Huur een vakantiehuis in Toftlund - Boek hier

Vakantiehuizen in Toftlund, West Jutland, Denemarken van verhuring

Toftlund is het ideale uitgangspunt voor een golfvakantie in een natuurschone omgeving.

 

Gastenbeoordelingen van Toftlund

 
 

gasten hebben Toftlund een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Het kleine provinciestadje Toftlund ligt in een natuurschone omgeving in het hartje van Zuid-Jutland (Sønderjylland). Het plaatsje heeft een mooi golfcomplex met meerdere banen, een openlucht zwembad, tennisbanen, diverse andere sportfaciliteiten, een muziekhuis, bioscoop, restaurants en een gezellige winkelstraat. Via een uitgezet padensysteem kom je bij het ten noorden van Toftlund gelegen bos, Toftlund Skov. Op korte rijafstand vind je diverse historische bezienswaardigheden en attracties, geschikt voor het hele gezin. Grotere handelssteden zoals bijv. Ribe, Aabenraa, Haderslev en Tønder liggen binnen een radius van 30 km van Toftlund. Zowel Duitsland als het mooie waddeneilandje Rømø bevinden zich op een afstand van ca. 40 km van Toftlund.

 

Strande

Toftlund heeft geen strand, maar wel een mooi openluchtzwembad. Ca. 40 km ten westen van Toftlund ligt het breedste zandstrand van Scandinavië, nl Lakok Strand op Rømø. Het 15 km lange, kindvriendelijke, en geheel steenvrije zandstrand heeft laag water, een zeezandbodem, duinen en de europese blauwe vlag. Het bijzondere van dit strand is dat het zeer breed is - tussen de 1,5 en 6 km - en dus uitermate geschikt voor het beoefenen van allerlei strandactiviteiten, zoals racen met een kitebuggy, vliegeren, windsurfen etc. etc. Je kunt zelfs met de auto tot aan de waterlijn rijden, er zijn echter ook autovrije stranddelen, alsmede speciale windsurf plekjes. Gedurende de zomerperiode zijn er strandwachten aanwezig die een oogje in het zeil houden met de badende gasten. Er is een groot verschil tussen eb en vloed, 2 maal daags wisselt het getij, parkeer je auto dan ook niet al te dicht bij de waterlijn.

Natuur

Toftlund Skov ligt ten noorden van het plaatsje Toftlund en beslaat een gebied van ongeveer 5 hectare. Het bos heeft vele uitgezette wandelpaden en een hondenbos. De omgeving rond Toftlund bestaat uit een afwisselende natuur met velden, weilanden, meren en beken. Ca. 27 km ten westen van Toftlund liggen de marskgronden van de waddenzee, de grote waadgebieden met de vele vogels, en achter de kustlijn liggen de heidelandschappen, bossen, plantages, meren, beken, akkers en vind je het grazende vee. Dit bijzondere natuurlandschap, met de marskgronden en de Waddenzee vind je nergens anders ter wereld. Een fascinerend bar landschap met een rijk vogelleven. Regelmatig zie je hier zeehonden, die zich veelal ophouden in het westelijke deel van de Waddenzee.

Activiteiten

De golfbaan Bruntlandbanen is gelegen in Toftlund en heeft een mooie 18-holes, glooiende, golfbaan met smalle fairways en vele meren. Verder is er een Pay & Play baan met oude bomen, meren, beken, bunkers en 2 par-4 en 7 par-3 holes. Hier kan iedereen terecht voor een partijtje golf. In het bos ten noorden van Toftlund kun je prima wandelen. Je kunt in Toftlund van diverse sportbanen gebruik maken, zoals jeux-de-boules banen, tennisbanen, etc. etc. Aan de rand van het plaatsje ligt een manege. Visliefhebbers kunnen vissen in het Put & Take vismeer Arrild Fiskesø of in één van de vele beken. Liefhebbers van motorsport kunnen in Vojens (ca. 19 km) zowel een gocartbaan als een speedwaycenter bezoeken. In Skærbæk, ca. 24 km van Toftlund, is eveneens een gocartbaan te vinden.

Bezienswaardigheden

In de oudste stad van Denemarken, Ribe, kun je in het Vikingecenter voor een dagje viking spelen (26 km). Ontmoet de smeden, de wevers en koks uit de vikingtijd. Bekijk ook eens hun huizen. Ook de moeite waard is een bezoekje aan Gram Slot, thans ingericht als museum voor natuurgeschiedenis en geologie (11 km), of Aabenraa Slot dat omgeven wordt door water en hoge bomen (31 km). De oude stad Aabenraa strekt zich tot aan het fjord, het stadje heeft een gezellige haven, een strand, een mooie winkelstraat met markten. In het oude stadsdeel ligt het Aabenraa Slot.

Dagje uit

Geniet van Rømø met het breedste zandstrand van Europa, het uitstekende zwemwater, de charmerende Rømø boerderijen, de gezellige eilandsfeer en de vele bezienswaardigheden, zoals bijv. Rømø Mini Museum, Naturcenter Tønnisgård, Nationalmuseet Kommandørgården, Rømø Sommerland en Danmarks Mekaniske Dukkemuseum (36 km). Het handelsstadje Haderslev heeft een gezellige winkelstraat, vele groene recreatiegebieden, een oud stadsdeel met prachtig gerenoveerde huizen en een mooie domkerk. Haderslev museum en Sønderjyllands Arkæologiske Museum zijn zeker een bezoekje waard (32 km). LEGOLAND is gebouwd van 50 miljoen legostenen. Maar liefst 50 attracties zorgen ervoor dat je hier de leukste speeldag van je leven beleeft! Ontmoet de ridders, piraten, cowboys, indianen en nog heel veel meer (78 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Toftlund

Zoek vakantiehuis