Huur een vakantiehuis in Thyboron - Boek hier

Vakantiehuizen in Thyboron, West Jutland, Denemarken van verhuring

Het vakantiegebied Thyboron is fraai gelegen aan de Noordzee en heeft een breed zandstrand met bunkers en hoge duinen, een gezellig centrum met een haven en winkels en bezienswaardigheden voor het hele gezin. De vakantiehuizen van Thyboron zijn stadshuizen op loopafstand van het centrum, het strand en attracties.

 

Gastenbeoordelingen van Thyboron

 
 

6 gasten hebben Thyboron een gemiddelde beoordeling van 3,67 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Thyborøn ligt op het puntje van een smalle landtong tussen de Noordzee en het Nissum Fjord, in het noordelijke deel van West-Jutland. In deze gezellige vakantieplaats vinden jullie een visserijhaven, een sfeervolle marina, goede inkoopmogelijkheden, meerdere eetgelegenheden en vele interessante attracties. Er is een veerdienst van Thyborøn naar Agger Tange. Thyborøn wordt omgeven door de zee, het fjord en de unieke vogelgebieden. Hier vinden jullie een vredige rust en frisse zilte zeelucht. Het gebied is bijzonder geschikt voor families met kinderen, vogelliefhebbers en sportvissers. De dichtstbijzijnde grotere stad is Thisted (48 km), Hanstholm (60 km) en Skive (78 km).

 
Het brede zandstrand van Thyborøn met bunkers, golfbrekers en duinen Het heerlijke zandstrand van Thyborøn aan de Nissum Fjord De gezellige jachthaven van Thyborøn aan de Nissum Fjord Het beroemde Sneglehus in Thyborøn is versierd met miljoenen mosselschelpen en slakkenhuizen
 

Strande

Nabij de haven van Thyborøn ligt het heerlijke kindvriendelijke strand met een zandbodem. Het strand wordt afgeschermd door de landtong en de golfbrekers en heeft kleine duinen. De waterkwaliteit is goed en hier wappert dan ook de Europese Blauwe Vlag. Het strand is geschikt voor allerlei strand- en watersportactiviteiten. Na een dagje strand kunnen jullie heerlijk slenteren over de strandpromenade. Vliegeren en het vliegen met modelvliegtuigjes zijn op dit strand populaire activiteiten. Bovendien kun je hier, ongeacht het jaargetijde, heerlijke strandwandelingen maken.

Natuur

Het zomerhuisgebied wordt omgeven door schone, ongerepte en unieke natuurgebieden met heide en duinen. Hier kunnen jullie heerlijk wandelen en of fietsen. Onderweg kunnen jullie genieten van fantastische vergezichten over het water en de omgeving. Op de landtong Harboøre Tange (tussen Thyborøn en Harboøre), ligt een groot beschermd waadgebied met een rijk dierenleven in het bijzonder vogels. Nemen jullie de veerboot van Thyborøn naar Agger Tange, dan kun je onderweg een zeehondenkolonie observeren. Agger Tange, aan de andere kant van het fjord, is eveneens een waar vogeleldorado. De beschermde ondiepe watergebieden, de grote lagunemeren en waadgebieden aan de oostzijde, zijn geliefde broed- en voederplaatsen voor de vele waadvogels. De landtong is tevens een belangrijke rustplaats voor vele vogelsoorten tijdens hun voorjaars- en najaarstrektochten.

Activiteiten

Thyborøn is een paradijs voor sportvissers! Hier kunnen jullie vissen vanaf de kust, vanaf de landtong Harboøre Tange, vanaf de golfbrekers, in het kanaal, in de haven, op zee og in één van de in het achterland gelegen Put & Take visparken. Gedurende de zomer worden er vanuit de haven van Harboøre zeiltochtjes op het fjord en op zee georganiseerd. Golfliefhebbers kunnen terecht op de golfbanen van Lemvig Golfklub (24 km), Struer Golfklub (48 km), Nordvestjysk Golfklub in Thisted (48 km) en Han Herreds Golfklub in Fjerritslev (90 km). Verder kun je in de wateren van deze omgeving uitstekend surfen.

Bezienswaardigheden

Kystcentret Thyborøn is één van de grootste doe- en leercentra aan de Westkust, waar je kunt experimenteren met golven, stromingen, het getij, drijfzand, stormvloed en natuurkrachten. Sneglehuset is een 'gewoon huis' dat zowel van binnen als van buiten bedekt is met miljoenen schelpen en slakkenhuizen. In Jyllands Akvariet kun je de haaien of krabben over hun kop aaien, de skeletten van walvissen bekijken, een viskotter bezoeken of de verzameling barnsteen bewonderen. Thyborøn Fæstningen was één van de grootste vestingen van Denemarken en bestaat uit de resten van 64 bunkers uit W.O. II. In 'Den gamle Smedie' wordt kunst en cultuur tentoongesteld. Thyborøn Ølsamling is een privé verzameling met 7000 soorten bier uit 74 landen en ca. 3000 brouwerijsouvenirs. Het Fiskeri- og Redningsmuseet vertelt de streekgeschiedenis van de visserij en het reddingswezen. In 'De røde barakker' vinden jullie een maritieme tentoonstelling, een glasblazerij, een bolcheri (snoepjesfabriek) en een café.

Dagje uit

Neem de veerboot van Thyborøn naar Agger, dat vanwege de nieuwe bouwstijl in dit barre natuurlandschap, in scherp contrast staat tot de andere Limfjordsteden. 'De sorte huse' in Agger tonen de geschiedenis van de kustbescherming (ca. 12 km van de veerhaven). Bezoek de kerk en kerkhof van Harboøre Kirke met gedenktekens voor de omgekomen reddingsmensen, vissers en de Duitse, Engelse en Russische zeelui (10 km). In Vejlby Sommerpark kunnen jullie vissen, paardrijden, fietsen op frontbikes, midgetgolfen of de minizoo bezoeken (16 km). Jesperhus Blomsterpark, op het Limfjordseiland Mors, is het grootste bloemenpark van Scandinavië met kleurrijke bloemarrangementen, een junglezoo met tropische vogels alsmede een piraat-, speel- en waterland met allerlei activiteiten (53 km). Het openluchtmuseum Hjerl Hede Frilandsmuseum bij Vinderup is een interessant levendig museum voor de hele familie, beleef hoe het dagelijkse leven op het platteland zo'n 150 jaar geleden eruit zag (74 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Thyboron

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Thyboron Vakantiehuis in een stad, Thyboron

   2 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: 1   •   100 m tot water
   Reg. nr.: 20-0517

    
   1 week van EUR 269,-
    
  •  

   Thyboron Vakantiehuis in een stad, Thyboron

   3 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 2
   Huisdieren toegestaan: no   •   300 m tot water
   Reg. nr.: 20-0533

    
   1 week van EUR 292,-