden kanonnen, goudmunten, muziekinstrumenten en wapens. Echt heel apart is een bezoekje aan de kerk van Torsminde, deze is namelijk ingericht in het oude reddingsstation. Op de grote middeleeuwse herenboerderij Nr. Wosborg kun je een dagelijkse dag beleven van het leven op een Deense boerderij.

Uitstapjes

In Thyboron vind je zowel het Kystcentret Thyboron als het Jyllands Akvariet met activiteiten, tentoonstellingen en aquaria. Aai een haai, maak je eigen onweer of start een tornado (41 km). Ringkobing is een gezellig, oud provinciestadje met geplaveide straatjes en een aantrekkelijk havengebied (42 km). Het Ringkobing Museum presenteert vondsten uit een steentijddorp bij Fjand, waaronder een beroemde, verkoolde deur. Maak een dagtochtje naar het openluchtmuseum Hjerl Hede en bekijk een oud dorpje met werkplaatsen, boerderijen, dieren, weilanden, winkels met producten uit vroeger tijden en nog veel meer (64 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Thorsminde

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Thorsminde Vakantiehuis, Thorsminde

   5 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   25 m tot water
   Reg. nr.: 20-7016

    
   1 week van EUR 523,-
    
  •  

   Thorsminde Vakantieappartement in een stad, Thorsminde

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 2   •   Slaapkamers: 1
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 20-7017

    
   1 week van EUR 214,-