Huur een vakantiehuis in Thorsted - Boek hier

Vakantiehuizen in Thorsted, West Jutland, Denemarken van verhuring

Thorsted ligt midden in de prachtige natuur van West-Jutland.

 

Gastenbeoordelingen van Thorsted

 
 

1 gasten hebben Thorsted een gemiddelde beoordeling van 3,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het dorpje Thorsted is omgeven door open velden en heide- en bosgebieden, en is daarmee een ideale vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. De Ringkøbing Fjord en de Noordzee liggen op ongeveer 20 km afstand. Dankzij de ligging van Thorsted zit u in een rustig natuurgebied, maar bent u toch niet ver verwijderd van de zee, de fjord, verschillende stadjes en bezienswaardigheden in de omgeving. In Thorsted kunt u uitstekend uw dagelijkse boodschappen doen. Als u naar een grotere stad wilt, kunt u terecht in Ringkøbing (20 km), Holstebro (29 km) of Herning (48).

 

Strande

Thorsted heeft geen strand, maar 20 km verderop lonken de bruisende golven en de lange zandstranden van de Noordzee of het rustige water van de Ringkøbing Fjord. De dichtstbijzijnde Noordzeestranden zijn Vester Husby, Vedersø Klit en Søndervig, allemaal met fijn zand, hoge duinen en een Blauwe Vlag.

Natuur

Thorsted is omgeven door open velden en heide- en bosgebieden. Even ten zuiden van Thorsted kunt u een wandeling maken in het mooie bos Hoverdal Plantage. In noordelijke richting liggen de bossen Klovsig Plantage, Fejsø-Thorsted Plantage, Stråsø Plantage en Ulfborg-Stråsø Plantage. Deze prachtige natuurgebieden zijn allemaal voorzien van gemarkeerde wandelroutes van verschillende lengte. Rond de Nissum Fjord, een belangrijke broedplaats voor trekvogels, bevinden zich verschillende wildreservaten en beschermde vogelgebieden. Op het onbewoonde eiland Fjandø, in het zuidwesten van de Nissum Fjord, kunt u de schapen zien grazen. Een paar km landinwaarts vanaf de Noordzeekust liggen de meren Husby Sø en Nørre Sø. Deze meren zijn de enige zoetwatermeren in dit gebied, en hebben een rijke vogelfauna.

Activiteiten

In het sportcentrum Spjald FritidsCenter kunt u onder andere gebruikmaken van een zwembad (12 km). Het zwemparadijs Ulfborg Svømmecenter biedt activiteiten voor het hele gezin, waaronder een 40 meter lange waterglijbaan, duikplanken, een sauna en een zonnebank (12 km). De vele heide- en bosgebieden rond Thorsted zijn ideaal om in te wandelen, fietsen of paardrijden. Rijpaarden zijn in de omgeving te huur. Sportvissers kunnen vissen in verschillende rivieren, Put & Take-vismeren, de fjorden en de zee. Golfers kunnen terecht op de golfbanen van o.a. de Holstebro Golfclub bij Vemb (21 km), de Trehøje Golfklub in Vildbjerg (24 km) en de Dejbjerg Golfklub bij Skjern (34 km).

Bezienswaardigheden

Strandgården in Ulfborg is een monumentale duinboerderij, waar u een verzameling antieke landbouwwerktuigen en visgerei kunt bekijken (12 km). In het streekmuseum Vedersø Egnsmuseum kunt u onder andere een gedenkzaal voor Kaj Munk bekijken (19 km).

Dagje uit

20 km naar het noorden staat Nørre Vosborg, het enige bewaard gebleven landhuis in de omgeving, dat tegenwoordig dienstdoet als museum. Dit landhuis is ruim 700 jaar oud en wordt omringd door een vestinggracht. Zowel het landhuis als het bijbehorende park zijn een bezoek waard. Bezoek ook het oude, charmante provinciestadje Ringkøbing, met zijn gezellige haven, smalle straatjes met kinderkopjes, fraai gerestaureerde huizen en uitstekende winkelmogelijkheden (22 km). Jyllands Park Zoo bij Videbæk is een gezellige dierentuin met meer dan 700 dieren en vogels uit de hele wereld, een kleine kinderkermis en een grote speelplaats met het grootste springkussen van Denemarken. Hier kunt u ook een trein- of boottochtje maken en op een pony rijden (25 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een interessant museum voor het hele gezin. Hier kunt u een kijkje nemen in het boerenleven van zo’n 150 jaar geleden (48 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Thorsted

Zoek vakantiehuis